אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשלת גרמניה אישרה: חברת מגנה תרכוש את אופל צילום: אי פי אי

ממשלת גרמניה אישרה: חברת מגנה תרכוש את אופל

יצרנית המכוניות הגרמנית נתונה בקשיים בעקבות פשיטת הרגל המיועדת של ג'נרל מוטורס, בעלת השליטה בה; במסגרת התוכנית תועבר אופל באופן זמני לשליטת נאמן, ושר הכלכלה הגרמני מתנגד לכך

30.05.2009, 11:18 | סוכנויות הידיעות
ממשלת גרמניה הודיעה כי יצרנית חלקי הרכב הקנדית-אוסטרית מגנה היא זו אשר תרכוש את אופל – יצרנית המכוניות הגרמנית הנתונה בקשיים בעקבות פשיטת הרגל המיועדת של ג'נרל מוטורס, בעלת השליטה בה.

שר האוצר של גרמניה, פר שטיינברוק, הודיע אמש (ו') כי בתום מפגש עם בכירים בממשלתה של הקנצלרית אנגלה מרקל הוחלט כי הממשלה תעביר סיוע בסך 2.1 מיליארד דולר לחברה הגרמנית. בנוסף תועבר החברה באופן זמני לשליטת נאמן, מהלך המיועד למנוע ממנה לפשוט רגל במידה שג'נרל מוטורס תודיע על פשיטת הרגל שלה בשבוע הבא. בחודש ספטמבר הקרוב אמורות להתקיים בגרמניה בחירות כלליות,וכתוצאה מכך נמצאת הקנצלרית תחת לחץ של איגודי עובדים לעמוד לצידם של 25 אלף עובדי אופל.

"לא קיבלנו את ההחלטה בקלות. כולם מודעים לסכנה הקיימת בכך", אמר שטיינברוק, "עלינו לשמור על התעסוקה בכל ארבעת מפעלי אופל בגרמניה". בעקבות הקשיים אליהם נקלעה, העמידה ג'נרל מוטורס למכירה את נתח השליטה באופל, הכולל את המותג ווקסהול המיוצר בבריטניה. ממשלת גרמניה הובילה את החיפוש אחר משקיע אשר יקבל לידיו את נתח השליטה ויותיר בכך את פעילות החברה על כנה.

בעקבות ההשתלטות על אופל תעביר מגנה בתוך ימים אחדים סכום של 300 מיליון יורו במזומן לאופל, ולהערכת נשיא החברה זיגפריד וולף יגובש בתוך ארבעה שבועות הסכם סופי עם ג'נרל מוטורס. "אופל ניצלה בינתיים", אמר נשיא החטיבה האירופית של ג'נרל מוטורס, קארל-פיטר פורסטר.

מנהיגי מדינות המחוז בהם קיימים מפעלי אופל, כמו גם ראשי איגודי העובדים, הביעו בשבועות האחרונים את תמיכתם בהצעה של מגנה על פני זו של פיאט – המתמודדת השניה במירוץ אחר אופל. הצעתה של מגנה כללה השקעה בשווי של 700 מיליון יורו וכן שיתוף פעולה עסקי עם יצרנית הרכב הרוסית OAO GAZ וערבויות בסך 4.5 מיליארד יורו.

איגוד העובדים הגדול בגרמניה, IG Metall, הודיע כי יפתח בשיחות עם מגנה במטרה לצמצם במידת האפשר את פיטורי העובדים. למגנה 326 מפעלי ייצור ברחבי העולם והיא מעסיקה 82 אלף איש.

בתוך כך הביע שר הכלכלה הגרמני התנגדות להעברת אופל של לידי נאמן ואמר כי הוא עדיין תומך ב"פשיטת רגל מסודרת" כדי להציל את החברה. קרל-תיאודור זו גוטנברג אמר כי יצא מהשיחות שהסתיימו הבוקר בברלין עם "הערכה שונה לגבי הסיכונים בהשוואה לעמיתיי שהשתתפו במו"מ על עתיד אופל". גוטנברג ציין כי פשיטת רגל נושאת עמה סיכונים לאופל, אך אמר כי מדובר באופציה עדיפה על התוכנית הנוכחית עם מגנה.

תגיות