אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Play חינם: 22 אתרי בידור שחייבים להכיר

Play חינם: 22 אתרי בידור שחייבים להכיר

מיטב הטלוויזיה האמריקאית, ספרות עברית משובחת, אלופי הסטנד-אפ, ה-V.O.D הגדול בהיסטוריה, הופעות חיות, ומאגר הקומיקס האולטימטיבי

27.05.2009, 18:38 | כתבי כלכליסט

עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il  

 

1. הופעות חיות: במקום לקנות DVD

 

במקום לקנות DVD יקרים של הופעות, נסו את האתר Bandvideos, שמציע סרטונים של הופעות מוזיקה חיות. לא תמצאו שם רק מוזיקה אזוטרית, אלא גם הופעות של נירוונה, Dream Theatre ו-The Black Crowes. היתרון הגדול באתר הוא שמלבד צפייה בהופעות, אפשר גם להוריד אותן למחשב. כמה הופעות נוספות:

רדיוהד בברזיל

ניל יאנג בשנות ה-70

My Chemical Romance בניו יורק

(Bandvideos)

רדיהוד בהופעה, צילום מסך: bandsvideos.com רדיהוד בהופעה | צילום מסך: bandsvideos.com רדיהוד בהופעה, צילום מסך: bandsvideos.com

   

2. מגזינים: Car & Driver, וול סטריט ג'ורנל, Elle ועוד

 

The Read Green Initiative הוא מיזם שמאפשר לקבל בחינם עותק אלקטרוני של עשרות מגזינים אמריקאיים מובילים למשך שנה. גם כשחיפשנו מתחת לאדמה את הטריק לא מצאנו. בין המגזינים: Car & Driver, Popular Science, Photography, Elle, ועוד ועוד.

וול סטריט ג וול סטריט ג'ורנל בחינם. לא רק לאייפוניסטים וול סטריט ג

אם אתם מעוניים לקרוא דווקא את כתבות הוול סטריט ג'ורנל ברשת, תתבקשו לרכוש מינוי לאתר ב-120 דולר בשנה. אבל משתמשי האייפון מקבלים גישה לאתר לגמרי בחינם. גם אתר Zinio מאפשר לקרוא כמה מגזינים מוכרים על גבי האייפון. הוא מציע גיליונות נוכחיים של 20 מהם לעיון בחינם, כדי לעורר את התיאבון, ביניהם גם מגזינים מוכרים כ-Maxim ו-MacWorld. הבלוג gHacks מסביר איך אפשר לגשת למגזינים האלה גם ממחשב רגיל, בעזרת תוסף לדפדפן פיירפוקס.

אם חשקתם במגזין אקדמי-מקצועי ולא בכתיבה פופולרית, נסו את Arxiv.org, שמציע קריאה בחינם של מגזינים שמנוי שנתי שלהם עולה אלפי ולעיתים עשרות אלפי דולרים.

(וול סטריט ז'ורנל בחינם)

(20 מגזינים חינם מ-Zinio)

(The Read Green Initiative)

(arxiv.org)

 

3. ה-VOD הגדול בהיסטוריה

 

The Internet Archive הוא שירות ה-VOD החינמי הגדול בהיסטוריה. האתר שומר עותקים ישנים של אתרים ומידע מהרשת. בין השאר שמורים באתר יותר מ-60,000 הופעות חיות, 170,000 סרטים ומיליון טקסטים. הכל בחינם והכל חוקי למהדרין. כמה דוגמאות:

הופעה של הגרייטפול דד משנות ה-70

הטקסט המלא של "פאוסט" מאת גתה (מתורגם לאנגלית)

האוסף הגדול בעולם (לטענת האתר) של טריילרים לסרטים

הסרט הקלאסי "במערב אין כל חדש"

(The Internet Archive)

4. טלוויזיה: כל הסדרות והסרטים

 

האתר OVGuide הוא אינדקס-על של אתרי סדרות וסרטים. מקלידים לשורת החיפוש את שם הסדרה או הסרט, והוא ממליץ על הלינקים האמינים ביותר לצפייה מיידית, ללא הורדה. לחלק מהסדרות יש אתרים שמוקדשים רק להן: כל העונות של משפחת סימפסון נמצאות באתר WatchTheSimpsonsOnline, כל העונות של "איש משפחה" נמצאות באתר Family Guy X.

