אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט דנציגר: בוררויות לא יפתרו את בעיית העומס בבתי המשפט צילום: אביגיל עוזי

השופט דנציגר: בוררויות לא יפתרו את בעיית העומס בבתי המשפט

שופט בית המשפט העליון אמר בכנס של לשכת רואי החשבון: "אם שופט רואה שכל מה שהצדדים צריכים כדי להגיע לפשרה זה עוד דחיפה אחת, הוא עושה זאת. אבל בעיית העומס לא תיפתר בטרם נשנה את גישתנו להתדיין"

19.05.2009, 14:03 | הדר קנה

שופט בית המשפט העליון ד"ר יורם דנציגר אמר בפתיחת השתלמות של רואי חשבון כבוררים של לשכת רואי החשבון כי אין סיכוי שבוררויות יפתרו את בעיית העומס בבתי המשפט. "יש במערכת 600 אלף תיקים שלא הוכרעו, ובבית המשפט העליון נפתחים 11,500-12,000 תיקים בשנה. אם שופט רואה שכל מה שהצדדים צריכים כדי להגיע לפשרה זה עוד דחיפה אחת, הוא עושה זאת. אבל בעיית העומס לא תיפתר בטרם נשנה בצורה חינוכית את גישתנו להתדיין".

דנציגר הוסיף: "כממונה על תחום הבוררויות בבית המשפט העליון, אני עושה כל מאמץ שלא להתערב בהליך בכל דרך שהיא. אם אנחנו רוצים שההליך הזה יהיה נקי מהפרעות מיותרות, יש לצמצם למינימום את מעורבות בית המשפט".

השופט ציין כי מי שפונה לבוררות יודע שמדובר בהליך יקר בהרבה מההליך השיפוטי הרגיל, אך גם הליך מהיר בהרבה, בתנאי שאיש מן הצדדים אינו רוצה למרוח את הזמן. לכן, חשוב שבית המשפט יימנע ככל האפשר מהתערבות במהלכו, גם בשל העומס הכבד הקיים על המערכת המשפטית.

לדבריו, מי שמפסיד בבוררות "ממהר ומוצא כל מיני פגמים בבורר". לעיתים אכן יש בעיות, שחלקן נובעות לדבריו מחוסר רגישות בתום לב מצד הבורר. "בורר חייב להיות נקי מכל נגיעה", הדגיש השופט דנציגר.

הנשיא בדימוס של בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ד"ר אליהו וינוגרד, סקר את יסודות הבוררות ואת עיקרי ההליכים במסגרתה. הוא המליץ לכל בורר לתת פסק דין מנומק, גם אם הצדדים פטרו אותו מכך, והוסיף: "אתם זוכרים את הבוררות בנושא אלי ארוך ואת פסק הבורר המנוח השופט בדימוס יעקב מלץ, שלא היה מנומק. לא ייתכן שפסק בסכום אדיר כזה יינתן ללא הנמקה".

תגיות