אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות: התנהלות תאגיד המים בפ"ת מסכנת את מי השתיה צילום: shutterstock

משרד הבריאות: התנהלות תאגיד המים בפ"ת מסכנת את מי השתיה

משרד הבריאות זימן את התאגיד לשימוע מכיוון שהוא מספק מים למפעלים שלא התקינו מערכות המונעות זרימה חוזרת של מים למערכת הציבורית. התאגיד: אחריות האכיפה אינה שלנו

21.04.2009, 15:24 | גלית שפיר
תאגיד המים מיתב בפתח תקוה פועל בניגוד להנחיות משרד הבריאות, והוא התאגיד הראשון שזומן לשימוע במשרד. כך נודע ל"כלכליסט".

מדובר בתקנה של משרד הבריאות המחייבת בעלי עסקים מסוימים להתקין אחרי שעון המים מכשיר המונע אפשרות של זרימת מים (מז"ח) מהמפעל אל רשת המים העירונית.
ייצוגית ב-5 מיליון ש' נגד תאגיד המים של פ"ת והשפד"ן ויצו טוענת כי הנתבעות גובות מע"מ על נכסים שאינם למגורים בעיר. התאגיד: הגביה נעשית ע"פ דין; שפד"ן: טרם קיבלנו התביעה גלית שפירלכתבה המלאה
הסיבה לדרישה זו הנה הסכנה שבעת תקלה יחדרו מים מזוהמים מהמפעל או העסק אל מערכת המים הציבורית ויזהמו את מי השתייה. התקנות קובעות שאסור לספק מים לעסקים שאינם מקיימים דרישה. בניגוד להוראה זו, תאגיד המים מיתב מספק את המים לעסקים שלא תקינו את המכשיר.

לפני שלושה חודשים זומנו נציגי התאגיד לשימוע במשרד הבריאות, אולם עד היום טרם תוקנה התקלה.

ממשרד הבריאות נמסר: "המשרד פועל בכל האמצעים העומדים לרשותו על מנת לגרום לכך שהתאגיד יבצע את המוטל עליו מתוקף תפקידו כספק מים ועל פי תקנות בריאות העם בנוגע להתקנת מכשיר מונע זרימה חוזרת".

מתאגיד המים מיתב נמסר בתגובה: "התאגיד פועל בכל דבר ועניין רק על פי החוק, ורק על פי סמכותו ואחריותו. האחראים על חובת האכיפה הם: הממונה על רישוי עסקים במשרד הפנים, משרד הבריאות והרשות הממשלתית למים וביוב. במשרד הפנים מסרבים לחייב את הרשות המקומית לשלב את התאגיד כ"תחנה" הכרחית במתן רישוי עסק. שילוב התאגיד בשרשרת הרישוי תבטיח כי כל עסק עם פוטנציאל "מרעיל" , יחויב בהתקנת מז"ח. משרד הבריאות אינו מעביר את רשימת העסקים המחויבים בהתקנת מז"ח, ולכן לא ניתן לנתק את סרבני המז"ח מאספקת המים".

תגיות