(OVGuide.com)

(Family Guy X)

(WatchTheSimpsonsOnline)

   

כל פרקי משפחת סימפסון ברשת, צילום מסך: wtso.net כל פרקי משפחת סימפסון ברשת | צילום מסך: wtso.net כל פרקי משפחת סימפסון ברשת, צילום מסך: wtso.net

5. מוזיקה לפי בקשה: סוף עידן הדיסקים

 

כמה אתרים, מי באופן חוקי ומי בעזרת פרצות בחוק, מציעים אלפי אלבומים שלמים להאזנה לפי בחירה, בחינם וללא הגבלה. עושר מוזיקלי מהסוג שיואב קוטנר הקדיש לו שנים מחייו זמין לכל במרחק קליק.

האולטימטיבי: Deezer – ארכיון המוזיקה העשיר ברשת מאפשר להאזין לכמעט כל אלבום בעולם באיכות מעולה וללא הגבלה. הבעיה: כנראה בשל מעמדו המשפטי של האתר, חלקים בו נחסמים ומשתחררים חליפות, ולפעמים נגישים מפיירפוקס אבל לא מאקספלורר, ולהפך. כך או אחרת, זה המקום הראשון לחפש בו את האלבום שרציתם לשמוע.

האלטרנטיבי: jogli – ארכיון מוזיקה שכמו דיזר מציע דיסקוגרפיות מלאות להאזנה, אך שלא כמו דיזר לא מחזיק על שרתיו את האלבומים, אלא יוצר את הרשימות מקליפים ביוטיוב – אתר שעושר הקטעים המוזיקליים בו מספיק, מסתבר, כדי להרכיב כ-12 אלף אלבומים. החיסרון: המנוע האוטומטי של האתר אינו מושלם, וכמה מהקטעים עלולים להתגלות כסרטון ביתי של גולש עם גיטרה במקרה הטוב, ושל חתולים במקרה הרע.

הוותיק: radio3net – האתר של תחנת הרדיו הרומניה radio3net הוא מהראשונים שהעלו אלבומים מלאים לרשת, ועד היום רשימתו של 1,001 האלבומים הגדולים בכל הזמנים נגישה אונליין, במוזיקה זורמת ובאותו עיצוב מכוער.

העברי: פלייבוקס – ג'וגלי מאפשר לחפש גם מוזיקה עברית ביוטיוב, אבל האתר הישראלי פלייבוקס מציג רשימה של כ-250 אמנים ולהקות ישראליים, עם רשימת קטעי היוטיוב של כל אחד. כל השירים מנוגנים מדף הבית של האתר. אמנם אין חלוקה לאלבומים, אבל זהו אתר המוזיקה החופשית המתקדם בישראל כרגע.

6. היכרויות: האתר הכי כיפי

 

OKcupid הוא כנראה אתר ההיכרויות החינמי הכיפי בעולם. בניגוד לאתרים שמתמקדים בחיפוש בני זוג פוטנציאליים לפי קטגוריות שרירותיות (גיל, מראה, אזור מגורים), אוקייקיופיד מורכב מאינספור שאלות אמריקאיות ושאלונים, שמנסים לזווג אנשים על פי תשובותיהם. למרות שהאתר אמריקאי, יש בו קהילת משתמשים ישראלית ענפה. מילוי המבחנים הוא כיף בפני עצמו, ולצד אנשים שמחפשים היכרויות תמצאו שם משתמשים שכבר מצאו בן/בת זוג אבל נשארים בשביל המבחנים, וכאלה שמראש הגיעו רק בשבילם.

