אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה ברכישת תוכנות בקוד פתוח צילום: shutterstock

עלייה ברכישת תוכנות בקוד פתוח

בשנה שעברה הפנו חברות הטכנולוגיה 24% מתקציב רכישת התוכנות לתוכנות בקוד פתוח - לעומת 10% ב-2007. חברות התוכנה למדו למכור לא את המוצר עצמו, אלא גרסאות "מתקדמות", וכך הפכו לרווחיות

13.05.2009, 16:32 | יוסי גורביץ
תוכנות קוד פתוח הופכות לשחקן מרכזי בתחום רכישות התוכנה: אם בשנת 2007 הוציאו חברות טכנולוגיה 10% מתקציב הרכישה שלהן על תוכנות קוד פתוח, הרי שבמהלך 2008 עלה שיעורן בקרב התוכנות הנרכשות ל-24%. כך מדווח ה-Investor's Business Daily.

תוכנות קוד פתוח עדיין חינמיות, אבל שורה של חברות – הבולטת בהן היא Red Hat – החלו לפתוח מודל עסקי כפול, המתבסס עליהן. הן מציעות את התוכנה הבסיסית, בדרך כלל מבוססת על מערכת ההפעלה החינמית לינוקס, ללא תשלום, אבל גובות תשלום על גרסאות "מתקדמות" ועל אספקת שירותים ללקוח.

על פי הערכותיו של האנליסט ברוס גופטיל מקבוצת Saugatuck Technologies, כשני שלישים מתוכנות הקוד הפתוח הנמצאות בפיתוח מפותחות לצרכים מסחריים – ומפתחי התוכנה משתמשים בקהילת הקוד הפתוח כאמצעי מיקור-המון (crowd-sourcing) לפתרון בעיות. לדברי גוטפיל, כל חברת תוכנה גדולה, ומיקרוסופט בכלל זה, מציעה כעת מגוון ניכר של תוכנות בקוד פתוח.

לא כל חברי קהילת הקוד הפתוח מרוצים מהמצב: סינט מדווח כי מספר טהרנים טוענים כי פיתוח בתשלום של מוצרי קוד פתוח שולל את מעמדם כ"קוד פתוח", וכיוון שכך הם טוענים שאנדרויד, מערכת ההפעלה של גוגל, וכרום – הדפדפן שלה – אינם מוצרי קוד פתוח "אמיתיים". מנהל תוכנית הקוד הפתוח של גוגל, כריס דיבונה, הגיב בלעג על הטענה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-2 ו-3
2: נכון אתה יכול לקמפל בעצמך אבל לא כל אחד יודע לקמפל ולהתקין ועל זה בדיוק הלקוחות משלמים. על אריזה , עידכונים, תמיכה טכנית ועוד. 3: קוד פתוח זה מושג הקשור לאפשרות הפיזית שלך לקרוא את קוד המקור. רוב הקוד הפתוח הוא גם קוד חופשי - זה אומר שאין עליו מגבלות רישיון ושימוש כלשהן. ועל כן התבלבלת. קוד פתוח הוא לא בהכרח חופשי לשימוש שלך ואם הוא חופשי אז זה לא אומר בהכרח שהוא "חינמי" (בלי תשלום כסף). יוצר הקוד הפתוח\חופשי עדיין יכול להחליט שהוא מוכר לך שירותים מסויימים וזה לגיטימי לגמרי. לסיכום: קוד פתוח : מודל לפיתוח תוכנה שבו קוד המקור של התוכנה זמין לצפייה או שימוש. תוכנה חופשית: תוכנה שזנמינה ברישיון חופשי כלשהו המתיר לך חרויות\חובות מסויימות כגון לשנות את התוכנה, לעשות בה שימוש, ליצור fork שלה, לעשות בה שימוש מסחרי, להפיץ אותה מחדש, למכור אותה, חובה לשמור על הקרדיט לתורמים המקוריים, לשנות אותה ולמכור אותה עם או בלי דרישה להפצת השינויים וכו. כל רישיון נותן לך תת-קבוצה כלשהי של החרויות הנ"ל. חינמי: משהו שאתה לא משלם עליו כסף. מושג זה לא בא בכלל בניגוד או בקשר אחר כלשהו למושגים קוד פתוח ותוכנה חופשית. מקווה שעכשיו הכל מובן.
שמעון , השרון  |  14.05.09