אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שגריר טורקיה קורא לישראלים לחזור לארצו: "אנו ים תיכוניים, יש לנו היסטוריה משותפת" צילום: עמית שעל

שגריר טורקיה קורא לישראלים לחזור לארצו: "אנו ים תיכוניים, יש לנו היסטוריה משותפת"

השגריר נמיק טאן אמר את הדברים במפגש שנערך בת"א בין 50 נציגים מבתי מלון בטורקיה, לבין סוכני תיירות ישראלים, בניסיון לאחות את הקרע ביחסים. לדבריו, "אנחנו עוברים תקופה קשה, ועלינו להחזיר את המצב לקדמותו. אם נשב ונחשוב על הדברים שוב ושוב, זה רק ידכא אותנו"

19.05.2009, 13:12 | יסמין גיל

ניסיון לאחות את הקרע ביחסי ישראל-טורקיה נרשם הבוקר (ג'), עת התכנסו בתל אביב כ-50 נציגים מ-35 בתי מלון בטורקיה, למפגשי עבודה עם סיטונאים וסוכני תיירות ישראלים. מדובר ביוזמה של התאחדות המלונות בטורקיה, בשיתוף משרד התרבות והתיירות הטורקי, שבאה בעקבות הירידה החדה בתנועת הנוסעים מישראל לטורקיה - בהשפעת ההתבטאויות החריפות של ראש הממשלה הטורקי רג'פ ארדואן, נגד ישראל, במהלך מבצע "עופרת יצוקה".

מנתונים שפרסמה לפני כשבוע רשות שדות התעופה עולה שבין ינואר לאפריל 2009 התנועה מנתב"ג דרך איסטנבול ירדה ב-26% והתנועה לאנטליה ירדה ב-62%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. תנועת הנוסעים מישראל עם טורקיש איירליינס בתקופה זו ירדה ב-19%.

נתוני לשכת התרבות והתיירות הטורקית מסוף אפריל דרמטיים אף יותר ומצביעים על ירידה של 63% בכניסת מבקרים ישראלים לטורקיה ברבעון הראשון של 2009. אז עלה מהנתונים כי למעט תנועת התיירות מטאג'יקיסטן לטורקיה, התנועה מישראל רשמה את הירידה החדה ביותר, מבין עשרות מדינות.

"הישראלים לא יבקרו במדינות שבהן הם לא יחושו בטוחים", אמר בפתח הכנס הבוקר, שגריר טורקיה בישראל, נמיק טאן, וביקש מהנציגים הטורקים "לתרום ליצירת הרגשה נוחה עבור הישראלים".

בנוגע לסיבה למתיחות בין המדינות הוא אמר: "לצערי אני לא רוצה להזכיר את הסיבות או להיכנס לפרטים לגבי מה שקרה, אבל אנחנו עוברים תקופה קשה. דברים קרו, אנו לא מכחישים זאת, אבל עלינו להחזיר את המצב לקדמותו. אם נשב ונחשוב על הדברים שוב ושוב, זה רק ידכא אותנו. אם אנחנו רוצים להביא ליציבות מסוימת, עלינו לעבוד יחד".

השגריר הטורקי ייחס את הירידה בתנועת הנוסעים לא רק למשבר הפוליטי, אלא גם למשבר הכלכלי העולמי "שפגע קשות בתיירות". את הניסיון להחזיר את התיירים הישראלים לטורקיה הוא הגדיר כ"אתגר משותף לשני הצדדים. אנו ים תיכוניים, יש לנו ערכים, היסטוריה ותרבות משותפים, הרגשות שלנו לעתים חזקים, אבל עלינו להתמודד עם האתגר בפרספקטיבה הנכונה. אני לא חושב שנגיע למספר השיא של 560 אלף מבקרים ישראלים בטורקיה, כפי שנרשם ב-2008, אבל התקווה שנגיע למספר קרוב".

אוזקן סירין, מנהל המכירות והשיווק של רשת מלונות קריסטל באנטליה, שהגיע הבוקר לראשונה לישראל כדי להשתתף בכנס, אמר: "באנו להראות שאנו חברים ולא להיכנס לנושאים הפוליטיים. אם נתייחס לנושאים פוליטיים תהיה בעיה בכלל לטייל בעולם". 

תגיות

94 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

93.
לחזור ולבקר בתורכיה!
התיירות הישראלית בתורכיה מחזקת את הזרם החילוני במדינה שם. אסור להעניש את תורכיה ולהיענות לכוחות האיסלמיים הקיצוניים ע"י החרמת המדינה כולה. צריך לזכור ששם עדיין החילוניים שולטים למרות ראש הממשלה האיסלמיסט. הכוח השלטוני עדיין בידי הצבא והאופוזיציה החילונית..
סמי  |  21.05.09
92.
ביקרתי מספר פעמים
בשנים אחרונות. אבל טורקיה כבר לא אותה טורקיה. אי-אפשר להתעלם מהשינוי הפוליטי. אי-אפשר להתעלם מההקצנה המוסלמית והאנטי-ישראלית. ולא רק ראש ממשלתה. אז אני מוותר על טורקיה, למרות היופי של הטבע והמחירים הזולים. עדיף לשלם קצת יותר ולהרגיש טוב במקום אחר או במידה וא אוכל, לנפוש פחות.
משה  |  20.05.09
לכל התגובות