אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גייתנר בעדותו בסנאט: הבנקים האמריקאיים יחזירו השנה 25 מיליארד דולר מכספי הסיוע צילום: בלומברג

גייתנר בעדותו בסנאט: הבנקים האמריקאיים יחזירו השנה 25 מיליארד דולר מכספי הסיוע

יחד עם הכספים הללו יישארו בקופת המדינה 124 מיליארד דולר, מתוך 700 מיליארד שאושרו ע"י הקונגרס בסתיו האחרון ולפי הערכותיו של גייתנר, סיכון זה אמור להספיק במקרה ומוסד פיננסי נוסף יזדקק לתמיכה ממשלתית

20.05.2009, 17:29 | סוכנויות הידיעות

הבנקים האמריקאיים יחזירו השנה 25 מיליארד דולר מכספי הסיוע שהוענקו להם במסגרת תוכנית החילוץ הכלכלית במהלך שנת 2008, כך אמר היום (ד') שר האוצר של ארה"ב טימותי גייתנר בעדותו בפני ועדת הבנקאות של סנאט. יחד עם הכספים הללו יישארו בקופת המדינה 124 מיליארד דולר (מתוך 700 מיליארד שאושרו ע"י הקונגרס בסתיו האחרון) ולפי הערכותיו של גייתנר, סיכון זה אמור להספיק במקרה ומוסד פיננסי נוסף יזדקק לתמיכה ממשלתית.

גייתנר הגדיש כי הכספים ישמשו הן לסיוע למגזר הבנקאי והן לתעשייה, כאשר כעת בראש מעיניה של הממשלה – ענף הרכב אשר נמצא על סף קריסה. גייתנר הוסיף כי הוא מקווה שהממשלה תמשיך לקדם את התוכניות לסילוק נכסים רעילים ממאזני הבנקים, וכי המהלך הנרחב אשר יחל בתחילת יולי יביא לסיומו של משבר האשראי החמור של העשור.

"אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק מול פדרל ריזרב והרשות הפדרלית לביטוח הפקדונות (FDIC) ומצפים כי התוכניות יחלו לפעון במהלך 6 השבועות הקרובים", אמר גייתנר בעדותו. בשלב ראשון ישקיע משרד האוצר 75-100 מיליארד דולר מקופת המדינה, כאשר מטרת העל היא לסלק כטריליון דולר נכסים רעילים המקשים על המאזני הבנקים האמריקאיים.

"בשלב זה לבנקים רבים יש מספיק הון עצמי על מנת להמשיך ולתפקד גם בתנאי משבר, אך נכסים רעילים הם המסכנים את יציבות המערכת הפיננסית שלנו ומעיבים על בריאותה", סיפר גייתנר לחברי הועדה. לדבריו, זה מה שמערער את היציבות של המגזר כולו ויוצר תחושת חוסר ודעות בקרב בכירה המערכת הבנקאית. "עיקרי התוכניות אותם אנו משיקים כוללת את החזרת אמון הציבור וביטחון מערכת הפיננסית, התרת מחנק האשראי", הוא הוסיף.

תגיות