אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריבר תל אביב: לא על האוכל לבדו צילום: עמית שעל

ריבר תל אביב: לא על האוכל לבדו

העסקית בסניף החדש של ריבר נודלס בר, שקם על חורבות מינה טומיי בתל אביב, אולי עומדת במחירים שמכתיב המיתון אבל מציגה דשדוש מאכזב בצלחת

11.05.2009, 10:12 | גלי וולוצקי

הסניף התל־אביבי של ריבר נודלס בר, שנפתח לפני כחודש במקום שבו שכנה מסעדת מינה טומיי, הוא בין המסעדות המושקעות ביותר שנפתחו השנה. יותר מ־1.3 מיליון שקל שילמו בעליו במכרז על המיקום, ועוד כמה עשרות אלפי דולרים הושקעו בשיפוץ.

הרשת, שמתפעלת חמישה סניפים ברחבי הארץ, מציעה אוכל אסייתי במחירים נוחים, שמותאם לחך הישראלי. עם הסושי, למשל, היא מגישה גם רוטב טריאקי ורוטב מיונז, לצד רוטב הסויה המסורתי.

הארוחה העסקית במקום כוללת מנה עיקרית ממנות הנודלס, האורז, הראמן או קומבינציות הסושי, עם מחמצים יפניים לפתיחה ולימונדה, מים מינרליים או סודה. מחיר הדיל נקבע על פי מחירה של העיקרית.

המחמצים היפניים שנחתו על שולחננו היו סימן מבשר רעות. המנה, המיועדת לעורר את התיאבון ומשלבת - כשהיא עשויה כהלכה - טעמים מתקתקים, חמצמצים וחריפים, התגלתה בריבר כלא יותר מפיסות כרוב לבן וגזר מתוקים להחריד, שעליהן הוזלף בנדיבות רוטב צ'ילי תעשייתי מתוק מאוד. זנחנו את המנה אחרי ביס אחד, בתקווה שמדובר במעידה מקומית.

אבל גם קומבינציית המאקי (44 שקל) היתה רחוקה מלהלהיב. היא כללה שלושה רולים, ששניים מהם הכילו גזר ומלפפון ונעטפו בסלמון ובטונה אדומה שצבעה הוורוד־זרחני הצביע על הקפאה אגרסיבית מדי, והשלישי היה רול מטוגן שהכיל סלמון ("מעושן, או בעצם מבושל, נדמה לי", כך המלצר) ונעטף בציפוי טמפורה (ולא בפנקו, כפי שאמר המלצר).

נודלס שבעת הפלאים. הברווז הפריך הופיע בתפריט אך לא בצלחת, צילום: עמית שעל נודלס שבעת הפלאים. הברווז הפריך הופיע בתפריט אך לא בצלחת | צילום: עמית שעל נודלס שבעת הפלאים. הברווז הפריך הופיע בתפריט אך לא בצלחת, צילום: עמית שעל

מנה של נודלס שבעת הפלאים (45 שקל) לא הצילה את המצב. אף שהיתה עמוסה במרכיבים מבטיחים (אטריות ביצים מוקפצות עם רצועות בקר, פרגית וברווז פריך, שהופיע בתפריט אך לא בצלחת, וגם נבטים, בוטנים, חלב קוקוס ובצל סגול), היא התגלתה כחסרת טעם כמעט לחלוטין.

המיתון הוא שעתם היפה של מסעדות הפאסט פוד ושל התמחור העממי, ובכל זאת, מרשת שמתרחבת במהירות כה מרשימה אפשר היה לצפות לאוכל קצת יותר משכנע. כפי שזה נראה כרגע, ריבר היא סיפור הצלחה בעיקר מהפן הכלכלי.

ת.ז

שם: River נודלס בר.

ז'אנר: אסייתי.

מיקום: אבן גבירול 30, תל אביב. טל': 1-700-500-539.

מחיר העסקית: 130–37 שקל, א'־ה', 16:00–12:00.

התחככות: צעירים במדים ועובדים מהסביבה.

שירות: צעיר ומבולבל.

נגישות נכים: נוחה, יש שירותי נכים.

חניה: בחניון לונדון מיניסטור הסמוך.

שורה תחתונה: רצינו נודלס, קיבלנו לוקשים.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
שירת הברבור
אכלתי בריבר. בסניף מתחם הבורסה בר"ג. אוכל בכמויות גדולות שמרדים את בלוטות הטעם בתועפות שומן ותיבול אגרסיבי. שירות מבולבל ולא קוהרנטי, מקום סתמי ומיותר, ללא אפיל, ללא פאנצ'ליין. במקום שתבואנה מסעדות עם קריצה ובת טעם מענגת, מתנפחות הנודל'ס-דיזאסטר האלה. מבחינתי, "ריבר" יכולה להישטף בנהר הבנאליות... NEXT !
רועי , תל אביב  |  13.05.09
2.
מה עבר למי שהחליף את מינה טומי בראש, שהוא יעשה נודלס אחרת?
יש 6 נולדסיות וסושיות במורד הרחוב, נעזוב את זה שמינה טומיי מכרה אוכל חלוח בטירוף, יש רוויה גדולה באשור אבן גבירול בתחום האוכל האסייתי. למינה טומיי זה לא הלך בעיקר מהסיבה הזאת, אז לריבר זה ילך? שתתרכז במקומות שאין לה יחסית תחרות כמו ברחובות. בת"א המסעדה לא תשרוד.
13.05.09