אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוגרי המרכז הבינתחומי במחשבים מרוויחים הכי הרבה צילום: צביקה טישלר

בוגרי המרכז הבינתחומי במחשבים מרוויחים הכי הרבה

לראשונה נחשפים נתוני ההשתכרות של בוגרי המוסדות האקדמיים, כולל שיעור תעסוקה

06.05.2009, 07:00 | מיקי פלד ואמנון אטד

הכי משתלם ללמוד מדעי המחשב במרכז הבינתחומי בהרצליה: שכר בוגרי מדעי המחשב, סטטיסטיקה ומתמטיקה מגיע לממוצע שנתי של כ־182 אלף שקל, כשנתיים לאחר סיום לימודיהם, ו־87% מתוכם מועסקים. כך עולה מבדיקה של המועצה להשכלה גבוהה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס).

המועצה והלמ"ס השיקו את הפרויקט בניסיון לחשוף מידע בפני מועמדים להשכלה גבוהה. במקביל מתכוונות יחידות המחקר בלמ"ס ובמל"ג לקיים מחקר שיבחן את השפעת המידע על התפלגות ההרשמה למוסדות להשכלה גבוהה. המידע המלא על הבדיקה מופיע באתר המועצה להשכלה גבוהה.

מהנתונים עולה כי מבין בוגרי מינהל עסקים, המשתכרים הגדולים דווקא מגיעים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, כ־132 אלף שקל בשנה. בוגרי הבינתחומי מסתפקים ב־3,000 שקל פחות בממוצע.

בוגרי מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב זוכים אף הם לשלשל לכיסם משכורת נאה. שכרם השנתי הממוצע לאחר שנתיים מסיום התואר עומד על כ־170 אלף שקל, לעומת 124 אלף שקל של בוגרי העברית. אוניברסיטת בן־גוריון יכולה גם היא להתגאות בשכר בוגריה, עם ממוצע של 161 אלף שקל במקצועות מדעי המחשב, אך רק כ־84 אלף שקל לבוגרי מינהל עסקים. בוגרי הטכניון במדעי המחשב דווקא אינם מרוויחים כמו עמיתיהם ומסתפקים ב־156 אלף שקל.

בצד משכורתם היפה של בוגרי המרכז הבינתחומי, השכר הממוצע במשק ממשיך לרדת. בפברואר הסתכם השכר הממוצע (ברוטו) ב־7,908 שקל, ירידה של 268 שקל לעומת ינואר. כך לפי נתונים שפרסם הלמ"ס אתמול. עוד עולה מהנתונים כי מאז פרוץ המשבר הכלכלי בספטמבר האחרון הצטמצם מספר העובדים במשק בכ־55 אלף נפש (בניכוי תנודות עונתיות) והוא עמד על 2.22 מיליון נפש בפברואר.

תגיות