אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: שרם ופודים נסוגים מעסקת גרינסטון

בלעדי: שרם ופודים נסוגים מעסקת גרינסטון

איציק שרם ויאיר פודים ביטלו את עסקת בעלי העניין שבמסגרתה תכננו לרוקן את קופת המזומנים של גרינסטון תמורת מכירת המניות בחברת מיחזור האשפה אי.אי.אר

20.05.2009, 07:20 | גולן חזני

איציק שרם ויאיר פודים מבטלים את עסקת בעלי העניין בחברת גרינסטון שבשליטתם. כך נודע ל"כלכליסט".

במסגרת העסקה היתה אמורה גרינסטון לרכוש משרם פודים גרופ (שרפ"ג) ומהחברה־בת שרם פודים טכנולוגיות (שרפ"ט) 12.5% מחברת מיחזור האשפה אי.אי.אר (EER) בתמורה ל־51 מיליון שקל ולפי שווי של 420 מיליון שקל.

ההחלטה לביטול העסקה באה על רקע הסערה שמעוררים השניים בניסיון להגיע להסדר עם בעלי איגרות החוב של חברת לידר, שבשליטת שרפ"ג. בעלי מניות בחברה טוענים כי שרם ופודים נסוגים מהעסקה, מאחר שהבינו כי הסיכוי להעביר אותה באסיפת בעלי המניות קלוש. מקורבים לשרפ"ג מציגים תמונה אחרת, וטוענים כי היה ברור שבמצב שנוצר סביב הניסיון להגיע להסדר עם בעלי האג"ח בלידר, עדיף בשלב זה להקפיא את העסקה. בשרפ"ג סירבו להגיב לידיעה.

 , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל  , צילום: עמית שעל

בינואר 2009 הודיעה שרפ"ג על עסקת בעלי העניין שבה תרכוש גרינסטון, שיש לה קופת מזומנים שמנה יחסית, את אחזקותיהן של שרפ"ג ושל שרפ"ט באי.אי.אר תמורת 56 מיליון שקל. העסקה משקפת לאי.אי.אר שווי של 100 מיליון דולר. בתמורה תקבל שרפ"ג כ־40.7 מיליון שקל, ואילו שרפ"ט כ־16.1 מיליון שקל.

לפי מתווה העסקה, אם אי.אי.אר תונפק או אם גרינסטון תמכור מניות של אי.אי.אר בארבע השנים הקרובות לפי שווי גבוה יותר, היא תשלם לשרפ"ג ולשרפ"ג טכנולוגיות עוד 15%–33% מההפרש שבין שווי המניות בעסקת בעלי העניין לשוויין בעסקה העתידית.

אולם עסקת גרינסטון הכניסה את בעלי השליטה לחזית נוספת מול בעלי האג"ח והמניות של גרינסטון, שטענו כי הבעלים מנסים "לחלוב" את קופת המזומנים של גרינסטון תוך התוויית שווי גבוה לאי.אי.אר, למרות שזו חברה ללא הכנסה כרגע, וזאת כדי לחלץ את החברות־אם.

לצורך ביצוע העסקה הוזמנו שתי חוות דעת: מפרופ' אמיר ברנע ומיגאל טולדנו מ־BDO זיו האפט ייעוץ וניהול. לפי חוות דעתו של טולדנו, העסקה המתגבשת במתווה שהציעה שרפ"ג משקפת שווי הוגן בעסקה, זאת לפי הערכה כי שווי ההון העצמי של אי.אי.אר עומד על טווח של 127-102 מיליון דולר.

ברנע הגיע למסקנה כי הצעת מחיר לפי שווי של כ־464 מיליון שקל, בהנחה שיתבטלו מנגנוני תוספת המחיר למניות שרפ"ג ושרפ"ט, אינה מקפחת את בעלי המניות הלא נגועים.

כמו כן, לאחרונה הודיעה גרינסטון על מתן ערבות להלוואה של 1.25 מיליון דולר שנוטלת אי.אי.אר. הדבר עורר את זעם בעלי האג"ח של החברה שטענו שגם גרינסטון מתקשה לעמוד בפירעון האג"ח שלה עצמה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
גם לי יש מניות
יש לי די הרבה מניות בגרינסטון, ואני גם מאמין גדול בסטרטאפ של מיחזור הזבל שהוא פטנט עולמי בה מושקעת גרינסטון (eer ) , יחד עם זאת אני מאוד חושש מהגנגסטרים שיתלבשו על קופת המזומנים, ואיני מבין מדוע גרינסטון שתקועהעם הרבה כסף ותקועה בשוק ההון כל המניות עולות וגרינסטון... ומדוע שלא תשקיע בעצמה בחברות וכו' המניבים. כמה זמן אפשר להיות תקוע עם סוכריה נמסה עם טעם טוב. אולי יש צורך קצת להמריץ את הדירקטוריון ולייצר תשואה הולמת למשקיעים.
suzy , תל אביב  |  24.05.09
2.
להשקיע ב - אי.אי.ר ולדלל את השאר
אם בכלל, דירקטוריון גרינסטון צריך לקבל החלטה להשקיע ב אי.אי.ר ולדלל את שאר השותפים שאין להם כסף במקום לקנות את מניותיהם במחירי הערכות השווי הדימיוניות. מי רוכש היום אחזקות מיעוט בחברת סטארט אפ שקיימת כמעט עשר שנים ועוד לא מייצרת הכנסות לפי ערך כלשהו?
א .נ , חיפה  |  20.05.09
1.
גרינסטון
אני בעל מניות בגרינסטון ושמח כי הסערה הציבורית מנעה מבעלי השליטה בעלי המשכורות השערורתיות לחלוב את כספי החברה. ההייתי שמח אם במקום רעיונות ונסיונות לקחת את כספי גרינסטון מישהו מהמנהלים היה פועל בשם ולטובת גרינסטון ולהצדיק את מעמדו כמנכ"ל גרינסטון. תפעלו להשתמש בכספי החברה לקדמה ולקנות במחירים של היום קניה טובה של חברה מניבה עם הכנסות. אם אתם לא יודעים מה לעשות תקנו מניות של בנק כמו שנוחי דנקנר עושה. נצלו את הזמן המיוחד הזה לקידום החברה ולא בכדי לגנוב את כספיה
משתתף  |  20.05.09