אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההיסטוריה של גיורא ירון: רצף של אקזיטים צילום: אוראל כהן

ההיסטוריה של גיורא ירון: רצף של אקזיטים

יו"ר יישום, חברת מסחור הפטנטים של האוניברסיטה העברית, נושא מאחוריו רשימה ארוכה ומכובדת של חברות סטארט-אפ שהקים ומכר, מפנטאקום ופי-קיוב ועד קומסיס ופורליפיי

01.05.2009, 17:46 | מאיר אורבך ואסף גלעד

ד"ר גיורא ירון החל את דרכו כפיזיקאי בחברת נשיונל סמיקונדקטור ב־1979, לאחר שהקים את פעילות הפיתוח והייצור שלה בישראל. את החברה עזב ב־1992 לטובת ניהול חברת אינדיגו שהקים בני לנדא, שאותה הוביל להנפקה בנאסד"ק ב־1994.

ראיון עם יו"ר יישום גיורא ירון "גוגל ושאר מנועי החיפוש דווקא פוגעים בתעסוקה" היזם הסדרתי ויו"ר יישום גיורא ירון סבור שחברות האינטרנט בישראל לא מייצרות מקומות עבודה וצריכות להיעלם. לדבריו, "המדינה לא עושה די כדי לסייע לחברות במשבר: במקום לשמור על מקומות העבודה היא מעדיפה לשלם דמי אבטלה" מאיר אורבך ואסף גלעד, 42 תגובותלכתבה המלאה

לאחר מכן פנה ירון לקריירה יזמית, ובמסגרתה הקים ומכר שלוש חברות תוכנה - את פנטאקום ופי־קיוב מכר לסיסקו בהיקף כולל של כ־320 מיליון דולר, ואת קומראנט מכר לחברת התוכנה רד־הט ב־107 מיליון דולר. במקביל כיהן ירון כיו"ר מרקורי, עד למכירתה ל־HP ב־4.5 מיליארד דולר.

ירון היה מעורב גם בהקמת קומסיס, שנמכרה בחלקים לחברות טקסס אינסטרומנטס ולקונקסנט, ולאחרונה מכר את אחזקותיו בה תמורת מיליוני דולרים. ירון היה שותף גם להקמת פרוליפיי, שגם בה מכר את אחזקותיו.

בשנים האחרונות ירון פעיל בתחום מדעי החיים, עם הקמת והנפקת איתמר מדיקל ועם התמנותו לתפקיד יו"ר יישום, חברת מסחור הפטנטים של האוניברסיטה העברית. ירון ממשיך כיום את פעילותו כאנג'ל, ובכוונתו להשקיע בתקופה הקרובה מיליוני דולרים בתחומים כגון מחשוב ענן, ציוד רפואי, קלינטק ותאים פוטו־וולטאיים.

תגיות