אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: 20% מהממ"דים בישראל - לא תקינים צילום: בלומברג

מחקר: 20% מהממ"דים בישראל - לא תקינים

כ-50% מהממ"דים שנבנו שלא על פי התקנים הם באיזור עוטף עזה, כך עולה ממחקר שביצעה חברת טרמוקיר. כמו כן, חלק מהקבלנים התעלמו מתקן של פיקוד העורף ובו דרישה לבנות רשת פלדה משוקעת בתוך הטיח המונעת את התפרקותו של הקיר בממ"ד בעת פיצוץ

01.06.2009, 14:30 | שי פאוזנר

ב-20% מהממ"דים הקיימים בישראל יש ליקויים, כך חושפת עבודת מחקר של חברת טרמוקיר. על פי הנתונים כ-50% מהממ"דים שנבנו שלא על פי התקנים הם באיזור עוטף עזה. בחברה מספרים כי בשל הצורך לבנות את המרחבים המוגנים מהר באיזור זה, על רקע נפילות קסאמים בשמונה השנים האחרונות, נבנו באיזור זה פרויקטים במהירות, תוך התעלמות מהוראות המדינה.

מחלקת ההדרכה של טרמוקיר שביצעה את המחקר גילתה כי קבלנים התעלמו במקרים רבים מהתקנים שקבע פיקוד העורף לפני כשנתיים בעניין הבנייה שאמורה למנוע הדף בתוך שטח הממ"ד בעת פגיעת טיל. בבסיס התקן שקבע פיקוד העורף עומדת הדרישה לבנות רשת פלדה המשוקעת בתוך הטיח ומונעת בעת פיצוץ את התפרקותו של הקיר והעפת חלקים ממנו בתוך שטח הממ"ד. אלי כהן, מנכ"ל טרמוקיר מספר כי שיטת הבנייה הזו הפכה לתקן לאחר שפיקוד העורף ביצע ניסויי אמת בהם ביצע פיצוצים במבנים עם ממ"ד לאורך השנים מאז מלחמת המפרץ הראשונה, בתחילת שנות ה-90. כהן מסביר כי הדבר דומה לאופן בו בונים כיום את החלון הקדמי במכוניות כדי למנוע את ריסוקו בעת תאונה.

למרות שהעלות של המערכות וההשקעה בעמידה בתקנים של ממ"ד אמורה להיכלל במחיר הדירה על פי חוק, זה לא תמיד קורה. בטרמוקיר מציינים, כי על כל רוכש דירה חדשה לדרוש מהקבלן והמתכנן של הבניין או הבית לעמוד בתקן לבידוד תרמי של הממ"ד. הכוונה היא לציפוי חיצוני של הבניין באיזור הממ"ד שימנע תנאי קור או חום קיצוניים בזמן השהות בו.

בחברה מציינים, כי ישנם קבלנים המשווקים את הממ"דים כחלק מחדרי המגורים בדירה. על רקע זה מדגישים בטרמוקיר כי ישנן פעולות שאסור לעשות בממ"ד כמו להדביק על הקירות אבן, פסיפס, קרמיקה ולתלות תמונות או מדפים על הקירות.

תגיות