אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל רשות המסים: "יישום חוק המטפלות יגרור הכרה בעוד הוצאות" צילום: חיים צח

מנהל רשות המסים: "יישום חוק המטפלות יגרור הכרה בעוד הוצאות"

נסרדישי מתייחס לראשונה להחלטה להכיר בהוצאות על מטפלת ודוחה את ההאשמות לפיהן רשות המסים הסתירה חוות דעת מבית המשפט: "בית המשפט לא פחד מהנטל התקציבי"

10.05.2009, 08:09 | הדר קנה

"עוד במהלך הדיון הפנינו את תשומת לבו של בית המשפט לכך שלכל קביעה בנושא התרת הוצאות על מטפלת יהיו השלכות על עוד הוצאות, כגון הוצאות נסיעה לעבודה, וגם בהן מדובר על מיליארדים", כך אומר יהודה נסרדישי בהתייחסות ראשונה לפסיקת בית המשפט שאישרה להכיר בהוצאות טיפול בילדים.

על המסמך שנחשף ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, שממנו עולה כי עלות ההכרה בהוצאות הטיפול בילדים נמוכה בהרבה מהצהרותיה של רשות המסים בבית המשפט, אומר נסרדישי: "המסמך שנחשף היה כלול בחוות דעת שהוכנה על ידי הרשות כדי להציגה בפני בית המשפט העליון, אבל בית המשפט דחה את בקשתנו להגיש אותה מטעמים פרוצדורליים".

כזכור, במהלך הדיון טענה רשות המסים שעלות יישום ההחלטה תגיע ל-3-2 מיליארד שקל בשנה, בעוד מהמסמך שנחשף עולה שהעלות מגיעה בפועל ל-1.1-1.6 מיליארד שקל בלבד. "המסמך האמור נמסר לעורך דינה של המשיבה והוא התייחס אליו בדיונים בבית המשפט", טוען נסרדישי, "אני לא מעלה על דעתי שבית המשפט פחד מהנטל התקציבי ולכן פסק כפי שפסק בעניין אי־יישום ההחלטה באופן רטרואקטיבי. עם זאת, בית המשפט ידע שמדובר בנטל תקציבי גדול".

נסרדישי דוחה את הפרסומים כאילו הסתירה הרשות את המסמך. "מה שפורסם היה חלופה אחת מתוך כמה שהוצגו בחוות הדעת ונמסרו לצד השני", אומר נסרדישי ומוסיף: "אם היתה לנו כוונה להטעות מישהו מהצדדים, לא היינו עורכים חוות דעת ומסתפקים בהצהרות שהשמענו על עלויות המטפלת. ערערנו על פסק דין של השופט מגן אלטוביה, שלפיו, ההערכה היא שהעלות של המטפלות למדינה עומדת על 2-3 מיליארד שקל. בית המשפט העליון דיבר על מיליארדים רבים והוא לא רצה לבחון את חוות הדעת בחלופותיה השונות, אבל ברור לכל שמדובר בנטל תקציבי גדול".

תגיות