אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: נציגי דיסקונט ידונו עם החשב הכללי במענק למינטקביץ צילום: פז בר

בלעדי: נציגי דיסקונט ידונו עם החשב הכללי במענק למינטקביץ

יו"ר הבנק לשעבר דורש 17 מיליון שקל. הבנק מסכים, האוצר מסרב ומתנגד להליך הבוררות שהחל בין הצדדים

11.05.2009, 07:00 | רונית גודמן

צוות עורכי הדין של בנק דיסקונט ייפגש בשבוע הבא עם החשב הכללי של האוצר שוקי אורן, כדי לדון בסוגיית המענק שדורש אריה מינטקביץ, לשעבר יו"ר הבנק. הפגישה נועדה לשכנע את האוצר לתת את הסכמתו לכך שהבנק ישלם למינטקביץ את סכום המענק שהוא דורש - 17 מיליון שקל (מהם 10 מיליון כמענק פרישה ו־7 מיליון כבונוס שהיה אמור לקבל בזמן כהונתו ולא שולמו לו).

מחלוקת סביב הבוררות

בדיסקונט טוענים שהחל הליך בוררות עם מינטקביץ, ושמבחינה משפטית קשה לסגת מההליך לאחר שהחל מבלי לקבל את הסכמתו של מינטקביץ. מאחר שגורמים בבנק מעריכים שבית המשפט יפסוק לטובת מינטקביץ והוא ממילא יזכה לקבל את דרישותיו, בדיסקונט מעדיפים להימנע מהאי־נעימות לבנק ולמינטקביץ עצמו, ופשוט לשלם לו את הסכום האמור.

באוצר, מנגד, טוענים שהליך הבוררות נעשה כמחטף שנועד לטרפד את עמדת האוצר - המתנגד להעביר למינטקביץ את מלוא הסכום, בייחוד על רקע המשבר הכלכלי. לטענת האוצר, מינטקביץ לא הביא אישור לקבלת המענקים לאסיפה הכללית בזמן שהיה יו"ר הבנק, מאחר שחשש לעורר סערה ציבורית. באוצר גם טוענים שמינטקביץ לא האמין שהמענקים יאושרו על ידי האסיפה, ומעריכים שאם היה חושב שייזכה במשפט בעניין זה, הוא לא היה מתחיל בהליך הבוררות מלכתחילה.

כמו כן, גורמים באוצר פוטרים את הטענה שלפיה בעלי השליטה בבנק, קבוצת ברונפמן שראן, סבורה שלמינטקביץ מגיע תשלום על פועלו ועל הישגיו בבנק בכך שאמרו ש"אם כך, שישלמו מכיסם". חרף הביקורת, באוצר סבורים שמינטקביץ אכן תרם רבות לבנק בתקופת כהונתו כיו"ר, בשנים 2006–1997. מדיסקונט ומהאוצר לא התקבלו תגובות.

העובדים רוצים לרכוש 25%

בתוך כך, ארגון עובדי בנק דיסקונט פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר יובל שטייניץ, בבקשה לדון באפשרות לרכישת חלקה של המדינה בבעלות על הבנק, העומד על 25%. במכתב שנשלח מעו"ד בני כהן המייצג את הארגון נכתב: "ידוע שבעלי השליטה בבנק דיסקונט לא מימשו בסוף 2008 את האופציה שניתנה להם לרכישת 25% ממניות הבנק המוחזקות בידי המדינה. לפיכך, ארגון עובדי הבנק, המאמינים בחוסנו הכלכלי של דיסקונט, הגיע לכלל החלטה לפעול כדי לרכוש את המניות המוחזקות בידי המדינה". עוד הוסיף כהן במכתבו לנתניהו ושטייניץ: "אין לי ספק כי שיתוף העובדים בבעלות על מניות הבנק...ייצור תמריץ לעובדים שיוביל לחיזוקו של הבנק".

אתמול חשף "כלכליסט" שעובדי דיסקונט מתכננים לפנות לאוצר, כדי שזה יאריך את תוקף ההתחייבות לאי־מימוש נכסי הבנק מצד קבוצת ברונפמן שראן, המחזיקה ב־26% ממניות הבנק. גורמים במערכת הבנקאית מסבירים כי בשנים האחרונות הבנק עצמו לא מרוויח, בעוד שנכסיו האחרים, הכוללים את בנק דיסקונט ניו יורק, מרכנתיל, דיסקונט למשכנתאות וחברת כרטיסי האשראי ויזה כאל, מרוויחים ותורמים לתשואה להון של הבנק. העובדים חוששים מכך שללא מרכזי הרווח הנוספים ייפגע הבונוס השנתי שלהם, המבוסס על התשואה להון הכוללת של קבוצת דיסקונט.

תגיות