אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הורדת קבצים עם RapidShare צילום מסך: rapidshare.com

הורדת קבצים עם RapidShare

התעייפתם ממצבי הרוח של ביטורנט ומהאיטיות של אימיול? תכירו את הדבר החם של עולם שיתוף הקבצים: RapidShare. היתרון: מהירות הורדה בקצב מטורף. החיסרון: מי שרוצה להוציא ממנו באמת את המקסימום ייאלץ לשלם. מדריך למתחילים

29.05.2009, 19:23 | רן יניב הרטשטיין

RapidShare, שהפך איכשהו לאחד האתרים הפופולריים ביותר ברשת בשנים האחרונות, הוא לא יותר משירות פשוט לאחסון של קבצים גדולים. אבל בניגוד לשירותים כמו DropSend או YouSendIt שנועדו להקל על שליחת קבצים גדולים באימייל, RapidShare לא ממש מצטיין כשירות אחסון לשימוש כללי. אפילו ביחס להיותו חינמי, הוא מציב מגבלות רבות מדי על המורידים מכדי להיחשב למועיל: התגובה המקובלת לקישור הורדה שמוביל ל-RapidShare במקום לאתר אחסון אמיתי היא בדרך כלל קללה כלשהי.

למרות זאת, יחסית לאלטרנטיבות אחרות, מדובר בשירות פשוט מאין כמוהו. הודות לאנונימיות היחסית שהוא מאפשר עבור המשתמשים והקבצים שלהם, RapidShare הוא אחד המקורות המובילים ברשת להורדה מהירה של תכנים שקשה להשיג אותם בתוכנות שיתוף הקבצים ובאתרים אחרים.

עוד על RapidShare ושירותים דומים בכתבה מורידים בקצב - אתרי שיתוף קבצים בתשלום.

60 שניות על בטיחות

 

אם אתם מחפשים דרך יעילה ובטוחה להזיק למחשב שלכם ולסכן את פרטיות המידע שלכם, הורדת קבצים ממקורות לא ידועים, כמו רשתות שיתוף או RapidShare, היא אחת הדרכים הטובות ביותר. בניגוד לדעה הרווחת שלפיה כל קבוצות השחרור שמפיצות תכנים ברשת עושות זאת מתוך יצר עז של אלטרואיזם, אהבת אדם, וקצת אנרכיזם ישן וטוב, יש לתמונה האידילית הזו גם צד אחר.

מכיוון שאין לכם שום דרך לדעת מה המקור האמיתי של הקבצים שאתם מורידים ומה התוכן האמיתי שלהם, אין לכם גם שום דרך לדעת שהם לא מכילים רכיבים זדוניים. הגישה השפויה היחידה היא להניח מראש את האפשרות הגרועה ביותר: כל הקבצים ברשתות שיתוף מכילים רכיבים זדוניים, והופצו ברשת רק כנשאים של הרכיבים האלה. אם ההשתלטות המלאה על המחשב שלכם היא לא גורם מרתיע מספיק, הביאו בחשבון שברוב המקרים האלה הקבצים שתורידו בכלל לא מכילים את הסרט, הפרק בסדרה, התוכנה או המשחק שניסיתם למצוא מלכתחילה.

מדובר בשיקול פשוט של ניהול סיכונים: למרות שהסיכוי שמשהו רע יקרה קיים בכל פעם שאתם מפעילים קובץ שהגיע מכל מקור שהוא, הסיכוי גדול עשרות מונים יותר כשאתם מפעילים קובץ שהגיע ממקור לא ידוע. לכן, יהיה זה הגיוני להקדיש מאמצים גדולים עשרות מונים יותר להתגוננות מפני הסיכון הזה. במילים אחרות, יהיה זה הגיוני פשוט לא להפעיל או בכלל להוריד קבצים ממקורות לא ידועים.

חיפוש קבצים ב-RapidShare

 

במסגרת המאמץ להישאר מתחת לראדר של תעשיית הבידור שעל גבה הם מתפרנסים, ב-RapidShare מתאמצים ככל האפשר להסתיר את המהות העיקרית של השירות שלהם. מסיבה זו, למרות שהקבצים שמועלים ל-RapidShare הם ציבוריים וגלויים לכל, אין שום אפשרות מובנה לבצע חיפוש במאגר כדי לאתר את הקבצים הרצויים. אפילו אם היה חיפוש כזה, סביר להניח שהוא לא היה שימושי במיוחד - מי שמעלים תכנים מוגנים ל-RapidShare בדרך כלל בוחרים שמות חסרי משמעות עבור הקבצים שלהם, מאותן הסיבות בדיוק.

במקום זאת, הם מפרסמים את המידע הרלבנטי על אודות הקבצים שלהם באתרים אחרים. Blogger, שירות הבלוגים החינמי של גוגל, הוא אחד המקומות הפופולריים למידע כזה. לשם דוגמה, בצעו בגוגל את החיפוש הבא:

‎"keywords" rapidshare.com site:blogspot.com

החליפו את המילה keywords במילות החיפוש. ברוב המקרים, התוצאות הראשונות יובילו לעמוד ב-Blogger שמכיל מידע על התכנים שחיפשתם, וכמה קישורים להורדה שלהם ב-RapidShare ושירותי אחסון אחרים. אין בהכרח צורך להגביל את החיפוש ל-Blogger. תוכלו לקבל תוצאות טובות גם עם החיפוש הכללי יותר:

‎"keywords" rapidshare.com

ישנם גם אתרים רבים המאפשרים לחפש ישירות בקבצים של RapidShare, כמו RapidShare Search Engine, או שמנהלים אינדקס מסודר של התכנים שהוכלו לאתר, כמו RapidshareFilms. בצעו בגוגל את החיפוש "rapidshare search" כדי למצוא עוד רבים אחרים.

