אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אווירה של סוף מיתון? וול סטריט עלתה חודש שלישי ברציפות צילום: בלומברג

אווירה של סוף מיתון? וול סטריט עלתה חודש שלישי ברציפות

המדדים השלימו את הראלי התלת חודשי החד ביותר ב-10 השנים האחרונות; דאו ג'ונס עלה בשישי ב-1.1%; מניית GM ירדה מדולר לראשונה זה 76 שנה

29.05.2009, 23:27 | כתב כלכליסט

בתום מסחר תנודתי שוק המניות בוול סטריט ננעל בשישי בעליות שערים, כאשר המניות של חברות האנרגיה והסחורות בלטו לחיוב.

המדדים המובילים השלימו עליות של 3-5% בחודש מאי. בכך, המדדים חתמו שלושה חודשים רצופים של עליות - ואת הראלי התלת חודשי החד ביותר זה 10 שנים. זהו המהלך החיובי הארוך ביותר של השוק מאז השיא של אוקטובר 2007. העליות מוסברות בהערכות כי הגרוע מכל מאחורינו, אך בקרב אנליסטים ומשקיעים רבים עדיין מקנן החשש, שמא מחירי המניות גבוהים ביחס לתחזיות הרווחים והדיווידנדים לשנה הקרובה.  

לקראת פשיטת הרגל הצפויה של החברה בשבוע הבא, מניית ג'נרל מוטורס קרסה בכ-33% וננעלה מתחת לדולר אחד, לראשונה זה 76 שנה. בסוף השבוע ספגה GM מכה נוספת לאחר שנוצר משבר במגעים בין החברה לבין פיאט, בעיסקה למכירת אופל, החטיבה האירופית של GM. בפיאט טוענים כי רכישת אופל מהווה סיכון גדול מדי בשלב זה בשל מחסור בנתונים על מצבה. סוכנויות הידיעות מדווחות כי אופל צפויה כעת להירכש על ידי החברה הקנדית מגנה אינטרנשיונל. בתוך כך הודיעה החברה כי בכוונתה לפתוח מפעל ישן בארה"ב ולייצר בו מכוניות קטנות במיוחד.

לצד הנפילה של GM ועל אף עליית מחירי הנפט, מניות התחבורה הכלולות בדאו ג'ונס הפגינו עוצמה והתחזקו בכ-3.5% בממוצע. במקביל, בשוק האג"ח נרשמו עליות, כאשר אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים ננעל בתשואה של 3.507%, כאשר רכישות אג"ח משכנתאות בידי הבנק הפדרלי פיתו משקיעים בחזרה לשוק האג"ח הממשלתי.    

במסחר בשישי הוסיף דאו ג'ונס  1.1% לרמה של 8,503 נקודות, נאסד"ק התחזק ב-1.2% לרמה של 1,774 נקודות וה-S&P 500 הוסיף 1.3% לרמה של 919 נקודות. מניות חומרי הגלם הבסיסיים התחזקו ב-1.6% ומניות האנרגיה הוסיפו 0.4%.  

נתוני מאקרו מעורבים

לפני פתיחת המסחר פורסמו נתוני התוצר של ארה"ב לרבעון הראשון, שהצביעו על ירידה של 5.7% לעומת צפי האנליסטים לירידה של 5.5%. עם זאת, קונצנזוס האנליסטים הקודם חזה ירידה חדה יותר של 6.1%. מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן שהיה צפוי לעמוד על 68 נקודות, הפתיע לטובה והגיע ל-68.7 נקודות. מדד מנהלי הרכש של שיקגו ירד ל-34.9, לעומת 40.1 באפריל. הסיבה העיקרית על פי הערכות הפרשנים היא המשבר בתעשיית הרכב.

בינתיים המשיך הנפט בנסיקה שלו וננעל ברמה של 66.31 דולר לחבית. בכך משלים הזהב השחור את העלייה החודשית הגדולה ביותר שלו מאז חודש נובמבר 1999. הדולר נחלש מול ששת המטבעות העיקריים מולם הוא נסחר ב-1.4%. המטבע הפגין חולשה מיוחדת כנגד "מטבעות הסחורות" - הדולרים האוסטרלי והניו זילנדי.

בשוקי אסיה נרשמו עליות שערים כאשר מדד הניקיי היפני עלה ב-0.75%. בהונג קונג עלה מדד האנג סאנג ב-1.4% ובורסת שנחאי ננעלה בעלייה של 1.7%. גם באירופה נרשמו עליות שערים. עוד פורסם באירופה כי לראשונה לא נרשמה אינפלציה באיחוד האירופי בחודש מאי - דבר המעלה חששות לדפלציה באירופה. 

תגיות