אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת כלכליסט: כמה שווה ערבות אישית של בעלי רשת ילדותי? צילום: אביגיל עוזי

בדיקת כלכליסט: כמה שווה ערבות אישית של בעלי רשת ילדותי?

רוב הנושים של הרשת לביגוד פעוטות קיבלו ערבות אישית של 5.6 מיליון שקל מבעלת הרשת אסתר צאיג. בבקשה להסדר נושים נחשף שנכסיה של צאיג מסתכמים בדירה משועבדת לבנק לאומי. היום יחליט בית המשפט אם לאשר את ההסדר

19.05.2009, 08:55 | ענת רואה

רוב הנושים של רשת ביגוד הפעוטות והילדים ילדותי, שביקשה השבוע להקפיא את ההליכים נגדה, יצטרכו לחכות הרבה מאוד זמן עד שיראו ולו חלק קטן מהחובות כלפיהם. מבדיקה שערך "כלכליסט" עולה שלפי הסדר הנושים של הרשת שהוגש לאישור בית המשפט, ייאלצו הספקים להסתפק בהחזר 25%–35% מהחובות כלפיהם, שישולמו להם בחמישה תשלומים שנתיים, עד שנת 2014. היום אמורה שופטת המחוזי בתל אביב ורדה אלשייך להכריע בבקשה.

"ההסדר טוב למי שאין לו ביטחונות"

ההחזר יתבסס על תשלום של 3% ממחזור המכירות השנתי של הרשת לטובת הנושים, שיסתכם לפי הערכותיה בכ־2.4 מיליון שקל. זאת בעבור נושים שמחזיקים בחוב של 7.4 מיליון שקל (כ־32% החזר בממוצע). עם זאת, לא ברור מה יקרה במצב שהמכירות בפועל לא יעמדו בתחזיות הרשת.

רשת ילדותי נקלעה לקשיים בחודשים האחרונים ופנתה שלשום בבקשה להקפאת הליכים בעקבות חובות המסתכמים ב־9.9 מיליון שקל. למעט החובות לספקים, לחברה גם חוב לנושים בדין קדימה של 900 אלף שקל (בעיקר רשויות המס ועובדים), אשר צפויים, כמקובל, לקבל החזר מלא של החוב כלפיהם. עוד חוב של 1.5 מיליון שקל הוא לבנק לאומי, שהסכים להמיר את חובו להלוואת בעלים, כך שהוא לא ייכלל בהסדר הנושים.

רוב הנושים הרגילים (שהחוב כלפיהם עומד על 5.6 מיליון שקל) מחזיקים בערבויות אישיות שמסרו להם בעלת השליטה אסתר צאיג ובעלה יהודה צאיג. בבקשה נכתב שאם לא יסכימו הנושים האלו להסתפק ב־35%, הרי שלא יקבלו דבר, שכן לזוג צאיג אין כמעט נכסים למעט דירה המשועבדת ממילא לבנק לאומי.

באשר לנושים הרגילים שאין בידיהם ערבויות (ומחזיקים בחוב של 1.8 מיליון שקל) מוצע שהם יקבלו 25% מהחוב כלפיהם ובהסדר נכתב שהיתרון עבורם ברור: "שכן הם התקשרו עם חברה בעירבון מוגבל, ואין בידיהם ביטחונות. ברור שבמקרה שלא יאושר ההסדר והחברה תפורק, צפוי שקבוצת נושים זו לא תקבל דיבידנד כלשהו".

"לעבור מרחובות לסין"

הצעת ההסדר מבוססת על העברת השליטה בחברה לידי משקיע. לפי הערכות שפורסמו ב"כלכליסט", מדובר באבנר יהודאי, אשר יזרים לקופתה 600 אלף שקל ויקבל בתמורה 51% ממניותיה. 200 אלף שקל מהסכום ישמשו לצורך הפעלת הרשת בתקופת הקפאת ההליכים. בהסדר נכתב שרוב החנויות יישארו פעילות, שהמשקיע ישקיע הון ומשאבים בפעילות השוטפת של החברה, ישנה את המבנה הניהולי שלה ויעביר חלק מפעילות הייצור מרחובות לסין, כדי לשפר את הרווח הגולמי. בהמשך אמורים להיפתח עוד סניפים.

עד לפני חודשים ספורים מנתה רשת ילדותי 22 חנויות, ומחזורה השנתי עמד על 24 מיליון שקל בשנה. בבקשה נכתב שהסיבות שהחברה נקלעה לקשיים הן רבות, בהן בין היתר חוסר ניסיון ניהולי מצד נושאי המשרה, חוסר הצלחה להכניס משקיע חיצוני שיזרים הון, העלאת מחירי שכירות החנויות באופן ניכר והמיתון. עקב המשבר הנוכחי, נטען, גבר הלחץ של הבנקים להפחית את מסגרות האשראי לחברה, דבר שהחריף את קשייה התזרימיים השוטפים והוביל לגל שמועות בקרב ספקים, נושים ולקוחות.

את החברה מייצגים עורכי הדין שלום גולדנבלט ויוסי מנדלבאום ממשרד גולדבלט, גינדס ויריב.

תגיות