אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משקיע של ביו-לייט: החברה התנערה מהסכם ההשקעה בעקבות עלייה במניותיה צילום: shutterstock

משקיע של ביו-לייט: החברה התנערה מהסכם ההשקעה בעקבות עלייה במניותיה

התובע טוען שהחברה הגיעה למסקנה כי הצעתו אינה משתלמת כלכלית כיון שנפתח לה פתח לגיוס הון במחיר גבוה יותר למניה, ולכן ההנהלה החליטה להתנער מההצעה. ביו לייט: החברה הבהירה כי אין בכוונתה לקבל את ההצעה

27.05.2009, 15:40 | מארק שון

משקיע פוטנציאלי של החברה הציבורית ביו-לייט הגיש היום (ד') תביעה כנגד החברה ושמונה דירקטורים בחברה בטענה שהיא מתנערת מהסכם להקצאת מניות לטובתו בעקבות שיפור במצב המניה של החברה בבורסה.

התובע, גדעון מורן, מעיד על עצמו כמי שמשקיע מזה שנים בשוק ההון, קיבל בחודש מרץ האחרון פנייה מחברת אזימוט ליין שתיווכה בינו לבין ביו-לייט, חברה העוסקת בתחומים שונים הקשורים במחקר ופיתוח של תרופות ומוצרים רפואיים.

מורן נפגש עם נציגי ביו-לייט בחודש אפריל, ביניהם ריצ'ארד נמיר, שהינו בעל מניות, דירקטור וסמנכ"ל תפעול בחברה. נמיר הציע למשקיע להנפיק לו במסגרת הנפקה פרטית 2.5 מיליון מניות במחיר של 50 אגורות למניה, והבהיר כי האופציה למימוש ההצעה רלוונטית עד ל-24 במאי, מועד בו פוקע תוקפו של תשקיף מדף של החברה.

מורן הביע הסכמה לעסקה, פנה בעצמו למשקיע נוסף, עופר פרידלינג, שהגיע יחד עמו מגרמניה על מנת להיפגש שוב עם נציגי החברה בתחילת חודש מאי. בפגישה בה השתתף גם מנכ"ל ביו-לייט, עמי אייל, סיכמו הצדדים על פרטי ההשקעה ולטענת מורן הצדדים גם כתבו מכתב כוונות.

"ב-6 במאי, לתדהמתו של מורן ותוך התעלמות מוחלטת מכל ההסכמות המהותיות בין הצדדים, הודיעה חברת ביו-לייט באמצעות הודעת דואר אלקטרוני, כי אין בכוונתם לקבל את הצעתו", נכתב בתביעה.

מורן הראה באמצעות גרף שצירף לתביעה כי מחיר המניה בין תקופת ההצעה לבין התקופה שבה קיבל את ההצעה היה בירידה מתמדת והגיע עד לכ-49.6 אגורות למניה, ואילו ב-5 במאי כאשר החברה דחתה את ההצעה באופן רשמי מחיר המניה עלה לכ-95 אגורות למניה.

התובע טוען כי החברה פעלה באופן אסטרטגי בשני מישורים לצורך גיוס הכספים: האחד, באמצעות הנפקה פרטית כפי שנעשה עמו, והשני באמצעות "הצעת מדף" לכלל הציבור המבוססת על תשקיף מדף שפורסם ב-17 במאי.

החברה החלה במהלך חודש מאי בקמפיין תקשורתי והקפיצה את מחיר המניה, טוען התובע, והיא הגיעה למסקנה שההצעה שלו אינו משתלמת יותר כלכלית כיון שנפתח לה פתח לגיוס הון במחיר גבוה יותר למניה, ולכן ההנהלה החליטה להתנער מההצעה.

עו"ד לימור קלהמר המייצגת את ביו-לייט השיבה למשקיע במכתב מה-11 במאי כי בניגוד לטענתו לא סוכמו פרטי ההשקעה ולמעשה, מייד עם קבלת המכתב ממנו כי הוא "נענה" כביכול להצעה לרכוש 2.6 מיליון מניות תמורת 1.17 מיליון שקל החברה הבהירה כי אין בכוונתה לקבל את ההצעה בתנאים הללו. עו"ד של החברה הוסיפה, כי עסקה מסוג זה חייבת לקבל את אישור הדירקטוריון שמקצה את המניות, אישור שכלל לא הובא לפתחו.

את המשקיע מייצגים עוה"ד אסף ברם ורועי סלוקי ממשרד ברם דחוח.

תגיות