אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פינוי־בינוי בלב השטעטל צילום: אלכס קולומויסקי

פינוי־בינוי בלב השטעטל

הלחץ החרדי לפתרונות דיור גרם לחברת "פרזות" לקדם לראשונה שתי תוכניות פינוי־בינוי בשכונות מאה שערים ובית ישראל. כ־80% מבעלי החלקות כבר אישרו

12.05.2009, 09:07 | אורי חודי

מצוקת הדיור במגזר החרדי אינה דבר חדש. הגידול המהיר באוכלוסיה מחד והרצון לשמור על קהילה הומוגנית מאידך יצרו ביקוש עז בשכונות החרדיות בירושלים ובבני ברק. אפילו באלעד זקוקים התושבים לשלב חדש בעיר, שלא ברור מתי ואיך יוקם. אבל דווקא בירושלים, שם פועלים הזרמים השמרניים יותר של המגזר, החליטו ראשי החצרות להיענות ללחצי המשפחות הצעירות הרבות, ולספק פתרונות דיור בדמות אישור תוכניות פינוי־בינוי.

בקרוב יגיעו לאישור הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים שתי תוכניות פינוי־בינוי ראשונות מסוגן – בשכונות מאה שערים ובית ישראל. יוזמת התהליך היא חברת פרזות, החברה לשיכון ירושלים, שאחרית בין היתר על על תחום הדיור הציבורי בעיר וחיזוק מבנים במסגרת תמ"א 38.

בחודשים האחרונים התקיימו כמה פגישות בין נציגות הדיירים ואדריכלי פרזות, שבהן הציגה החברה חלופות שונות להרחבת הדירות. לאחרונה הושגה הסכמה כללית בין הצדדים לקראת בחירת התוכניות לביצוע. מפרזות נמסר כי עד כה הושגה הסכמתם של כ־80% מבעלי החלקות המיועדות לפינוי־בינוי בשתי השכונות.

שטחו הכולל של המתחם הראשון, בשכונת בית ישראל, הוא כשבעה דונמים, ונמצאים בו בתי מלאכה ומחסנים. לאחר הפינוי יוקמו על המתחם בניינים בני ארבע־חמש קומות מגורים, קומת מסחר וחניון. שטח התוכנית כולה הוא כ־18.3 אלף מ"ר, שבו אפשר לבנות כ־200 יחידות דיור בנות 5–4 חדרים.

השטח השני הוא מתחם בהרן, הנמצא מדרום לרחוב מאה שערים, בלב אזור מגורים חרדי. שטח המתחם הוא כ־4.5 דונמים, והוא כולל שני מגרשי מבנים מסחריים בני קומה אחת, בהם עשרות חנויות ובתי מלאכה בשטח כולל של כ־1,900 מ"ר. לפי התוכנית ייבנה במקום מבנה בן ארבע־חמש קומות שיכלול קומת חניה תת־קרקעית ומעליה דירות מגורים בהיקף של כ־7,000 מ"ר.

דירות במחירי עלות

התוכניות האמורות נמצאות בשלבים ראשוניים בלבד, ורק בעוד כשנתיים ייצאו בעלי החלקות במקום למכרז על קבלני הביצוע.

מנכ"ל פרזות גלעד בר־אדון מדגיש כי החברה תפעל להקצות חלק מהדירות בפרויקטים המתוכננים לטובת זוגות צעירים או משפחות ברוכות ילדים, במסגרת תוכנית לדיור בר השגה של העירייה. "לצורך שיווק הדירות במחירי העלות, תוקם ועדה שתחליט על הדיירים שיזכו לדירות בפרויקט", אמר בר־אדון והבטיח שהדבר ייעשה בהקפדה על תמהיל נכון שיחזק את אוכלוסיית האזור וישדרג את רמת החיים של הדיירים הקיימים.

עוד הוסיף בר־אדון כי החברה מבצעת את הפרויקטים במסגרת תפקידה כזרוע ביצוע של מדיניות משרד השיכון והבינוי ועיריית ירושלים. "במקביל פועלת החברה בשלבים שונים של תכנון והתקשרות לשדרוג מבנים נוספים ברחוב", אמר.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הסיבה שאין בנייה לגובה בקהילות החרדיות
אין בנייה לגובה בקהילה החרדית היא, שהם לא מקבלים את פסקי ההלכה שמתירים שימוש במעליות שבת. אף משפחה לא רוצה לגור בקומה חמישית ולטפס כל שבת וחג. תחשבו מה היה קורה אם הם היו מקבלים את פסקי ההלכה האלו. בשל האופי הקהילתי/משפחתי של החרדים, ניתן היה לבנות עבורם שכונות עם מגדלים של 20 קומות. על פחות שטח ניתן היה לבנות שכונה שתספק את צרכי הקהילה שנים רבות קדימה.
שלומי , רעננה  |  12.05.09
6.
עם אחר, אתם ממש לא מבינים את זה
הם לא יאכלו איתכם, לא ישתו את היין שנגעתם בו ובטח לא יכולים להיות חברה שלכם יש פה עם אחר את מי זה צריך לעניין הבעיות המנטליות של אוכלי לחם חסד מעולם לא היה כדבר הזה בהסטוריה של עם ישראל היה רבי יוחנן הסנדלר, אפילו הילל הזקן היה צריך לשלם עבור לימודים בבית המדרש רע מאד
אחד העם , שרון  |  12.05.09
לכל התגובות