אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לין לנתניהו ולשטייניץ: אתם מעבירים להסתדרות את השליטה על המגזר העסקי צילום: אוראל כהן

לין לנתניהו ולשטייניץ: אתם מעבירים להסתדרות את השליטה על המגזר העסקי

נשיא איגוד לשכות המסחר במכתב לרה"מ ולשר האוצר: "לחבילת החוקים בתחום יחסי העבודה יהיו השלכות הרסניות על עשיית עסקים"

18.05.2009, 12:58 | אמנון אטד

"לחבילת החוקים בתחום יחסי העבודה שהסכמתם להעניק ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני יהיו השלכות הרסניות על עשיית עסקים בישראל", כך מזהיר היום (ב') נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין במכתב ששלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולשר האוצר, יובל שטייניץ. לדברי לין, אין כל סיבה לשלב שינוי כה מפליג בתחום חוקי העבודה במסגרת חוק ההסדרים.

זוג יונים לין: "הצעות עיני מחזירות אותנו לימי מפא"י החשוכים" כך אמר היום נשיא איגוד לשכות המסחר, בדיון חירום, בו הוחלט כי האיגוד יבקש צווי מניעה נגד חוקי העבודה של יו"ר ההסתדרות עופר עיני נעמה סיקולר, 5 תגובותלכתבה המלאה

"נשגב מבינתי כיצד אתם מסכימים להעביר חבילת חוקים שמשמעותם שינויים מפליגים בתחום חוקי העבודה ויחסי העבודה במשק", כותב עוד לין במכתבו, "רק מי שלא מתמצא בתחום זה אינו יכול לעמוד על מלוא משמעותם. בין מטרות התוכנית הכלכלית לבין העברת חבילת חוקים זו אין ולא כלום והיא רק מהווה הכבדה נוספת על המגזר העסקי".

לדברי לין, החוקים שנוספו לחוק ההסדרים מעניקים היתר להסתדרות להיכנס לכל עסק, להתסיס את יחסי העבודה ולכפות על המעסיקים לחתום על הסכם עבודה קיבוצי. "אלה חוקים של אנטי צמיחה", הוא כותב במכתבו, "אשר הופכים את המעסיקים להיות חשודים בפלילים, שכן חלק גדול מדיני העבודה מועבר לתחום המשפט הפלילי".

בהמשך המכתב מציין נשיא איגוד לשכות המסחר כי בהסכמתם להעברת חוקים אלה, לא היו ראש הממשלה ושר האוצר מודעים לשתי עובדות חשובות:

א. עופר עיני מפר במפורש הסכם עבודה עליו הוא חתם עם לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, לפיו אף אחד מהצדדים לא יזום חקיקה חד צדדית בדיני עבודה וכל שינוי ייעשה בדרך של משא ומתן וחתימת הסכמים.

ב. קיימת מגמה מתמדת להמשיך ולהכביד על המעסיקים ולהעביר יותר ויותר את השליטה על יחסי העבודה להסתדרות. בשנים האחרונות מועברים חוקים חדשים בתחום יחסי העבודה בישראל, ורק משנת 2004 הועברו לא פחות מ-13 חוקים כאלה.

תגיות