אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות רכישת סאן: חשש לגורל אופן אופיס

בעקבות רכישת סאן: חשש לגורל אופן אופיס

סאן היתה התומכת העיקרית באופן אופיס, חבילת התוכנות המשרדיות החינמית המתחרה באופיס של מיקרוסופט. כעת, בעקבות רכישת סאן על ידי אורקל, עתיד חבילת התוכנות בקוד פתוח אינו ברור

30.04.2009, 12:31 | יוסי גורביץ
רכישתה של סאן על ידי אורקל לפני כשבוע, בסכום של כ-7.4 מיליארד דולר, מעוררת חששות בקהילת הקוד הפתוח באשר לגורל חבילת-התוכנה Open Office. כך מדווח המגזין PC World.

סאן היתה התומכת העיקרית בפרויקט החינמי, שמהווה את האלטרנטיבה העיקרית לחבילת התוכנה אופיס של מיקרוסופט, והשקיעה בו הן כסף – מעט ממנו – והן את זמנם של מתכנתיה. המשך עתידה של אופן אופיס תחת אורקל לא ברור.
לארי אליסון, מנכ"ל אורקל. ימשיך לפתח את אופן אופיס?, צילום: בלומברג לארי אליסון, מנכ"ל אורקל. ימשיך לפתח את אופן אופיס? | צילום: בלומברג לארי אליסון, מנכ"ל אורקל. ימשיך לפתח את אופן אופיס?, צילום: בלומברג

מצד אחד, ישנם המקווים שאורקל – יריבה ותיקה של מיקרוסופט – תגדיל את התמיכה באופן אופיס ככלי נשק במאבק נגד מיקרוסופט; הם מצביעים על כך שחלה ירידה במכירות אופיס, בעוד שכ-50 מיליוני משתמשים הורידו והתקינו את אופן אופיס.

מצד שני, אחרים בקהילה, כולל אחראי השיווק של אופן אופיס, ג'ון מק'ריש, קוראים לאורקל "לשחרר" את אופן אופיס ולאפשר לקהילת המפתחים להקים קרן עצמאית, שתשמור על שמה של התוכנה ועל הסימנים הרשומים שלה. בקהילה יש מי שמקווה לחקות את המודל של פיירפוקס – דפדפן פתוח ועצמאי, שנהנה מתמיכה של קרן מוזילה ושהוכיח את כוחו. הבעיה היא שמוזילה הצליחה לערוך שורה של עסקאות פרסום, כשהחשובה בהם היא זו שנערכה עם גוגל, עסקה המכניסה למוזילה כ-91% מרווחיה. הבעיה היא שלאופן אופיס אין פוטנציאל עסקי דומה.

מצד שני, ההשקעה בה עד כה היתה שולית: תקציב אופן אופיס ל-2009 עומד על כ-79 אלף דולר בלבד, רובם בדמות התחייבות לשעות עבודה על הפרויקט מצד מפתחי סאן. אפשרות אחרת ששוקלים בקהילה היא לקיים את הפרויקט באמצעות קבלת חסות מצד תאגידים גדולים, בעיקר מתנגדיה של מיקרוסופט.  

תגיות