אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לנדאו: הגירעון במשק המים - כמו הצריכה בשנה שלמה צילום: עטא עוויסאת

לנדאו: הגירעון במשק המים - כמו הצריכה בשנה שלמה

בלב המשבר החמור, הופיע שר התשתיות בפני ועדת החקירה הממלכתית למשק המים. לדבריו, בכוונתו להשלים תוכנית אב למשק המים לשני העשורים הקרובים

26.05.2009, 18:33 | גלית שפיר

שר התשתיות, עוזי לנדאו, אמר היום (ג') בעדותו בוועדת החקירה הממלכתית למשק המים, כי בכוונתו להשלים תוכנית אב למשק המים לשני העשורים הקרובים. "התוכנית תכלול מבט רחב על כל ההיבטים הקשורים בפיתוח משק המים, ממנה ניתן יהיה להבין את הבעיות של משק המים בישראל ולגזור מדיניות למימוש ולביצוע בעשור הקרוב", כך נכתב בנייר עמדה אותו הגיש השר לוועדה.

השר לנדאו אף הודיע, כי בכוונתו להביא לשינוי חקיקה, שיקבע כי מדיניות משק המים תיקבע על ידי הממשלה. לפי המתווה על שר התשתיות יהיה לוודא, כי מדיניות זו מיושמת על ידי רשות המים.

מהסקירה שמסר השר עולה, כי הגירעון המצטבר של משק המים עומד על כ-2 מיליארד קוב - כמות השווה לשנת צריכה שלמה. "כיום אנו נמצאים סמוך לקו השחור של הכנרת, אשר מתחת לו ייגרמו נזקים בלתי הפיכים", אמר לנדאו.

שר התשתיות הציע בוועדה פתרונות לטווח הקצר, ביניהם ביצוע של תוכניות ההתפלה וקידום באמצעים שונים של חיסכון במים. כמו כן הוא טען, כי הטלת מס הבצורת הינה חיונית לניהול משק המים המצוי במשבר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כשהפוליטיקאים ישלמו מכיסם - הדברם ייראו אחרת.
זה אופי ההתנהלות הקלאסי. לוקחים תחום אחריות ממשלתי, מורידים אותו מדחי לדחי ואז כשהמצב קטסטרופלי ממש, מוצאים פתרון שבמקרה שייך לחבר של אחד הפוליטיקאים ובמקרה הוא ירוויח עליו הון תועפות על גב האזרחים. אבל עזבו, ככה זה במדינת "הקומבינה" ישראל. ככה אין צורך בוועדות ובהליך תקין. הדחיפות מזרזת את העניינים. תרשמו לכם, עד סוף הקייץ יימצא הטייקון שיפתור את בעיית המים ויירוויח על זה הון עתק על חשבוננו... Read my Lips במקרה אותו טייקון יהיה חבר של הפוליטיקאים.
טראנס אם  |  27.05.09
1.
מחסור במים.
המדינה בפני קטסטרופה בנושא המים ורק מדברים ולא עושים. יש לחסוך מיידית במים כדי שהמכה לא תהיה חריפה מדי. ישנם דברים שכל אזרח יכול וצריך לעשות - לחסוך בצריכה הפרטית וישנם דברים שעל המדינה לבצע: א. ישיבה יומית או דו יומית של צוות מיוחד במשרד התשתיות שיבדוק יום יום כמה מים יש, כמה משתמשים וכמה חסכו מהצריכה השוטפת. ב. הוצאת צווי חרום כנגד צרכני מים גדולים לחייבם להוריד משמעותית את הצריכה, או לבטלה לחלוטין. ג. לבדוק בכל רשות מקומית כמה מים סופקו לרשות וכמה "נמכרה" לצרכנים כדי לדעת מהוא הפחת. ד. להוריד את לחץ המים בלילות ואפילו במשך היום כדי להקטין את הדליפה מהצנרת. ה. לאסור השקיה במים שפירים גידולי פלחה ומספוא. ו. לבטל "מכסות מים" למושבים כדוגמת סביון שאינם חקלאיים כבר. ז. לבדוק במערכת הבטחון והצבא חסכון במים. ח. לסגור בתי חרושת מבזבזי מים. ט. לאסור קרור מתקני קרור באמצעות מים ולעבור ל"קרור אויר". י. לאסוף "עצות" מבעלי המקצוע והציבור ולחלק פרסים למוצלחות מביניהן.
קטיף , עוטף עזה  |  27.05.09