אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבחן עוגות הגבינה צילום: שלום בר טל

מבחן עוגות הגבינה

לקראת החג פתח "כלכליסט" שולחן עוגות גבינה מרשתות קונדיטוריה, והזמין טועמים מומחים לדרגן. למקום הראשון הגיעה עוגת גבינה אפויה של ארטיזן

26.05.2009, 12:55 | גלי וולוצקי

לקראת שבועות מציעות הקונדיטוריות מדי שנה קולקציות הולכות וגדלות של עוגות גבינה, חלקן מתוחכמות אחרות מתחכמות. "כלכליסט" בדק כשבוע לפני החג עוגות גבינה אפויות שמציעות רשתות קונדיטוריה מובילות. במהלך הטעימה נזכרו הטועמים בעוגות הגבינה של פעם, שאצל הקונדיטורים היו יוצאות גבוהות. "אני תמיד ניסיתי להסביר שהן לא נופלות פשוט כי אין בהן כמעט גבינה, אלא בעיקר קצף ומייצבים", אמר בני סיידא. תמי סירקיס, מצדה, סיפקה טיפ לאפיית עוגות בכלל ועוגות גבינה בפרט: “אם רוצים עוגה גבוהה, פשוט צריך להכניס לתוכה יותר חומרים". לפניכם תוצאות הטעימה:

ארטיזן: 8.75. עוגת גבינה אפויה בציפוי שוקולד לבן. קוטר 22 ס"מ, כ־8–10 מנות. מסקנות: מראה פשוט ונקי, מרקם עשיר על בסיס פריך, ואיזון טוב בין מתיקות לחמיצות. פרטים: 69 שקל. בסניפי הרשת בהוד השרון, רעננה, כפר סבא ונתניה.

בן עמי: 7.75. עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה. קוטר 19 ס"מ, כ־6–8 מנות. מסקנות: מראה ביתי, שחום ומגרה, מרקם נעים בפה, אך הבסיס עבה מדי. העוגה טעימה וקליפת הלימון מוסיפה עניין. פרטים: 99 שקל. בסניפי הרשת בהרצליה, תל אביב, כפר ויתקין, ירושלים וגני תקווה. אתר: www.benami.co.il.

מזרין: 7.5. עוגת גבינה אוסטרית בציפוי שמנת חמוצה. קוטר 16 ס"מ, כ־4–6 מנות. מסקנות: מראה נקי ואלגנטי, מרקם עשיר בנוסח עוגת גבינה ניו־יורקית, אך הבסיס רטוב מדי. העוגה טעימה אך מתוקה מדי. פרטים: 80 שקל. בסניפי הרשת בתל אביב והרצליה.

טאטי: 7. עוגת גבינה אפויה. קוטר 22 ס"מ, כ־8–10 מנות. מסקנות: מראה פשוט וביתי, מרקם עשיר, נעים בפה אך קליל יחסית. העוגה מתוקה מדי, וקליפת הלימון דומיננטית מדי. פרטים: 54 שקל. בסניפי הרשת ביהוד ובגבעתיים.

אידלסון 10: 6.75. עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן ובציפוי שמנת חמוצה. קוטר 20 ס"מ, כ־6–8 מנות. מסקנות: עוגה יפה ומהודרת, מרקם אוורירי ובסיס פריך. אך היא מתוקה מדי, וטעם הווניל חזק מדי. פרטים: 135 שקל. בסניפי הרשת בדיזנגוף, בן יהודה, ה' באייר וכיכר רבין בתל אביב.

נבחרת הטועמים, צילום: עמית שעל נבחרת הטועמים | צילום: עמית שעל נבחרת הטועמים, צילום: עמית שעל

לחם ארז: 6. עוגת גבינה אפויה עם שזיפים ועיטורי שוקולד לבן. מרובעת, כ־8–12 מנות. מסקנות: עוגה מקושטת ויפה. המרקם דחוס מדי, והבסיס רטוב מאוד. העוגה מתוקה מדי וטעמה אינו מרשים. פרטים: 80 שקל. רשימת סניפי הרשת באתר www.lehemerez.co.il.

שמו: 4.75. עוגת גבינה אפויה קלאסית. מלבנית, כ־6–8 מנות. מסקנות: עוגה פשוטה ונאה, בגוון שחום ויפה. המרקם אוורירי מאוד ולא מספיק עשיר. הטעם לא גבינתי מספיק. פרטים: 42 שקל, בסניפי הרשת בחיפה ובתל אביב. אתר www.shemo.co.il. 

אינגליש קייק: 4. עוגת גבינה אפויה קלאסית. מלבנית, כ־4–6 מנות. מסקנות: מראה פשוט מאוד. העוגה לא יפה, מנופחת מדי באוויר, יבשה מאוד, ואין כמעט זכר לטעם גבינה. טעמי לוואי של תוספים. פרטים: 35 שקל. בסניפי הרשת בירושלים, מודיעין, פתח תקווה ורעננה. אתר: www.englishcake.co.il.

  , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל   , צילום: עמית שעל

כך בדקנו

העוגות נרכשו בצורה אנונימית, שבוע לפני החג ושעות ספורות לפני הטעימה. בכל אחת מהקונדיטוריות ביקשנו עוגת גבינה אפויה מההיצע. העוגות הוגשו לטועמים ללא סימנים מזהים, והם התבקשו לדרג את העוגה בציון מ־1 עד 10, תוך שקלול הטעם, המראה והמרקם.

טעמו את העוגות: תמי סירקיס, מחברת ספרי בישול ואפייה ובתה של רות סירקיס; תומר צוק, יצרן גבינות ומבעלי חוות צוק בעמק האלה; ובני סיידא, מחבר ספרי בישול ואפייה. הטועמים אינם קשורים בדרך כלשהי לקונדיטוריות שנבדקו, ואליהם הצטרפה חובבת עוגות גבינה שאינה מהתחום.

תגובות

שמו: "לבקשת הלקוחות אנו מקפידים בשנים האחרונות להיערך בסניפי הרשת עם ליין עוגות גבינה - מטווח של 5% שומן ועד עוגות מגבינות שמנת ועשירות. העוגה שבדקתם מכילה 5% שומן בלבד, עם מעט סוכר ושומן, ולכן באופן טבעי תהיה אוורירית, קלה יותר ובעלת ערך קלורי נמוך יחסית".

אינגליש קייק: "העוגה שנטעמה אינה מייצגת את מה שאנו יודעים לעשות. זו עוגה עם טעם פחות מתוק, שאנחנו ממשיכים לייצר מפני שיש לה קהל לקוחות גדול שאוהב אותה מאוד. לצדה, אנחנו מוכרים בחג עוגות גבינה נוספות".
שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות