אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרונטו: רומא פינת נחמני צילום: אוראל כהן

פרונטו: רומא פינת נחמני

פרונטו התל־אביבית מצליחה לשמר את האותנטיות האיטלקית ולהקפיד על מנות חפות מהגזמה. הדיל העסקי שלה הוא עדיין אחד המשובחים בעיר

01.06.2009, 09:54 | גלי וולוצקי
ייתכן שסוד ההישרדות של מסעדת פרונטו טמון ביכולתה להעלות חיוך של שביעות רצון על שפתי הסועדים גם באמצע יום עבודה. ואולי הסוד הוא בכך שהיא מתנהגת ונראית יותר כמסעדה איטלקית אמיתית ופחות כישראלית. תהא התשובה אשר תהא, ההוכחה להצלחתה היא שהמסעדה חגגה לאחרונה יום הולדת 20 - הישג לא מובטל בנוף המסעדות בישראל.

מפות צחורות עוטפות בה את השולחנות גם בשעת צהריים, וכל הגינונים נשמרים למרות הרחוב המזרח־תיכוני שבחוץ. אפילו האיטלקייה הצעירה שהתיישבה בשולחן הסמוך לשלנו והזמינה קמפרי עם סודה נראתה כאילו הוצבה שם במיוחד כדי להפוך את התמונה לאותנטית עוד יותר.

מחירי התפריט הרגיל בפרונטו אינם נמוכים, אך הדיל העסקי מציע ארוחה של מנה ראשונה ועיקרית ממבחר יפה ומגוון במחיר 70 או 90 שקל, על פי מחיר העיקרית.

פתחנו באחת הראשונות המיתולוגיות של המסעדה, מלנזנה גורגונזולה: קובייה של פילה חציל שנצלה בגריל והוגש ברוטב קטיפתי מגבינת גורגונזולה. מדובר במנה שלא איבדה שמץ מהרלבנטיות שלה לאורך השנים, והיא היתה עדינה ומשובחת. קרפצ'ו של פילה בקר הוגש בצורה המסורתית, עם לימון וחומץ בלסמי לצדו, כדי שהסועד יוכל להחליט על מינון התיבול הרצוי. מכיוון שהן הבשר והן שמן הזית שעטף אותו היו מצוינים, הוא לא נזקק לכל סיוע כדי להחליק בפה תוך המהומים של שביעות רצון.

מלנזנה גורגונזולה, צילום: אוראל כהן מלנזנה גורגונזולה | צילום: אוראל כהן מלנזנה גורגונזולה, צילום: אוראל כהן

גם בעיקריות המשיכה פרונטו להציג את מה שהיא יודעת לעשות - בישול איטלקי קלאסי, בעל טעמים מעודנים ונטול הגזמות לשום כיוון. ספגטי פירות ים (90 שקל), שהוגש עם שפע שבבי צ'ילי, היה נהדר. הוא הכיל כמות נדיבה של מולים טריים, שרימפס וקלמארי, ומינון מדויק של רוטב על בסיס שמן זית ויין לבן. גם מנה של פטוצ'יני ירוק ולבן ברוטב שמנת ופטריות פורטבלו ופול ירוק (70 שקל) היתה נהדרת. הרוטב היה עשיר והפסטה טובה, ורק מיעוט הפול הירוק פגע מעט ברעננות שלה.

הגברת בשולחן הסמוך המשיכה עם עוד כוס קמפרי, ואנחנו לא ויתרנו על הדז'יסטיף ביטר הכי איטלקי שיש. שני צ'ייסרים של פרנה ברנקה (19 שקל האחד) חתמו את אחת הארוחות העסקיות הטובות שאכלנו לאחרונה, והשאירו בפה טעם של איטליה לכל היום.

ת.ז

שם: פרונטו.

ז'אנר: טרטוריה איטלקית.

מיקום: נחמני 26 תל אביב.

טל': 03-5660915.

מחיר העסקית: 70–90 שקל, א'־ה', 12:30–16:00.

התחככות: מי שמתגעגע לטעמי הטיול לאיטליה.

שירות: נעים ומקצועי.

נגישות נכים: לא. יש מדרגות בדרך לשירותים.

חניה: חניונים בתשלום ברחובות הסמוכים.

שורה תחתונה: מתבגרת בחן, כמו איטלקייה אמיתית.

תגיות