אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בחצי גמר הצ'מפיונס ליג התברר: רומנטיקה שווה כסף צילום: אי פי אי

בחצי גמר הצ'מפיונס ליג התברר: רומנטיקה שווה כסף

שחקן בית איכותי עולה פחות משחקן חיזוק זר. שחקן בית גם מבין יותר את הערכים של המועדון בו הוא גדל, הוא מחויב אליהם יותר ובסופו של דבר הוא גם עובד יעיל ושמח יותר. זה השיעור העיקרי שברצלונה לימדה את צ'לסי אמש

07.05.2009, 16:49 | אוריאל דסקל

ב-1967 זכתה גלזגו סלטיק באליפות אירופה עם סגל שחקנים שרוב רובו גדל ברדיוס של פחות מ-11 קילומטר מהאצטדיון של המועדון. אמנם סוג כזו של רומנטיקה כבר כמעט בלתי אפשרית בכדורגל המודרני והגלובלי אבל אתמול (ד') הוכיחה ברצלונה משהו על היתרונות שבמחלקת נוער משובחת.

ואין בזה רק יתרונות רומנטיים. היתרון שבקבוצה שגדלה ביחד הוא גיבוש אדיר שעוזר לקדם את המערכת כולה קדימה. היתרונות של שחקני בית הם לא רק רגשיים, הם גם עסקיים.

 

יותר מחצי מהשחקנים של ברצלונה, שנלחמו בגבורה מול צ'לסי, הם שחקנים שגדלו וטופחו על ידי אקדמיית הנוער המשובחת של המועדון. השחקנים לא בהכרח נולדו ברדיוס של 11 קילומטר מהקאמפ נואו, אבל כולם היו במועדון מגיל מספיק צעיר בשביל לספוג את ה-DNA שלו.

ליאו מסי, למשל, גדל בארגנטינה ולברצלונה הגיע בגיל 13, מפני שזה היה המועדון היחיד שהיה מוכן לממן לו את הטיפול ההורמונלי היקר שהיה חייב לעבור.

אינייסטה. ותודה לרובע החלונות האדומים במדריד, צילום: אי פי אי אינייסטה. ותודה לרובע החלונות האדומים במדריד | צילום: אי פי אי אינייסטה. ותודה לרובע החלונות האדומים במדריד, צילום: אי פי אי

 

אנדרס אינייסטה בכלל היה אמור להיות שחקן ריאל מדריד. הוא נולד באלבסטה והקבוצה הלבנה ממדריד פנתה אליו לפני בארסה. עם זאת, ההורים שלו העדיפו לשלוח אותו לבארסה, כיוון שהנוף מבית המועדון הישן של מדריד היה רובע "החלונות האדומים" של הבירה הספרדית.

 

בכל מקרה, אינייסטה, שהיו לו את כל הנתונים המנטליים להיות שחקן ברצלונה, אומץ על ידי הקטאלונים וכעת הוא בורג חשוב במערכת.

 

שפת כדורגל זהה

 

זה לא קרה סתם ככה. לה מאסיה, "החווה" משקיפה למגרש האימונים של קבוצת הבוגרים והשחקנים עצמם גדלים מגיל 11 ככדורגלנים בתוך האווירה של המועדון. האידיאולוגיה של המועדון מוטבעת בכל אחד ואחד מהשחקנים, שגם ברגעים הקשים ביותר במהלך המשחק אתמול לא וויתרו על הדרך שהביאה אותם עד למעמד שהם הגיעו אליו.

גם אתמול - למרות הפיזיות, העוצמה והשכלתנות של שחקני צ'לסי, ולמרות שהיו בעשרה שחקנים - המשיכו שחקני בארסה לשחק כדורגל סבלני, התקפי, יצירתי והתקפי. כמו ששיחקו מגיל 11.

