אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: חברת כ.א.ל: משרד עורכי הדין שקל נתון בניגוד עניינים צילום: טל שחר

בלעדי: חברת כ.א.ל: משרד עורכי הדין שקל נתון בניגוד עניינים

לטענת חברת האשראי, משרד עורכי הדין מייצג גם את חברת ERN, אשר כ.א.ל מחזיקה ב־20% ממניותיה, וגם את בעל השליטה ב־ERN בזמן שהיו בסכסוך בעלים. עו"ד שקל: "האינטרסים של החברה ובעליה חפפו"

23.04.2009, 09:54 | מארק שון

עליית מדרגה בסכסוך בין חברת האשראי ויזה כ.א.ל לבין בעלת השליטה בחברת ERN, המתמחה באישור ובביטוח מכירות באמצעות צ'קים. כ.א.ל, בעלת 20% ב־ERN, טוענת נגד משרד עורכי הדין שקל שהם ממשיכים לייצג את בעל השליטה ב־ERN, איש העסקים רוני נתנזון, ובמקביל את החברה עצמה. לטענת כ.א.ל הדבר נעשה בניגוד לכללי האתיקה של עורכי הדין ויש בו משום ניגוד עניינים.

ERN הוקמה ב־2001 על ידי איש העסקים הישראלי אמריקאי רוני נתנזון. כ.א.ל רכשה את אחזקותיה ב־ERN בשנת 2006. משרד שקל ייצג את נתנזון לאורך המשא ומתן עם חברת כ.א.ל ב־2006.

עו"ד יניב שקל, צילום: אוראל כהן עו"ד יניב שקל | צילום: אוראל כהן עו"ד יניב שקל, צילום: אוראל כהן

במסגרת ההסכם בין הצדדים נכלל סעיף אופציה, שלפיו כ.א.ל תוכל להגיע לשליטה של 51% ב־ERN. כ.א.ל פנתה בתחילת מרץ לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד יוסף בנקל בטענה שנתנזון (שעדיין מחזיק ב־80% מהחברה) מונע מכ.א.ל לממש את האופציה.

במסגרת חילופי ההאשמות הגישה כ.א.ל בתחילת השבוע בקשה למחוק את חברת ERN מהתביעה, בטענה שמשרד עורכי הדין שקל ושות', שייצג בעבר את נתנזון ואת ERN ושממשיך לייצג את החברה, הצטרף להליך במסווה של ייצוג החברה, אך בעצם עשה זאת כדי לעקוף את איסור הייצוג של נתנזון.

כ.א.ל טוענת עוד שעורכי הדין ממשרד שקל מייצגים את ERN אף שמועצת המנהלים שלה לא קיבלה החלטה בעניין, ולאחר שדרשה כ.א.ל שהמשרד יפסיק לייצג את נתנזון.

במכתב ששלח ב־5 במרץ מנכ"ל חברת כ.א.ל בעז צ'צ'יק לשותף במשרד עו"ד יניב שקל נכתב: "באופן מקומם משרדכם ממשיך לייצג את נתנזון בניהול מאבקם האישי נגד חברתנו מחד, ומאידך ממשיך לייצג את החברה, לרבות בנוגע לסכסוך עצמו. משרדכם פועל בניגוד עניינים אינהרנטי, הנוגד גם את כללי האתיקה, ומהווה הפרה בוטה של הנחיות לשכת עורכי הדין".

ההנחיה שאליה מפנה החברה משנת 1998 נוגעת לפנייה של עורך דין לוועדת האתיקה של הלשכה, שבה אותו עו"ד מברר את האפשרות לייצג חברות כאשר במקביל יש ייצוג של כמה מבעלי המניות כנגד בעל מניות אחר. באותו מקרה בעל המניות האחר הודיע לעורך הדין שהוא מתנגד לייצוג. עמדת הוועדה באותו מקרה היתה שאף שאין איסור כללי למתן ייצוג לחברה בזמן שאותו עו"ד מייצג כמה מבעלי המניות, הרי שאסור לו לייעץ לחברה בעניינים הקשורים לסכסוך בין בעלי המניות, ואם ימשיך לייצג את בעלי המניות, חלות עליו מגבלות בעניין ייצוג החברות.

באותו מכתב של צ'צ'יק הוסיפה לטעון כ.א.ל שעולה חשש כבד שמשרד שקל מייצג את נתנזון במימון כספי ERN עצמה. "אם נכון הוא הדבר, כי אז נוצר מצב חמור שלפיו חברתנו, כבעל מניות בחברה, מממנת את משרדכם בייצוג בעלי מניות אחרים בחברה בסכסוך נגדנו", כותבת כ.א.ל.

במסגרת חילופי המכתבים השיבו עורכי הדין של משרד שקל שהמשרד אכן היה מעורב בייצוגו של נתנזון בעבר בעניינים שונים, אך ייצוג זה הסתיים. עורכי הדין הדגישו שהם ימשיכו לייצג את החברה עצמה גם בנושאים הקשורים בהפרות הסכמים בין כ.א.ל לבין החברה.

בנוגע לשכר הטרחה טוענים עורכי הדין של משרד שקל שהשירותים המשפטיים האישיים שניתנו למשפחת נתנזון נעשו במסגרת תיק נפרד מתיק הלקוח של החברה עצמה. לטענתם, שילמה המשפחה בעצמה את שכר הטרחה, ואילו החיובים שבהם חויבה החברה קשורים לשירותים המשפטיים שניתנו לחברה בלבד.

עו"ד יניב שקל מסר בתגובה: "מלכתחילה לא היה חשש לניגוד עניינים, שכן האינטרסים של החברה ובעלי המניות חפפו, והכל היה באישור ובידיעת כ.א.ל., אשר נהנתה מניהול המו"מ על ידי גורם אחד. אף אם היה חשש לניגוד עניינים, משעה שחדל המשרד מלייצג את בעלי המניות בחברה חשש זה נעלם". עו"ד שקל הוסיף: "התכלית שכ.א.ל פועלת בשבילה היא כדי שתרד לטמיון העבודה הרבה שנעשתה עד כה עבור החברה, לצורך הטיפול באכיפת זכויותיה לפי ההסכם עם כ.א.ל".

תגיות