הורדת קבצים ב-RapidShare

כשתמצאו קישור לעמוד הורדה של RapidShare, תקבלו שתי אפשרויות לתחילת ההורדה: הראשונה, Free User, נועדה למשתמשים מזדמנים בשירות. היא מאפשרת להוריד קובץ אחד בכל רגע בקצב הורדה מוגבל, וסך רוחב הפס שאפשר לנצל להורדה מדי יום מוגבל. כמו כן, אחרי הלחיצה על הקישור להורדה בחינם תתבקשו להמתין כחצי דקה על להופעה של קישור נוסף, ורק הוא באמת יתחיל את ההורדה. בבדיקה שלנו, קצב ההורדה החינמי נע סביב 100 קילו-בייט בשנייה.

עמוד ההורדה של RapidShare, צילום מסך: rapidshare.com עמוד ההורדה של RapidShare | צילום מסך: rapidshare.com עמוד ההורדה של RapidShare, צילום מסך: rapidshare.com

הכפתור השני, Premium User, נועד למשתמשים רשומים ומשלמים. משתמשים רשומים ב-RapidShare זוכים להוריד קבצים במהירות גבוהה יותר, להוריד יותר קבצים בבת אחת, ולהוריד קבצים בנפח יומי כולל גדול יותר. מלבד זאת, משתמשים רשומים לא נדרשים להמתין להופעת הקישור להורדה.

ב-RapidShare מציעים כמה חבילות למשתמשים משלמים - ביניהן חבילה לחודש שעולה 7 יורו (כ-40 שקל בעת הכתיבה), וחבילה לשנה שעולה 55 יורו (כ-300 שקל בעת הכתיבה). התשלום מתבצע דרך PayPal או בהעברה בנקאית, והשירות נפתח לשימוש מיד.

למידע נוסף על החבילות ותנאי השימוש ב-RapidShare.

רוב הקבצים שמועלים ל-RapidShare מאוחסנים בפורמטים איזוטריים כמו RAR, ובדרך כלל מחולקים לכמה חלקים. כדי להתמודד איתם, השתמשו ב-7Zip, תוכנת דחיסה שתומכת בקובצי RAR מחולקים.

כתבות קשורות

איך ליצור את מכונת השיתוף המושלמת

טלטורנט: תנו לביטורנט לעבוד בשבילכם

איך להוסיף כתוביות לסרטים

איך לפתוח כל קובץ

תגיות

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
מגיב 43 לא יודע בכלל על מה הוא מדבר...
Rapidshare לא נפל לי פעם אחת (אני אישית מנוי חודש לשירות ומעולם הוא לא קרס, רק פעמיים הפסיקה לי הורדה לזמן של כמה דקות בלבד אך האתר היה זמין כאשר בדקתי אותו (יש לי לוג מלא דרך Jdownloader) והוא הרבה יותר זמין מ-Fileflyer, Netload, Megashares ואתרים דומים. המגבלה של Rapidshare היא מקסימום של 5GB (ולא 2GB כפי שרשם מגיב מס' 43) ליום כאשר ניתן לצבור נפח של 25GB במידה ולא מנצלים את הנפח היומי. גודל הקבצים כבר מזמן לא מוגבל ל-200MB וההגבלה הזאת היא רק למי שמוריד בחינם. מנויים משלמים יכולים להעלות ולהוריד קבצים בגודל של עד 2GB, אני אישית הורדתי מספר פעמים קבצים בגודל כזה. לגבי המהירות - יש ברשותי חיבור של 3MB דרך HOT וההורדות תמיד מגיעות למהירות ממוצעת של 350-360 קילובייט לשניה, מדובר בניצול של 99 אחוז מרוחב הפס והמהירות הנ"ל כמעט קבועה למעט זמנים קצרים שבהם המהירות יורדת לאזור ה-300 קילובייט לשנייה (מקרים מאוד נדירים). אתרים אחרים אכן מציעים רישום לתקופות קצרות מאוד אך מדובר במחיר מאוד יקר (מי ישלם 10 ש"ח עבור מנוי של 3 ימים באתר לא מוכר?) יחסית ל-RS או אפילו ל-Megaupload.
מאיר , ישראל  |  05.06.09
43.
הכתבה בכלל לא התייחסה לכל הבעיות של RapidShare
בתור אחד ששילם עבור השירות שקיבל מראפידשייר - האתר, יחסית למתחריו, על הפנים. נתחיל בכך שהרבה פעמים האתר נופל/קורס, הרבה פעמים ההורדות "נתקעות" באמצע, ישנה הגבלה של 2 ג'יגה ליום (בהנחה שלא מתחילים לסחור ב-Rapid Points) והמהירות היא לא כזו "מקסימאלית" כפי שנטען בכתבה - Fileflyer (לא, וזו לא פרסומת) או כל אתר אחר - ישראלי או לא - עושים את העבודה טוב יותר. החיסרון הכי גדול: גודל הקבצים מוגבל ל-200 מגה. תנסו אתם להוריד סרט ששוקל ג'יגה וחצי ב-8 חלקים. כנ"ל לגבי תוכנות, משחקים, או סתם חומר שאתם מעוניינים לאחרסן - ונפחו יותר מ-200 מגה. בנוסף, אתרים אחרים מציעים רישום לתקופה פחותה מחודש (בניגוד לראפיד, שהמינימום זה חודש) והם גם זולים יותר. בקיצור: עזבו את ראפיד, לכן למיליון האתרים האחרים - והטובים הרבה יותר (ולו רק בגלל העדר הגבלת נפח הקובץ).
דני , חולון  |  31.05.09
לכל התגובות