אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זי-קיוב תשקיע 5 מיליון דולר בחברה של האוניברסיטה העברית

זי-קיוב תשקיע 5 מיליון דולר בחברה של האוניברסיטה העברית

חברת התרופות האיטלקית וחברת מסחור הפטנטים של העברית ייחלו בשיתוף פעולה לפיתוח מערכת ננו-טכנולוגית להחדרת משככי כאבים

25.05.2009, 14:54 | אסף גלעד

יישום, חברת מסחור הפטנטים של האוניברסיטה העברית, חתמה על הסכם אסטרטגי עם חברת התרופות זי-קיוב (Z-Cube), חברת הבת של ענקית התרופות האיטלקית זמבון. לפי ההסכם החברה האיטלקית תפתח ותמסחר מערכת ננוטכנולוגיה חדשנית למתן תרופות לצורך טיפול בכאב.

על פי תנאי ההסכם, Z-Cube, המתמחה במערכות החדרת תרופות, קיבלה זכויות בלעדיות לפתח ולמסחר את הטכנולוגיה לצורך טיפול בכאב, והיא תממן את המשך המחקר, שייערך על ידי פרופסור אלקה טוויטו מבית הספר לרוקחות בפקולטה לרפואה. כמו כן רשאית Z-Cube להעניק רישיונות משנה לצורך המשך פיתוח המוצר. יישום תקבל בתמורה דמי רישוי, תשלומים על אבני דרך ותמלוגים בהיקף המוערך ב- 5 מיליון דולרים, בתלות בעמידה ביעדי פיתוח.

התכשיר, אותו פיתחה פרופ' טוויטו, מיועד למתן תרופות בעלות יכולת לשכך כאבים מתונים וחמורים. היתרון העיקרי של התכשיר, המבוסס על טכנולוגיה ננומטרית, הוא בכך שהתרופה יכולה להגיע בעזרתה במהירות למוח ולמערכת העצבים ובכך לגרום לאפקט מיידי של שיכוך הכאב. מנכ"ל יישום, יעקב מיכלין, מעריך כי התרופה, שהחומרים עליה היא מבוססת קיבלו את אישורי ה FDA, עשויה להגיע לשוק תוך 3-5 שנים.

השוק העולמי למוצרי שיכוך כאבים - ללא תרופות ללא מרשם - נאמד כיום בכ-5-6 מיליארד דולר, והביקוש לו צפוי לעלות בזכות הגידול באוכלוסיית העולם, העלייה במחלות כאב כרוניות ומודעות גוברת של רופאים לחשיבות שבטיפול בכאבים.

לפרופ' טוויטו פטנטים נוספים המשמשים כיום 2 חברות סטארט-אפ נוספות: חברת NTT וחברת שמני עדן מקיבוץ חצרים, המפתחת תכשירי עור על בסיס חוחובה שאינם נספגים כנגד קרינת השמש. 

Z-Cube מעסיקה 2,500 עובדים ב-14 מדינות ולה מכירות של למעלה מ-600 מיליון דולר בשנה.

תגיות