שחקני ברצלונה משחקים את אותן התקפות מגיל צעיר. אינייסטה, אפשר לנחש, כבש שערים זהים בכל שכבות הגיל. מסי עשה את אותן ריצות וקיבל אותן מסירות כבר כמעט עשור. ג'רארד פיקה, הבלם, הפך לחלוץ בעת הצורך, גם כשהיה בן 15 ביחד עם מסי בקבוצת הנוער.

 

רוב השחקנים של בארסה מדברים את אותה שפת כדורגל ושחקני החיזוק צריכים להבין את השפה הזו, כדי להיספג במועדון כמו שצריך.

המאמן, פפ גווארדיולה גדל, שיחק ואימן את ברצלונה וגם זה הופך את הקבוצה לטובה וחזקה יותר. מה שאיפשר לו להפוך את בארסה מקבוצה מקרטעת בעונה שעברה למכונה משומנת העונה, היא העובדה שהוא מדבר את אותה השפה כמו השחקנים שלו וכמו חברי ההנהלה.

 

בכלל, ברצלונה היא הוכחה לכך, שככל שהמסורת עשירה יותר, כך השפה משוכללת יותר והארגון הופך ליעיל יותר.

בתי ספר לעסקים באירופה שמים דגש גדול על המשכיות ומסורת במקום העבודה. מסורת והמשכיות מאפשרות לעסק ללמוד מטעויות העבר בצורה טובה יותר ולהעביר את הידע שהצטבר בצורה יעילה יותר. מסורת מאפשרת גם לזהות מהר יותר עובדים טובים ומאפשרת לעסק להיפטר מהעובדים הפחות טובים, במהירות.

זה נכון גם לגבי מועדוני כדורגל.

 

ויש גם את המובן מאליו: שחקן בית איכותי עולה פחות משחקן חיזוק זר. שחקן בית גם מבין יותר את הערכים של המועדון בו הוא גדל, הוא מחויב אליהם יותר ובסופו של דבר - הוא גם עובד יעיל ושמח יותר.

 

טובים אבל חסר משהו

 

צ'לסי הגיעה לחמישה חצאי גמר ליגת האלופות בשש העונות האחרונות. היא עשתה זאת בזכות רכישת שחקני חיזוק מוכחים ומבוגרים שנהנים מתקציב המשכורות הגבוה באירופה. אבל אותם שחקנים, בניגוד לילדים שגדלו ביחד באותו מועדון, לא יכולים ליצור את אותו כדורגל כמו ברצלונה.

 

רכישת שחקנים מוכחים עם אגו מוכח לא תמיד עובדת. הם אולי ווינרים ודורשים הרבה מעצמם אבל לפעמים הם עושים זאת על חשבון ההרמוניה הקבוצתית. לפעמיים, כפי שקרה בצ'לסי העונה, הם עשויים לחבל בעבודה של מאמן.

בכל מקרה, כל מאמן חדש מביא שחקנים חדשים וסט ערכים חדש לצ'לסי וכיוון שאף אחד לא נשאר מספיק זמן כדי ליצור שפה זהה בכל חלקי המועדון, השפה היחידה שמדברים שם היא כסף, שאולי מסייע בהשגת חלק מהמטרות הספורטיביות, אבל אינו מצליח לקנות את הגיבוש, את האחווה, את הרעות ואת האמונה במטרה ובדרך, ששחקני ברצלונה הראו בסטמפורד ברידג', אמש.

ייתכן והכסף של אברמוביץ' לא יצליח לעולם לזכות בליגת האלופות. וזו התקווה הגדולה עבור כל מועדון, שמחלקת הנוער והניהול השפוי חשובים לליבו.

  

באלאק משבח את הנינג אוברבו על שיפוט מצוין, צילום: אי פי אי באלאק משבח את הנינג אוברבו על שיפוט מצוין | צילום: אי פי אי באלאק משבח את הנינג אוברבו על שיפוט מצוין, צילום: אי פי אי

אולי זו אחת מהמסקנות שצ'לסי צריכה להסיק. בעידן בו יש הרבה פחות כסף לבעלים, אולי כדאי לקבוצה להתחיל להשקיע גם בטיפוח קבוצת הנוער.