(OKcupid)

7. שיתוף קבצים: היורשת של נאפסטר וקאזה

אחרי נאפסטר, קאזה, אודיוגלקסי, אימיול, וביטורנט, אפשר לנסות לשתף קבצים קצת אחרת. Mojo היא מעין שילוב בין תוכנת שיתוף הקבצים הוותיקה סולסיק לתוכנת מסרים מיידיים. היא משתפת את כל ספריית המוזיקה שלכם ב-iTunes עם רשימת החברים שלכם, וכך מאפשרת לכם להיות תמיד מעודכנים במוזיקה של החברים. העיון בקבצים נעשה בממשק דומה לזה של iTunes, וקצב ההורדה תלוי בקצב החיבור לרשת. לחלונות ומק.

(Mojo)

8. מוזיקה: מנועי חיפוש

Vattoz הוא מנוע חיפוש מצוין לשירים, עם ממשק נאה לעין, שמציע גם תמיכה מלאה בעברית (ומגוון גדול של שירים בשפתנו). אם Vattoz לא מביא את הסחורה, נסו את skreemr או את seeqpod. אם אתם מחפשים דווקא קונצרטים, בפרוייקט גוטנברג אספו מוזיקה מוקלטת שזכויות היוצרים עליה הן בנחלת הכלל, כגון הקלטות ישנות או כאלה ששודרו בשידור הציבורי וסובסדו על ידי ממשלת ארה"ב.

(Vattoz)

(SkreemR)

(seeqpod)

(גוטנברג)

9. ספרים: היוטיוב של הספרים

 

Scribd.com הוא מהאתרים הבודדים שאפשר לקרוא בהם אונליין רבי מכר באנגלית בני זמננו, ולהורידם. עם זאת, כמו יוטיוב, גם סקריבד מסיר ספרים המוגנים בזכויות יוצרים, מרגע שבעלי הזכויות דורשים זאת ממנו.

Google Books לעומת זאת מיועד לחיפוש בתוך הטקסט של ספרים, אבל אפשר גם להשתמש בו כדי לקרוא ספרים בחינם. לא רבים יודעים שיש בגוגל הרבה ספרים בעברית, כולל ספרים חדשים ורבי מכר, למשל "לילי לה טיגרס" של אלונה קמחי, "הקטרקט בעיני הרוח" של אופיר טושה גפלה, ו"הנשים של אבא" של סביון ליברכט. אם אתם מעדיפים לקרוא באנגלית נסו את הקלאסיקה "ינקי בחצר המלך ארתור" מאת מארק טווין או את "הרפתקאות שרלוק הולמס", בהוצאה מהמאה ה-19.

אמנם רובם נמצאים שם רק ב-Preview ולא בגרסה מלאה, אבל מדובר על Preview של 300 עמודים, יותר ממספיק כדי להתרשם מהספר או סתם להעביר קצת זמן. לקריאה נוחה (או להדפסה) אפשר להוריד ספרים מ-Google Books לקובץ PDF, באמצעות תוכנות צד שלישי כמו Google Book Downloader. אם אתם מחפשים משהו קצרצר וקלילי, נסו את 21 הסיפורים המוקדמים של אתגר קרת, באתר במה חדשה.

(Scribd)

(Google Books)

(Google Books downloader)

10. מוזיקה: כמה דיסקים להאזנה מיידית 

 

התקליט החדש של פול מקרטני – אלקטריק ארגיומנטס

האלבום "דה סליפ" של ניין אינץ' ניילס

ההקלטות הביתיות של יוני בלוך באתר במה חדשה

האלבום הגנוז של להקת הג'אז הישראלית "פרווה חמה", בבלוג אטמי אזניים

האלבום הראשון של קרן אן, באתר דיזר

11. עיתונים: הארכיונים המלאים

 

הבלוגר ג'ייסון קוטקה ליקט לרשימה אחת את הארכיונים החינמיים של עיתוני העולם המובילים: בין השאר תמצאו שם את הארכיון המלא של מגזין Time (מ-1923 עד היום), המגזין המדעי המוביל נייצ'ר (מ-1865!), הארפרז מגזין (1850 – 2008), רוב הארכיון של הניו-יורק טיימס ועוד.

