אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: בעלי האג"ח של חברת פולישק ידרשו פירעון מיידי צילום: חיים הורנשטיין

בלעדי: בעלי האג"ח של חברת פולישק ידרשו פירעון מיידי

החברה אינה מצליחה לקבל את הסכמת הבנקים הנושים להסדר האג"ח, בשל חילוקי דעות בין חמשת הבנקים. בשבוע שעבר תמה הארכה השלישית שהעניקו בעלי האג"ח לחברה לצורך הגעה להסכם עם הבנקים על ההסדר

10.05.2009, 22:32 | גולן חזני

הסדר איגרות החוב של חברת פולישק עומד בפני ביטול, ובעלי האג"ח עומדים לדרוש שוב פירעון מיידי שלהן. ל"כלכליסט" נודע כי יצרנית הפוליאתילן אינה מצליחה לקבל את הסכמת הבנקים להסדר בשל חילוקי דעות בין חמשת הבנקים הנושים של החברה.

שלושה מהבנקים הנושים - הבינלאומי, לאומי, ומזרחי טפחות - לא נפגשו עד כה כדי להגיע להסכמה לגבי הסדר האג"ח. חלק מהבנקים הנושים מחזיקים בידם פיקדונות של פולישק, וטוענים כי רק להם האפשרות להשתמש ולחלט פיקדונות אלה, בעוד בנקים אחרים שלא מחזיקים ביטחונות, טוענים כי הביטחונות הקיימים בחלק מהבנקים צריכים להיות "של כולם". לחלק מהבנקים ישנן גם השגות לגבי גובה הריבית שמשלמת החברה לפי ההסדר במשך השנים.

בשבוע שעבר תמה הארכה השלישית שהעניקו בעלי האג"ח לחברה להגיע להסכמה עם הבנקים לצורך אישור ההסדר. בעלי האג"ח מתכוונים לכנס אסיפת נוספת בשבוע הבא, שבה יוחלט ככל הנראה לדרוש פירעון מיידי של החוב. המשמעות של פירעון מיידי עלולה להיות הרסנית לשני הקיבוצים שמחזיקים בשליטה בחברה - ניר יצחק (47.7%) וסופה (20.2%) - שייאלצו לסגור את המפעל ולפטר כ־200 עובדים.

פולישק היתה אמורה לשלם לבעלי האג"ח 17 מיליון שקל ב־28 בפברואר. יומיים לפני הפירעון הגיעו בעלי האג"ח להסדר עם החברה על פריסת החוב, לפיו יועברו לבעלי החוב 10 מיליון שקל במזומן, לפי החלוקה הבאה: 3 מיליון שקל על ידי בעלי השליטה בחברה כהזרמה לחברה, 1.5 מיליון שקל מכספי הפיצויים עבור מבצע "עופרת יצוקה" ו־5.5 מיליון שקל מהבנקים המממנים. על פי הסכם פריסת החוב, 7 מיליון שקל נוספים יופקדו בחשבון נאמנות. התשלום של יתרת החוב לבעלי האג"ח - 43 מיליון שקל - יתפרס על פני 13 שנה.

"הקטע של אישור הבנקים היה אמור להיות טכני בלבד, אבל עכשיו מתברר כי הוא צפוי לטרפד את ההסדר כולו", אמר גורם מבעלי האג"ח. "מאז יש מריחה של הזמן, כשהחברה מבטיחה מכתבים מהבנקים שאמורים לאשר את ההסכם הפרטני יותר שאליו הגענו מאז עם החברה, ושום דבר לא קורה.

בפברואר הקפידו הבנקים להדגיש גמישות מחשבתית לכאורה ונכונות לגבש הסדר כולל. הבנקים לא רצו שייראה שהם אלו שמפילים חברה יצואנית שמספקת מקומות עבודה, בין היתר לחברי קיבוצים. זאת בעיקר בתקופה של אי־ודאות, משבר כלכלי קשה ופיטורים".

בעלי האג"ח שכרו את שירותיו של עו"ד דן אלון ממשרד פירון כדי שילווה את ההסכם.

תגיות