עם זאת שחקני הקבוצה וראשיה העדיפו אמש לתקוף את השיפוט במשחק. הם טענו לקונספירציה נגד צ'לסי ולאחר שתקפו את השופט הנורווגי על המגרש האשימו אותו נמרצות גם מול התקשורת. הגדיל לעשות בוסינגוואה, מגן צ'לסי, שאמר במפורש: "השופט הזה מכר את המשחק".

השופט, אגב, קיבל איומי מוות, ככל הנראה מאוהדי צ'לסי.

 

טום הנינג אוברבו, פסיכולוג במקצועו, אינו השופט הראשון שאוהדי הקבוצה מלונדון איימו על חייו בעקבות טעויות שיפוט שלו במשחק. אנדרס פריסק, סוכן הביטוח השבדי, היה שופט מצטיין, שבעקבות השיפוט במשחק של צ'לסי נגד ברצלונה, לפני ארבע שנים, קיבל איומים על חייו. הוא פרש משיפוט מספר חודשים לאחר מכן.

אתמול, השופט הנורבגי "הוברח" על ידי המשטרה מחוץ לאנגליה.

 

מיילס פאלמר, עיתונאי וסופר אנגלי, סיפר בבלוג שלו, שהוא מעוניין לכתוב ספר על האוהדים של צ'לסי, אבל לא יעשה זאת. "אני יודע שאם אני אעשה זאת, החיים שלי יהיו בסכנה", כתב.

 

הסקת מסקנות  בלונדון

 

בצד השני של לונדון גם כן מגיעים למסקנות בקשר לעתיד המועדון. ארסנל, שהפסידה למנצ'סטר יונייטד בחצי הגמר, הודיע שתקצה "משאבים רציניים" לארסן ונגר, כדי שיחזק את הקבוצה בקיץ.

פיטר היל ווד, יו"ר ארסנל, הוסיף שהיה מעוניין לראות את ונגר חותם על חוזה חדש והגן על מדיניות המועדון ושל ונגר לא להוציא סכומים גדולים על כוכבים.

"זה לא נכון שלא נתנו כסף לונגר בשביל לרכוש שחקנים", אמר היל ווד. "הוצאנו הרבה מאוד כסף על אנדריי ארשאבין (15 מיליון ליש"ט) בתחילת 2009 ויש כסף להוציא על שחקנים בקיץ. אני לא אומר כמה כסף כי זה לא יעזור לנו".

לפי "הדיילי מירור", המשימה העיקרית של ונגר תהיה להחתים את שלושת השחקנים המובילים שלו – ססק פאברגאס, ת'יאו וולקוט ורובין ואן פרסי - על חוזים חדשים.

סטן קרונקי, בעל המניות הגדול בארסנל, צפוי לרכוש את המועדון בקיץ (אולי עם סיוע של המיליארד פיל אנשוץ) וכבר הודיע למועדון שהוא מוכן להקצות כספים רבים כדי לחזק את הקבוצה ולהעמיד אותה שווה בשווה עם שלושת הגדולות האחרות - ליברפול, צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד.

ונגר, לפי הדיווחים, מעוניין לרכוש שלושה שחקנים - בלם, קשר הגנתי וחלוץ ברמה גבוהה.

תודה לך רומן

 

ולסיכום, וויין רוני, חלוץ מנצ'סטר יונייטד, הגיע למסקנה נוספת ודי מעניינת בהקשר של חצאי גמר ליגת האלופות.

 

לפי החלוץ האנגלי, הכניסה של רומן אברמוביץ' לצ'לסי, הפכה את הקבוצה שלו למפלצת הכדורגל שהיא כיום.