(הארכיונים של העיתונים המובילים)

12. רדיו אינטרנט: הפלייליסט שלא נגמר

 

רדיו אינטרנט מודרני הוא אתר שמשמיע שירים ברצף, אבל לא לפי רשימה שיצר עורך מוזיקלי אלא לפי טעם הגולש, או טעמם המשותף של אלפי גולשים. חברות התקליטים גובות תמלוגים גבוהים מאתרי רדיו האינטרט, מה שמאלץ אותם להתחיל לגבות תשלום ולהיסגר בפני גולשים מחוץ לארה"ב. טובי אתרי רדיו האינטרנט שפועלים כרגע בחינם גם מישראל הם:

הקאלסי: jango – הגולש מבקש אמן או שיר, ולפי הבקשה האתר יוצר פלייליסט, שמשתכלל ומשתנה לפי דירוגי הגולש לשירים. התחליף האידאלי לאתרי רדיו האינטרנט המיתולוגיים, והכבר לא חופשיים וחינמיים, פנדורה ו-Last.FM.

‬החדשני: musicovery – מתעדכן לא לפי טעם, אלא לפי מצב הרוח של הגולש, שאותו הוא מסמן ב"מפת מצברוח" מיוחדת, ומשכלל באפשרויות לקבוע ז'אנרים (בלוז, למשל, או מוזיקת עולם), העשורים שבהם נוצרה המוזיקה, ואם רוצים אז גם את המקצב.

העדכני: הייפ מאשין – מתעדכן לא לפי טעם הגולש אלא בשירים שצוברים "הייפ" ברשת, ומתפרסמים בעשרות בלוגי מוזיקה, במקביל ובזמן אמת. כיאה לעולם הבלוגים, השירים עדכניים ולא תמיד במיינסטרים.

האינדי: thesixtyone – המוזיקה שמשודרת באתר הזה היא של אמנים עצמאיים שהעלו אותה אליו ישירות. אלא שהשירים עצמם נשמעים כמו הדבר הכי מקפיץ, הכי מהוקצע והכי קולי שאפשר למצוא עכשיו ברשת, וזאת בזכות מנגנון הדירוג החברתי באתר.

החברתי: רדיו טוויטר – האתר twisten.fm משמיע את השירים שמשתמשים בטוויטר לינקקו אליהם בבלוג שלהם בשעות האחרונות. מי שיכניס את שם המשתמש שלו בטוויטר יוכל לשמוע באתר פלייליסטים שמורכבים רק מהמוזיקה שהעלו חבריו.

13. טלוויזיה: לזרוק את הממיר

 

זרקו לפח את הממיר של הכבלים או הלווין: מהפכת הטלוויזיה המקוונת אמנם לא נישלה עדיין את הטלוויזיה הרגילה מכל נכסיה, אבל הודות לתוכנות כמו Miro, הסוף כבר קרוב. Miro היא נגן וידיאו עם מדריך ערוצים לסדרות מקוונות חינמיות ברשת, שמאפשר לכם להרשם כמנויים לסדרות, ולהוריד את הפרקים האחרונים שלהן באופן אוטומטי. הודות לקליינט ביטורנט מובנה, תוכלו להירשם גם להורדה של סדרות טלוויזיה שלא כלולות בשירות, ולנהל אוטומטית תחנת טלוויזיה משלכם.

(Miro)

 , צילום מסך: getmiro.com צילום מסך: getmiro.com  , צילום מסך: getmiro.com

14. ספרים: ספרי ילדים

 

סבא יוחנן מספר הוא מפעל חיים של יוחנן דביר, פנסיונר מקיבוץ להבות הבשן. דביר העלה לאתר כ-350 סיפורי עמים מתורגמים לעברית ומספר דומה של ספרי ילדים לגילאים שונים, כולם בקבצי PDF להורדה בחינם, לעיתים עם איורים יפהפיים. האתר מעט פרמיטיבי, ואם הוא עולה בג'יבריש יש ללחוץ על הכפתור הימני של העכבר עם הכניסה לאתר, להיכנס לתפריט "עריכה" ולשנות את הקידוד לעברית. אתר דומה באנגלית הוא "פרויקט רוזטה".

