אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלן טיקה, מנהל פיתוח עסקי ב-Nvidia: "המעבד שלנו חזק פי מאה מזה של אינטל" צילום: אוראל כהן

אלן טיקה, מנהל פיתוח עסקי ב-Nvidia: "המעבד שלנו חזק פי מאה מזה של אינטל"

Nvidia, ענקית החומרה הגרפית, מבקשת להיפטר מהזיהוי עם תעשיית המשחקים, ומנסה לנצל את המשבר כנקודת זינוק. אלן טיקה, מבכירי החברה, הגיע לארץ כדי לבחון אפשרות השקעה בחברות ישראליות

12.05.2009, 11:56 | אסף גלעד

לחברת השבבים והכרטיסים הגרפיים Nvidia יש המון סיבות להסתגר בבית: היא פעילה בשוק מוטה צרכן סופי, שאיבד בשנה הקרובה את כל החשק לשדרג את המחשב שלו - קל וחומר מוצרים שעליהם קמה Nvidia. הדיכאון הכלכלי לא מוסיף למוטיבציה לרכוש משחקי מחשב או מוצרי חומרה התומכים בהם.

זו הסיבה ש־Nvidia מובילה מהלך שיוציא אותה מהבור שכרתה לעצמה, ומנסה להיהפך ממותג הממוקד בתעשיית המשחקים לאינטל השנייה. "בוא נדבר על הכל, רק לא על גיימינג", ביקש אלן טיקה, מנהל פיתוח עסקי בכיר בחברה, שביקר בשבוע שעבר בישראל.

אלן טיקה. "אנחנו פתוחים להשקעה בישראל", צילום: אוראל כהן אלן טיקה. "אנחנו פתוחים להשקעה בישראל" | צילום: אוראל כהן אלן טיקה. "אנחנו פתוחים להשקעה בישראל", צילום: אוראל כהן

למרות ירידה של כ־60% בהכנסותיה, למרות הפסד רבעוני ראשון של 310 מיליון דולר ב־2008 שהציגה לאחרונה, ולמרות פיטורי כ־400 עובדים בעולם, Nvidia נמצאת בעיצומו של מהלך התרחבות מחברה המשווקת מעבד גרפי, לחברה שהמעבד הגרפי שלה חזק ומהיר לא פחות מזה של אינטל לשימושים אחרים. השתיים מסובכות זו עם זו בתביעות משפטיות על הפרת פטנטים בבית משפט בדלאוור, ארצות הברית, אך הסכסוך לא הפריע להן להשיק בחודש שעבר את מחשב הנטבוק הראשון שבו משובץ שבב ה־Ion של Nvidia בצד שבב ה־Atom של אינטל על מכשיר מתוצרת Acer.

בביקור שלו בישראל נפגש טיקה עם הקרנות הישראליות ורטקס, ג'מיני, פיטנגו וג'נסיס, וכן עם 30 חברות סטארט־אפ, מתוך 120 חברות המצויות ברשימה שלו. "אנחנו פתוחים להשקעה בישראל, ויש לנו האמצעים לכך", הוא אומר בראיון נדיר ל"כלכליסט". "נבחן השקעה של עד 5 מיליון דולר להשקעה בכל חברת סטארט־אפ ישראלית שהחזון שלה יתאים לחזון שלנו. וכדי שהם ייהפכו לחברות מדהימות, הן זקוקות למשאבים שלנו.

"אנחנו מחפשים אנשים שמבססים את הטכנולוגיות שלהם על המעבדים הגרפיים שלנו - לא ליישומי גרפיקה, אלא ליישומי מחשוב. יש כיום מאה חברות שמתבססות על הטכנולוגיות שלנו. הן בעצם עוזרות לנו להתרחב ליישומים אחרים מאשר משחקים. אנשים חושבים ש־Nvidia עושה כרטיסים למשחקים, אבל רוב החברות שאנו עובדים איתן אינן עוסקות בכך. בביקור בישראל, למשל, לא ראיתי אף חברה ישראלית מתחום זה".

זה נכון: טיקה נפגש עם חברות ישראליות ממגוון תחומים, שלא תמיד יש להן מן המשותף: בצד חברות שייצרו סביבות פיתוח למתכנתים כמו חברת GASS, וחברות המפתחות אלגוריתמים חישוביים לשבבים גרפיים כמו לוסיד־לוג'יקס, הוא נפגש גם עם אופטיטקס, שפיתחה תוכנה גרפית למעצבי בגדים, ועם גאומאג', העוסקת בתוכנות לגילוי נפט וגז טבעי.

Nvidia נמצאת בקשר עסקי עם כמה חברות כאן, אך זו לה פעם ראשונה שהיא בוחנת השקעה כספית בחברות ישראליות. "אם אגלה שיש כאן חברות עם יכולת לפתח מוצר איכותי, שכל מה שמונע זאת מבעדן הוא תזרים מזומנים, אני אדאג להזרים אליהן את המשאבים הדרושים. בשלב הנוכחי אני מחנך גם את המשקיעים, כדי שיפנו אלינו לא רק חברות משחקים, אלא כל חברה שמפתחת יישומים גרפיים. חשוב להדגיש שלא נחליף משקיעים קיימים, אלא נשתף פעולה איתם, כיוון שהם המומחים בעניין".

אתם לא חוששים מקרב ראש בראש מול אינטל, חברה שגדולות מכם מפחדות להתחרות בה?

"אנחנו לא רוצים להיות מישהו אחר, אפילו אם הוא אינטל. אנחנו גם לא מחליפים את המעבד של אינטל, אלא מקנים יכולות מיוחדות למערכות קיימות. למעבד הגרפי שלנו יש פי 100 כוח המחשוב שיש במעבד אינטל נורמלי. המעבד הגרפי שלנו יכול לשנות את השוק. תאר לך נטבוק עם כוח מחשוב מוחלש כמו זה של Atom של אינטל, שבצדו מותקן המעבד החזק של Nvidia, שמסוגל להריץ בצד יישומי אופיס גם וידיאו וגרפיקה, ויכול להפוך את הנטבוק למחשב עם כוח מחשוב עצום, כמו זה של מחשב אישי רגיל. התוכנית היא לא להחליף מישהו אחר, אלא לקחת מוצר של מישהו ולהוסיף לו את המעבד החזק שלנו". 

מהי התחזית שלך לתעשייה בכלל ול־Nvidia בפרט?

"נפגענו ברבעון הרביעי, אבל אנחנו מצפים שהרבעון הראשון יהיה טוב. מבחינה היסטורית, רבעון שני הוא פחות טוב, לפחות בעשר השנים האחרונות, כך שאיננו מצפים להיות ברבעון השני במצב טוב יותר מאשר בשנים אחרות. אנו מצפים לראות את השוק ואת העסק משתפרים לקראת סוף השנה".

תגיות