"כשרומן אברמוביץ' הגיע לצ'לסי, הזרים את כל הכספים לתוך המועדון וזכה בשתי אליפויות, נראה היה שקשה יהיה לנצח אותם", אמר רוני. "למזלנו, עצרנו מהם לזכות באליפות בפעם השלישית ברציפות וראינו את השיפור האדיר שלנו כמועדון. התחזקנו כמו שצריך ותראו את העומק שיש לנו. במשחק נגד ארסנל היו לנו שחקנים כמו ראיין גיגס, פול סקולס, קרלוס טבס ודימיטאר ברבאטוב על הספסל. לא ייאמן".

תחרות, כך מוכח, היא כנראה המוטיבציה הטובה ביותר.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
לא רומנטיקה ולא בטיח ...
פשוט דייג נורבגי קירח,שמן, עיוור וגנב, בשם תום הננינג אוברבו, שהתחפש לשופט כדורגל העניק במו משרוקיתו את הכרטיס למשחק הגמר, כך שכל התיאוריה המנופחת של הכותב הנכבד, לא היתה שווה כלום, אם האידיוט הנ'ל היה מועיל בטובו לשפוט בצורה הוגנת את המשחק בו נשדדה צ'לסי בלונדון נגד ברצלונה . ואני לא, בהחלט לא אוהד צ'לסי !!!
חואן לה פוטה , ברצלונה  |  13.10.09
8.
תגובה לניר הטועה בגדול
תסתכל על אחוזי החזקת הכדור במשחק.....70 אחוז מהזמן הכדור ברגלי ברצלונה. אם זה לא בונקר אז מה זה?! וחצמזה הטקטיקה של לעקוץ ולהכניס גול במתפרצת לא מתאימה למעמד הזה ובטח לא לקבוצה כמו צ'לסי . זו צורת משחק שמתאימה לקבוצה מדרג ב' שמגיעה כאנדרדוג. ולסיכום....זה הגיע לצ'לסי על מה שעשו לאברם שנה שעברה
רביב , חיפה  |  09.05.09
7.
מה שגול אחד יכול לעשות
למה לא נכתבה הכתבה למשל על ארסנל שיש בדיוק את אותה הפילוסופיה? אם השופט היה נותן לצ'לסי רק פנדל אחד מתוך כמה שהגיעו לה במשחק הרי שהכתבה לא היתה נכתבת. לצ'לסי היו עוד כמה מצבים להבקיע. פתאום צ'לסי היו וינרים וההשקעה של אברמוביץ היתה נראית כמשתלמת אל מול הבניה האין סופית של ברצלונה. ברצלונה יודעת להתקיף רק מהאמצע, ברגע שסוגרים לה את האמצע היא חסרת אונים. עוד מסירה ועוד מסירה ולא מגיעים לשום מצב. גם אם מגיעה הגבהה מהצד הרי אין מי שיוכל לנצל אותה, שחקני ברצלונה הינם נמוכים. השער בדקה ה 92 היה בעיטה הראשונה של ברצלונה למסגרת. עונה שעברה היונייטד ניצחו את ברצלונה בחצי הגמר באותה השיטה. על ארסנל הרי נכתב כאן הפוך, שצריך להביא רכש.
רן , מרכז  |  09.05.09
6.
לכלל המגיבים "שקל להם לשכוח את השיפוט בברצלונה"
אין ספק שמאד קל לכל אוהדי צלסי/שונאי ברצלונה , לראות ולהבין שפעם " שופט נותן לפוצץ חופשי ולא שורק לפנדלים לטובת ברצלונה !!!!!".ופעם שופט לא נותן פנדלים לצלסי , +ומרשה לשחקני צלסי " לפוצץ חופשי את איניסטה .(אם היה מוציא צהובים לצלסי היא הייתה עם 8 שחקנים בסוף "המשחק "=(הבונקר הרגיל)
עמיחי , אשדוד  |  09.05.09
לכל התגובות