אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - פרשת ויליגר-סלטי שמיר: נדחתה ההחלטה לגבי ביטול הסכם הרכישה צילום: שאול גולן

פרסום ראשון - פרשת ויליגר-סלטי שמיר: נדחתה ההחלטה לגבי ביטול הסכם הרכישה

האחים ויליגר מחד ויעקב גינצבורג ועמירם גיא מאידך התייצבו בבית המשפט אך יצאו בידיים ריקות - השופט קבע כי הצדדים ימתינו להחלטה בעניין הסעדים הזמניים שביקשו האחים ויליגר

25.05.2009, 10:47 | גלי ברגר

הדיון שהתקיים היום (ב') בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפרשת ויליפוד-סלטי שמיר משך אליו את כל הנוגעים בתיק ובהם האחים יוסי וצביקה ויליגר, בעלי השליטה בויליפוד, המחזיקים גם ב-51% מסלטי שמיר ומנגד יעקב גינצבורג ועמירם גיא המחזיקים ב-49% מסלטי שמיר, כשהם חמושים בעו"ד מישל אוחיון. למרות הציפייה לדרמה הודיע סגן נשיא בית המשפט, יהודה זפט, עם פתיחת הדיון כי הוא שולח את הצדדים להמתין להחלטה בנושא הסעדים הזמניים שביקשו האחים ויליגר והצדדים התפזרו מהאולם.

השופט זפט רצה לדון היום בשני ההיבטים של התיק. האחד - הטענה של האחים ויליגר כי ביטול הסכם הרכישה של סלטי שמיר נעשה באופן חד צדדי על ידי גינצבורג וגיא ולכן אינו חוקי והשני - בבקשה לתת סעדים זמניים ולמעשה להחזיר את השליטה לידי ויליפוד.

האחים ויליגר סירבו ולפיכך יידון נושא ביטול ההסכם בעוד כחודש. לגבי המשך פעילות החברה יחליט השופט זפט בשעות הקרובות.

בבקשה שהוגשה ביום חמישי האחרון טענה ויליפוד כי גינצבורג וגיא עשו בחברה כבשלהם, לא אפשרו לה למנות מנהל מטעמם, שינו את תקנון החברה בן לילה ולא אפשרו לחברי הדירקטוריון מטעם ויליפוד להשתתף בישיבות. פרט לדרך ההתנהלות טענה ויליפוד שגינצבורג וגיא הציגו להם נתונים כספיים לא נכונים.

לאחים ויליגר יש היסטוריה ארוכה עם גינצבורג, עוד לפני שמכר להם 51% מהחברה שאותה רכש בעצמו שנים ספורות קודם לכן. גינצבורג היה מנכ"ל רשת קלאבמרקט בשעת קריסתה, והמחיקה בגין הקריסה שביצעה וילי פוד עמדה על 7.2 מיליון שקל.

נראה שעיקר המחלוקת עומדת על הסכום ששילמו האחים ויליגר כמקדמה על רכישת סלטי שמיר. מבנה עסקת הרכישה קבע שהתמורה תהיה פי חמישה מהרווח הנקי של שנת 2007 כפול האחזקה של וילי פוד (51%). לפי בקשת וילי פוד, ב־28 בינואר 2008 שילמה החברה לשניים 5 מיליון שקל מקדמה. לאחר קבלת הדו"חות המבוקרים לשנת 2007 התברר לאחים שעליהם לשלם סכום נמוך יותר. ל"כלכליסט" נודע שמדובר בסכום הנאמד ב־2.5 מיליון שקל, שכן הרווח הנקי עמד על מיליון שקל - חצי ממה ששילמו להם בפועל. טענת וילי פוד היא שהשניים שלשלו את יתרת הסכום לכיסיהם. בשלב זה החלה חליפת מכתבים בין הצדדים. לטענת וילי פוד, עשו השניים בחברה כבתוך שלהם ולא נתנו דריסה רגל לוילי פוד. את וילי פוד מייצגים עורכי הדין חדווה כהן הרמתי ומיכאל וקנין ממשרד מ.פירון ושות'.

תגיות