אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראיון כלכליסט: החשב של ניו יורק מביע אמון: "השקעה באג"ח של ישראל היא יציבה וטובה" צילום: עמית שעל

ראיון כלכליסט: החשב של ניו יורק מביע אמון: "השקעה באג"ח של ישראל היא יציבה וטובה"

וויליאם תומפסון, שמנהל נכסים בהיקף של 80 מיליארד דולר, מאמין בשמרנות: "הכלל שלי הוא לשים כל דולר רק במקום שבו מרגישים נוח"

11.05.2009, 10:42 | ענת ציפקין

"תמיד האמנתי שישראל היא השקעה חזקה עבורנו. יש כאן הזדמנויות טובות מאוד", כך אמר ל"כלכליסט" וויליאם תומפסון, סמנכ"ל הכספים של העיר ניו יורק, המבקר בימים אלו בישראל. חמש קרנות הפנסיה שבניהולו השקיעו בארץ יותר מ־100 מיליון דולר. כ־75 מיליון דולר מושקעים בעשרות חברות ישראליות, בהן קרנות פרייבט אקוויטי, אחת מהן היא מרקסטון. כ־25 מיליון דולר נוספים הושקעו באג"ח של ממשלת ישראל. "זו השקעה יציבה וטובה", אומר תומפסון, "אני החשב הראשון של ניו יורק שיזם להשקיע באג"ח של ממשלת ישראל". תומפסון הגיע לארץ לרגל ועידת תל אביב להשקעה מוסדית של די.סי פיינס שהתקיימה אתמול. בסיוע שלוחת האוצר בארה"ב, הוא יקדיש חלק מביקורו לפגישות שמטרתן חשיפת קרן הפנסיה של ניו יורק לתעשייה הישראלית ולאפשרויות השקעה נוספות בישראל.

איך ישנים בלילה כשאחראים על כספי הפנסיה של 640 אלף איש?

"זו תקופה לא פשוטה. כאשר מנהלים נכסים בהיקף של 80 מיליארד דולר, עושים זאת בזהירות ובשמרנות. הכלל שלי הוא לשים כל דולר רק במקום שבו מרגישים נוח. לא השקענו בקרנות גידור והשתדלנו לפזר את פורטפוליו הנכסים. עם זאת, הושפענו באופן עקיף מהמשבר, במיוחד בהשקעות הבינלאומיות, אך גם בהשקעות בארה"ב, לדוגמה במניות של ג'נרל מוטורס או קרייזלר. השתדלנו להקטין את החשיפה למניות ולהגדיל את החשיפה לנדל"ן ולפרייבט אקוויטי".

מהו תמהיל ההשקעות הנוכחי של קרנות הפנסיה של ניו יורק?

"כ־35%–40% מושקעים במניות של חברות אמריקאיות. כ־15% מושקעים במניות של חברות בינלאומיות. 30% נוספים מושקעים באג"ח, ועוד 15% בהשקעות אלטרנטיביות, פרייבט אקוויטי, נדל"ן ואחרים", אומר תומפסון ומוסיף שיחסית לקרנות פנסיה גדולות אחרות בארה"ב, קרנות הפנסיה של ניו יורק עוברות את המשבר טוב יותר. "הסיבה היא פיזור ההשקעות שלנו. האחרים השקיעו הרבה מאוד כסף בנדל"ן בדרום־מערב ארה"ב. אנחנו היינו שקולים".

יש הזדמנויות עקב המשבר?

"לנוכח קיפאון ההלוואות מצד הבנקים המסחריים, חברות רבות הגיעו למצבי מצוקה, ולכן אמליץ להשקיע בקרנות פרייבט אקוויטי שמזרימות הון טרי לחברות אלו, ובקרנות שרוכשות חובות רעים או נכסים רעילים".

תגיות