אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החלום מתרחק: תקופת ההתמחות של עורכי הדין תוארך לשנתיים צילום: גרשון סמרס

החלום מתרחק: תקופת ההתמחות של עורכי הדין תוארך לשנתיים

הלשכה תקיים בחינת כניסה להתמחות לפני תחילתה; כמו כן יוקם בית ספר למתמחים, שיעסוק בין השאר בהקניית כלים להופעה בבית משפט, לימוד של תחום האתיקה וניסוח מסמכים

05.05.2009, 20:38 | מארק שון

לשכת עורכי הדין תפעל להארכת תקופת ההתמחות משנה לשנתיים, ותקיים בחינת כניסה להתמחות לפני תחילתה - כך עולה מתוכנית שאישר היום הוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין.

התוכנית הוכנה על ידי צוות מיוחד של לשכת עורכי הדין, במטרה להתמודד עם העלייה המהירה במספר עורכי הדין ועם הטענות על הרמה הירודה של חלקם.

עוד עולה מהתכנית, כי יוקם בית ספר למתמחים, והלמידה בו תתקיים בימי שלישי ושישי. בין היתר, יעסוק בית הספר בהקניית כלים ראשוניים להופעה בבית משפט, לימוד של תחום האתיקה בעבודת עורך הדין, ניסוח מסמכים וביצוע עסקאות במקרקעין.

הלשכה פנתה כבר לוועדת הבחינות, כדי שזו תפעל להוספת מבחן שלישי. כיום ישנן שתי בחינות עיקריות – בכתב ובע"פ, והמטרה היא להוסיף מבחן שיכלול ניסוח מסמך בכתב. שינוי זה אינו מצריך אישור רגולטורי, ומתוכנן להיות מיושם בבחינות סתיו 2009.

כוונת הלשכה היא לפצל את בחינת ההסמכה למבחן דו שלבי: המבחן הראשון ייערך בתום שנת ההתמחות הראשונה, וייעשה בשיטת רב-ברירה, כנהוג כיום. המבחן החדש ייערך בתום השנתיים, ויכלול ניתוח מקרה, פתרון בעיות, ניתוח משפטי, הסקת מסקנות, כושר התבטאות וניסוח.

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
תפסיקו להיטפל למכללות!!
לכל אותם חכמים שנוח להם תמיד להשתלח בבוגרי המכללות יש לי לומר כמה דברים: 1. במשך עשרות שנים כל עורכי הדין במדינה היו רק בוגרי אוניברסיטאות, אז מה? היה מדובר באנשים יותר איכותיים?יותר מוסריים? במשך שנים הייתה קליקה של עורכי דין שעשתה ככל העולה על רוחה והתעשרה על גבם של כל אותו ציבור שחשב לתומו שמדובר באנשים שהם עילוי כשלמעשה רבים מהם עשקו וחמסו במשך שנים את לקוחותיהם! יש מספיק עורכי דין "בוגרי אוניברסיטאות" עם וותק של שנים שעדיין לא יודעים להפעיל מחשב כמו בוגר מכללה בשנה א'.העניין הוא, שהם לפתע מרגישים שמישהו פוגע ,ב"מדורת השבט" שלהם שבמשך שנים הייתה שמורה רק להם, ורק להם. 2.המקצוע תלוי בבן אדם ובכמה שהוא מתנהג בהתאם.יש לא מעט בוגרי אוניבסיטאות מרובעים כמו בלטה שחוץ מללמוד חומר שהיה למבחן אין בהם שום חן ושום פלפליות ורק מספרים וציונים מדברים אליהם, אז מה? ברגע שאתה נזרק לעולם האמיתי אחרי הבחינות לשכה, אז מגיע השלב שבו אתה מבין מי אתה ומה אתה שווה באמת ושזה מורכב מעשרות דברים, שאת רובם לא לומדים ואין צורך "לחרוש עליהם".. 3.חבל מאוד שיש אנשים שמנסים לקחת קומץ של אנשים רדודים ולהכליל את כל בוגרי המכללות, החברה הצעירים שהלכו למכללות, ברובם, כן עמדו בקריטריון מסוים ולכולם יש בגרות ברמה טובה.נכון הוא, שיש בעיה עם מבוגרים מסוימים שמגיעים ללא שום רקע ומתקבלים אך הם אינם מדגם מייצג. 4.אני למדתי במכללה וכיום אני עו"ד, המרצים היו הטובים ביותר ואת מבחני הלשכה עברתי בקלות, אני יכול להבטיח לכל פלצנים (שחושבים שאיזה ציון פסיכומטרי מטופש קובע איכות של בן אדם)שכאשר סיימתי את ההתמחות היה לי ידע פי אלף מהרבה בוגרי אוניברסיטאות משום שהכל תלוי ברמת הנחישות, הסקרנות והחריצות ולא באיזה מבחן בגרות שבמילא אף אחד היום לא זוכר ממנו דבר.אני עשיתי מתמטיקה 5 יחידות אז מה? היום אני זוכר משהו?שטויות. 5.תרדו מבוגרי מכללות ותתעסקו במהות.אני רוצה שתלכו לבוגר אוניברסיטה אחרי 3 שנים ולבוגר מכללה אחרי 3 שנים ותחליטו לבד מי יודע יותר ומי יותר פרגמטי.נסו ותיווכחו..
אריק , ירושלים  |  09.05.09
28.
זה לא יעזור בכלום, מי שירוויח מזה : בעלי המשרדים הגדולים
שימו לב שהשינוי הזה משרת בעיקר את בעלי המשרדים הגדולים שרבים מהם פעילים בלשכה ומן הסתם פועלים לקידום תקנות וחוקים שיטיבו עמם. מתמחה הוא כוח עבודה זול והרבה יותר נוח להחליף מתמחה כל שנתיים מאשר להחליף מתמחה כל שנה. כך בעל המשרד מקבל מתמחה שמתחייב לעבוד אצלו במשך שנתיים בשכר רעב ואפשר לנצל אותו תחת המסווה החוקי הזה וברור שכמה שיש פחות חילופי אנשים במשרד, זה יותר טוב למשרד. באשר להפחתת מספר בוגרי המשפטים: זה לא יעזור בכלום. מי שרוצה רשיון לעריכת דין והתקבל כבר לבית ספר למשפטים ולמד שלוש וחצי שנים, לא יוותר על הרישיון בגלל שהוסיפו לו שנת סטאז', זה הרי ברור כשמש. לסיכום, לא ברור במה הועילה הצעת הלשכה, מעבר לכך שבעלי המשרדים ימשיכו להנות מעוד כוח עבודה זול לתקופה ארוכה יותר. מי שלא יעבור את המבחנים בפעם הראשונה והשנייה, יעבור אותם בפעם השלישית אחרי שכבר למד טוב טוב את החומר במשך 3 פעמים. הבעיה היא במכללות, לפני שהמכללות נפתחו , תנאי הקבלה לאוניברסיטה היו מאוד מאוד קשים וזה מה שגרם לכך שלא היו הרבה עורכי דין אבל כל עוד קיימות מכללות שמאפשרות ללמוד משפטים כמעט לכל אחד (בתנאי שיש לך כסף כמובן) המצב רק יחמיר. אז אני קוראת ללשכת עורכי דין: פשוט הפחיתו את מס' המכסות של סטודנטים למשפטים, למשל שבכל מכללה לא יהיו יותר מ 100 סטודנטים בשנה. בקצב הזה, עוד מעט אף אחד לא יילך לעורך דין, כי כל אחד יהיה עורך דין בעצמו.
לא קונה את זה  |  06.05.09
לכל התגובות