אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות הקינדל: פיראטיות הספרים צוברת תאוצה צילום: בלומברג

בעקבות הקינדל: פיראטיות הספרים צוברת תאוצה

מו"לים החלו לגלות שהפצה של ספרים אלקטרוניים בלתי מורשים הפכה לתופעת רשת חדשה, שעלייתה צמודה לזו של קורא הספרים האלקטרוני. למרות זאת, הם אינם מתכוונים לפתוח במאבק משפטי

12.05.2009, 14:14 | יוסי גורביץ
שורה של מו"לים ברחבי ארה"ב מדווחים כי עם עליית הפופלריות של קוראי הספרים האלקטרוניים, שהידוע שבהם הוא הקינדל של אמזון, עולה גם ההפצה הבלתי חוקית של ספרים אלקטרוניים. כך מדווח הניו יורק טיימס.
מעלה גם את גניבות הספרים? קינדל, צילום: בלומברג מעלה גם את גניבות הספרים? קינדל | צילום: בלומברג מעלה גם את גניבות הספרים? קינדל, צילום: בלומברג

סופרת המדע בדיוני הידועה, אורסולה לה גווין, הופתעה לגלות גרסה בלתי מורשית של רב המכר שלה, The Left Hand of Darkness, באתר Scribd – אתר מרכזי להורדת ספרים אלקטרוניים. בעלי האתר, שנמצא על הכוונת של המו"לים זה זמן, אומרים כי הם משתפים פעולה באופן מלא עם כל תלונה שהם מקבלים, והם ציינו כי התקינו תוכנת סינון שאמורה למנוע העלאה של תוכן מוגן.

חלק ניכר מהמו"לים אינם מתרשמים. מנכ"ל הוצאת הספרים האצ'ט, שאחראית על סדרת הספרים Twilight (רומן רומנטי שבמרכזו ערפד, הפופולרית מאוד בקרב בני נוער), אמר שהגידול בהפצת הספרים המוגנים הוא "אקספוננציאלי", וכי המחלקה המשפטית של חברתו עסוקה בכך יותר ויותר. מנכ"ל הוצאת הספרים John Wiley & Sons, המוציאה את סדרת "המדריך לטיפש" (Dummy, במוקר) מעריך כי השנה חל גידול של כ-500% בהפצה בלתי חוקית של ספריו.

הסיבה לכך היא קוראי הספרים הדיגיטליים. עד לאחרונה, קריאת ספר דיגיטלי היתה נוחה משמעותית פחות מקריאתו בגרסת נייר. עם זאת, המו"לים אמרו שהם למדו מלקחה של תעשיית ההקלטות, ושהם אינם מתכוונים להתחיל שורה של תביעות כנגד משתמשים. "אם האייטיונז היתה מתחילה שלוש שנים קודם לכן, אינני יודע עד כמה נאפסטר ותרבות הפיראטים שהחליפה אותו היו מצליחים; אנשים היו מתרגלים לבצע רכישות לגיטימיות של שירים במחירים שלא היו נחשבים לנפשעים," אמר ריצ'רד סארנוף, יו"ר חברת ברטלסמן, שמחזיקה בבעלותה את Random House, אחד המוציאים לאור הגדולים בעולם. 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
אתם צוחקים?
קינדל אולי תופס תאוצה רק עכשיו, אבל ספרים פיראטיים מסתובבים בשוק כבר שנים רבות, ולא הקינדל הוא זה שהביא לנפוצותם אלא הסורקים המתקדמים שמאפשרים לסרוק ספר להפוך אותו לטקסט בקלות. כן, עבור המו"לים ואמזון זו אולי הפתעה גדולה, אבל ספר ניתן לקרא גם במחשב לגמרי רגיל, בלי צורך בקינדל, אייפוד או כל תוסף שהוא.
הלוך ושוב  |  12.05.09