אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: שעיה בוימלגרין התייאש: מעמיד את לגנא הולדינגס על המדף צילום: תומריקו

בלעדי: שעיה בוימלגרין התייאש: מעמיד את לגנא הולדינגס על המדף

בוימלגרין ובנק מזרחי טפחות החליטו להציע למכירה את לגנא הולדינגס, שנרכשה לפני שנתיים לפי שווי של 700 מיליון שקל, תמורת נטילת התחייבויותיה - 1.5 מיליארד שקל - לבנקים ולבעלי איגרות החוב

13.05.2009, 08:26 | גולן חזני

שלושה חודשים לאחר ששקל לחלק לבעלי המניות של החברה־אם אזורים את מניותיה של לגנא הולדינגס כדיבידנד בעין, החליט בעל השליטה שעיה בוימלגרין בשיתוף בנק מזרחי טפחות להעמיד את לגנא על המדף.

ל"כלכליסט" נודע כי גורמים מטעמה של חברת אזורים מציעים כעת את לגנא הולדינגס למכירה תמורת נטילת התחייבויותיה בלבד.

השליטה בלגנא (חברת אנגל בניה לשעבר) נרכשה על ידי אזורים לפני כשנתיים לפי שווי של 700 מיליון שקל. לגנא שילמה אז ליעקב אנגל, בעל השליטה הקודם של החברה, סכום של כ־430 מיליון שקל תמורת 62% מהמניות.

לפי ההערכות, ההחלטה למכור את לגנא הולדינגס, הפעילה בתחום הנדל"ן בישראל ובמזרח אירופה, נועדה להקל את התחייבויותיה של אזורים - ולהפחית כ־1.5 מיליארד שקל מנטל החובות שלה. איגרות החוב של לגנא הולדינגס נסחרות היום בתשואה של 1,000%, כאשר לקבוצת לגנא כולה (כולל החברות־בנות) יש חוב של 700 מיליון שקל לבעלי האג"ח וחוב של 800 מיליון שקל לבנקים.

חובות אלה נצברו בעקבות מימון שקיבלה החברה לטובת רכישת נכסים, בעיקר באוקראינה.

בדו"חות שסיכמו את 2008 כתבה לגנא כי להערכתה, יהיו בידיה מקורות כספיים שיספיקו כדי לפרוע את ההתחייבויות לשנת 2009. עם זאת, היא מציינת כי ברבעון השני של 2010 ייווצר לחברה מחסור של כ־51 מיליון שקל לצורך פירעון התחייבויותיה. לאור זאת, רואי החשבון של החברה ציינו בדו"חות כי קיימים "ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ'עסק חי' בעתיד הנראה לעין".

השנים האחרונות לא היו קלות עבור חברת לגנא הולדינגס. את שנת 2008 היא חתמה עם הפסד (לבעלי המניות) של כ־94 מיליון שקל, בהמשך להפסד של 61 מיליון שקל שנרשם שנה קודם לכן.

ההון העצמי של החברה עבר מיתרה חיובית של 28 מיליון שקל ב־2007 לגירעון של 134 מיליון שקל בסוף 2008. גם תזרים המזומנים של הקבוצה מפעילות שוטפת היה שלילי ב־2008 והסתכם ב־138.6 מיליון שקל.

למרות המשבר העמוק באוקראינה המשיכה לגנא להזרים כספים למדינה - תוך שהיא ממשיכה לרכוש קרקעות בהיקף של מאות מיליוני שקלים. ברקע הדברים אפשר להזכיר את פרישתו של מנכ"ל אזורים מתי דב, שהגיע מחברת לגנא.

מאזורים לא נמסרה תגובה לידיעה על מכירת לגנא.

תגיות