(סבא יוחנן מספר)

(פרויקט רוזטה)

15. קומיקס: מסופרמן עד באטמן

 

הדרך הקלה ביותר לקרוא חוברות קומיקס ורומנים גרפיים על מסך המחשב היא באמצעות הפורמט הייעודי CBR. כדי לקרוא קבצי CBR אפשר להשתמש בתוכנה החינמית CDisplayEx. כדי למצוא את הקומיקסים עצמם הזינו בגוגל את המחרוזת "filetype:cbr" ושם הקומיקס (למשל "filetype:cbr spiderman"). רוב הקבצים שתמצאו בצורה כזו מכילים יצירות שנסרקו והועלו לרשת באופן פיראטי, אבל לא כולם.

(תוכנה לקריאה נוחה של קומיקס)

16. מוזיקה: דיסקים מלאים

 

דווקא הפורטל השוקע AOL הבריק עם אתר המוזיקה ספינר, שמציע 12 אלבומים חדשים להאזנה בחינם מהדפדפן. עמוד דומה עם אלבומים אחרים מתוחזק ב-NPR, תחנת הרדיו הציבורי האמריקאי.

(Spinner)

17. ספרי אודיו: יותר מ-2,000 ספרים

 

ב-LibriVox אפשר למצוא מאגר של יותר מ-2,000 ספרים מוקלטים להורדה בחינם, בעיקר באנגלית אבל גם ברוסית ובגרמנית. בין הספרים: מאדאם בובארי, סליפי הולו ועוד. החדשות הטובות: אין זכויות יוצרים על ההקלטות, אז הכל חוקי. החדשות הרעות: הספרים מוקראים על ידי מתנדבים, כך שאיכות ההקראה עשויה להיות מצוינת או זוועתית. אפשרות אחרת היא להוריד ספרים מוקראים בידי קריינים מקצועיים. חנות הספרים Barnes & Noble מציע תשעה ספרי אודיו קצרים בפורמט MP3. הספרים באנגלית, כמובן, אבל חלקם מוצלחים ואפילו פופולריים. בין היתר, תוכלו לשמוע הקראות לספרים של קורט וונגוט, ג'ונתן לת'ם ומרק טווין.

תוכן אודיו בעברית תוכלו למצוא ב-iCast, המאגר הישראלי לפודקאסטים - תוכניות רדיו אינטרנטיות שניתן לשמוע בסטרימינג או להוריד לאייפוד. רוב הפודקאסטים נוצרו על ידי חובבים ומזכירים בלוג ברמה ובנימה שלהם, אבל ההשקעה שנדרשת כדי להקליט פודקאסט באופן קבוע מבטיחה שלפחות מדובר בגולש שבער בנפשו להשמיע את דבריו. אם יש לכם קובץ טקסט שהייתם רוצים לשמוע, נסו את האתר Spoken Text. האתר מאפשר לגולשיו להעתיק אליו טקסטים או להעלות אליו קבצים של ספרים שלמים, לבחור את הקול המתכתי ואת מהירות הדיקלום – והאתר ייצור הקלטה מוכנה להורדה. שימושי במיוחד למי שרוצה לשמוע מאמרים באנגלית באייפוד.

(Spoken Text)

(9 ספרי אודיו מומלצים בחינם)

(LibriVox)

(iCast)

18. טלוויזיה: איך להיראות כמו אמריקאי

Hulu ואתרים אחרים משדרים בחינם סדרות וסרטים חדשים, אבל רק לגולשים שנמצאים בארצות הברית. גם אתם יכולים להיות גולשים מארצות הברית, באמצעות HotSpot Shield, תוכנה שמיועדת לגלישה אנונימית וגורמת להולו לחשוב שאתם מגיעים מעבר לים.

(HotSpot Shield)

19. מוזיקה: ארכיון מוזיקת אינדי

 

יש הרבה ארכיוני מוזיקה חופשית באינטרנט, אבל FMA הוא כנראה האיכותי שבהם. האתר אוגר שירים של להקות אינדי, ביצועים ישנים וכל חומר ששוחרר בלי זכויות יוצרים, ומציע אותם להורדה. בדרך אפשר לקרוא הרבה מידע על האמנים והביצועים. ההבדל מאתרים אחרים הוא באיכות: האתר מנוהל על ידי אנשי תחנת הרדיו האמריקאית האנינה WFMA, שבוחרים שירים מעניינים באמת ומקפידים על סאונד באיכות טובה.

