אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כור ברחה מטלרד: העבירה מרבית אחזקותיה לשותפתה פורטיסימו ללא תמורה צילום: צביקה טישלר

כור ברחה מטלרד: העבירה מרבית אחזקותיה לשותפתה פורטיסימו ללא תמורה

החברה, שהחזיקה עד כה ב-69% מטלרד, נותרה עם 10% בלבד מהמניות וסיווגה אותן כנכס זמין למכירה בשווי אפס. כור גם ויתרה על מרבית הלוואות הבעלים שהעניקה בעבר. יובל כהן מנהל קרן פורטיסימו, ייאלץ כעת להתמודד לבדו עם מצוקת המזומנים החמורה של טלרד

21.05.2009, 11:56 | עומרי כהן

המצב הקשה של חברת ציוד התקשורת טלרד נטוורקס הבריח את בעלת המניות העיקרית שלה עד לאחרונה – חברת כור. מדו"חות כור לרבעון הראשון של 2009 עולה, כי במרץ השנה העבירה כור את מרבית אחזקותיה בטלרד לשותפה העיקרית שלה, קרן פורטיסימו קפיטל בניהולו של יובל כהן, וזאת ללא תמורה. כור גם מציינת כי ויתרה במקביל על רוב הלוואות הבעלים שהעניקה בעבר לטלרד.

כור שהחזיקה עד כה ב-69% ממניות טלרד, העבירה לפורטיסימו ללא תמורה את מרביתן ונותרה עם 10% בלבד מהמניות, אותן היא מסווגת במאזן הרבעון הראשון כנכס זמין למכירה בשווי אפס. במקביל, הסכימה כור כי חלקה בסך הלוואות הבעלים שהועמדו עד כה לטלרד יצטמצם ל-10% בלבד. יש לציין כי ב-2008 לבדה העמידה כור לטלרד הלוואה של כ-25 מיליון שקל בניסיון לתמוך במצבה של החברה-בת לשעבר.

טלרד נקלעה בתחילת 2009 למצוקת מזומנים חמורה, בעקבות קריסת הלקוח העיקרי שלה, ענקית ציוד התקשורת הקנדית נורטל נטוורקס, שהייתה אחראית ל-56% מהכנסות טלרד ב-2008. בינואר נקלעה נורטל להליך של הקפאת הליכים, בעקבותיו הוקפאו חובות עבר של נורטל לטלרד ובוטלה מכירת מלאים של טלרד לנורטל בהיקף של 11 מיליון דולר. בסוף אותו החודש נחתם הסכם חדש בין החברות, ששיחק לרעתה של החברה הישראלית ועקב כך היא זכתה להערת עסק חי מרואי החשבון שלה. על פי הדו"ח, טלרד מנהלת כיום משא ומתן עם נושיה בניסיון להגיע להסדרים בקשר לחוב אליהם.

עד 2005 החזיקה כור במלוא הבעלות על טלרד, שמייצרת מתגים ומערכות אחרות לשוק הטלפוניה. באותה שנה מפנה הובילה פורטיסימו קבוצת משקיעים להשקעה של 16.5 מיליון דולר בטלרד, תמורת הקצאה של 39% ממניות החברה. קבוצת המשקיעים כללה את קרנות ההון סיכון הארבור-ווסט ופועלים ונצ'רס. במסגרת ההשקעה גם מונה יובל כהן ליו"ר טלרד.

בשנים שלאחר מכן הובילה פורטיסימו תהליך רה ארגון בטלרד, שכלל פיטורי כ-400 מ-650 עובדי החברה ושינוי תמהיל המוצרים שלה. אולם אז הגיעה המשבר העולמי והחזיר את הגלגל לאחור. טלרד הפסידה 80.5 מיליון שקל ב־2008 (חלקה של כור בהפסד - 43 מיליון שקל), אחרי הפסד קטן הרבה יותר של 6.7 מיליון שקל ב־2007, תוך שהיא חווה ירידה בהכנסה השנתית ל־194 מיליון שקל לעומת הכנסות של 247 מיליון שקל ב־2007. בסוף 2008 היו לטלרד התחייבויות של 305 מיליון שקל ונכסים בהיקף של 179 מיליון שקל בלבד.

תגיות