אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קטאר: מעוניינים להמשיך בתהליך האיחוד המוניטרי למרות פרישת האמירויות צילום: בלומברג

קטאר: מעוניינים להמשיך בתהליך האיחוד המוניטרי למרות פרישת האמירויות

גורם מרכזי בבנק המרכזי של קטאר: "לא ניסוג מההסכם המוניטרי, אנו קוראים לפגישת חירום כדי לדון בסוגיה"

21.05.2009, 23:32 | דורון פסקין
גורם בכיר בבנק המרכזי של קטאר הצהיר היום (ה') כי ארצו מעוניינת להמשיך בתהליך האיחוד המוניטרי של מדינות המפרץ וזאת למרות שאחת השותפות המרכזיות - מדינת איחוד האמירויות - הכריזה אתמול במפתיע על פרישתה. מומחים פיננסיים העריכו אמש כי האיחוד המוניטרי בין המדינות יבוטל בסופו של דבר, אולם קטאר הודיעה כי היא מעוניינת בהקמת הגוש.

"קטאר תמשיך בעבודתה המפרצית המשותפת. לא ניסוג מההסכם המוניטרי. אנו קוראים לפגישת חירום כדי לדון בסוגיה", הצהיר אותו גורם בבנק המרכזי. האיחוד עצמו היה אמור לצאת לדרך כבר בשנה הבאה אך עתה ברור כי הוא יידחה אם לא יבוטל לגמרי. יוזכר כי כבר ב-2007 נטשה עומאן את המהלך לאיחוד מוניטרי וכיום נותרו שותפות להסכם רק ערב הסעודית, קטאר, כווית ובחריין.

היועץ הכלכלי של שליט קטאר, ד"ר איבראהים איבראהים, הגיב אף הוא בצער על המהלך של האמירויות, אך לא שלל כי ההחלטה תשונה בסופו של דבר. "יש דברים שהתנהלו בצורה חיובית ויש בצורה שלילית, אבל אני מקווה שבסופו של דבר נצליח להביא לאיחוד המפרצי המתבקש", הוא צוטט בעיתון מקומי.

הכלכלן הסעודי, עלי דקאק, אופטימי פחות. לדבריו, החלטת האמירויות לפרוש תעכב או תבטל כליל את הקמת הגוש הכלכלי המוצע. לדבריו, מדינת האמירויות היא בעלת המשק השני בגודלו באזור ופרישתה מהווה מכה אנושה למאמצי האיחוד והאינטגרציה הכלכלית בין המדינות.

מדינת איחוד האמירויות לא פירטה מה הסיבות שהביאו אותה לפרישה מהאיחוד המוצע. עם זאת, לפני כשבועיים הביעה המדינה מורת רוח מבחירתה של ריאד כמטה הבנק המשותף. באמירויות סברו כי הבחירה באבו דאבי ובדובאי עדיפה, אך דעתה לא התקבלה.

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)

תגיות