(FMA)

20. צפייה מיידית: קלאסיקות קולנועיות וטלוויזיוניות

EMOL.org מרכז עשרות קישורים להורדה של סרטים ומוזיקה בחינם. כל ההורדות חוקיות, בין אם פגו זכויות היוצרים שלהן ובין אם האמנים שחררו אותן לחופשי. אפשר למצוא שם קלאסיקות קולנועיות וטלוויזיות מגוונות. למשל:

20,000 מיל מתחת למים

סרטוני באגס באני משנות ה-40

לורל והארדי

ליל המתים החיים

(EMOL.org)

21. רדיו באינטרנט: כל העולם בלינק אחד

 

הרדיו הקרקעי תמיד היה בחינם. גם שידור של תחנת רדיו ברשת אינו דבר חדש. אבל אתר אחד שמאפשר להאזין לכל תחנות הרדיו המובילות על הגלובוס, ישירות מהדפדפן ובחיפוש לפי שם התחנה, הארץ, השפה או הסגנון (חדשות, מוזיקה, תרבות) – הוא אתר ששווה להכיר.

רדיו בטא ו רדיו באנץ' הם שתי דוגמאות כאלה. הראשון עשיר יותר – ובין היתר מציע 24 תחנות ישראליות מרשת ב' וגל"צ ועד קול הקמפוס ורדיו יאסו; השני מכיל גם רשת חברתית קטנה, ומאפשר לדרג תחנות רדיו ולקבל המלצות על תחנות אקזוטיות שזכו לדירוגים גבוהים. ניתן לבחור בין כ-1,900 תחנות רדיו שונות, לפי ארצות וסוגי עניין. כמה דוגמאות לתחנות אקזוטיות, איכותיות או גם וגם:

רדיו 216 מסרביה

רדיו NRI חי מהודו (תחנה פופולרית במיוחד)

רדיו Rebelde הקובני, שמשדר בעיקר בלוז לטיני

בין התחנות הפופולריות יותר: Oldies, להיטים, רוק קלאסי.

(RadioBunch)

(RadioBeta)

22. סטנד-אפ: ההופעות הכי ממוצלחות

ביוטיוב אפשר למצוא מגוון של הופעות סטנד-אפ מהמוצלחות בהיסטוריה. במקום לחפש אותן אחת אחת אפשר להתחיל עם פלייליסט שמעריצים הכינו להופעות של הגדולים, כמו מיטש הדברגשרה סילברמןוודי אלן, וג'ורג' קרלין וביל היקס.

גם אם אין פלייליסט מסודר, בלינקים הבאים תמצאו קטעי סטנד-אפ מוצלחים, עם לינקים בצד גם להופעות סטנד-אפ נוספות וגם להופעות אורח של הקומיקאים בתוכניות אירוח כמו קונאן אובריאן וג'יי לנו. בגלל המגבלה של יוטיוב על סרטונים באורך של עד 10 דקות, חלק מההופעות מחולקות לחלקים, שמומלץ לראות בזה אחר זה:

ג'ים קארי

עוד ג'ים קארי 

רובין ויליאמס (10 חלקים)

אדי מרפי במופע האגדי "Raw", כולל הקדמה מיוחדת (9 חלקים)

ג'רי סיינפלד (7 חלקים)

כריס רוק (4 חלקים)

ריצ'רד פריור (7 חלקים)

רובין ויליאמס, צילום מסך: youtube.com רובין ויליאמס | צילום מסך: youtube.com רובין ויליאמס, צילום מסך: youtube.com

השתתפו בפרויקט: איתמר שאלתיאל, רן יניב הרטשטיין, אסף אביר, גילעד נס, דורה קישינבסקי, רוני שני, עידו קינן, אודי יוגב, יובל בירב, אבי לבקוביץ

 

עוד אתרים, משחקים, תוכנות ושירותים נבחרים בחינם בערוץ free.calcalist.co.il

תגיות