אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המהפכה של בזק: סוגרים את הפער מול העולם צילום: shutterstock

המהפכה של בזק: סוגרים את הפער מול העולם

במשך שנים פיגרה ישראל מאחור במהירות הגלישה הממוצעת לעומת שאר העולם. החבילה החדשה שמציעה בזק - 15 מגה-ביט לשנייה תמורת 130 שקל לחודש - תחייב את השוק להגביר את הקצב

03.06.2009, 16:16 | אמיר טייג
בזק מסמנת את המהפכה הבאה בתחום התקשורת: חברת הטלקום המקומית הודיעה כי תתחיל לשווק חבילת גלישה במהירות של 15 מגה-ביט לשנייה במחיר של 130 שקל לחודש בלבד. כמו כן תשיק החברה חבילה נוספת, במהירות גלישה של 10 מגה-ביט לשנייה במחיר של 100 שקל לחודש. יש לציין כי קצב הגלישה המהיר ביותר האפשרי כיום בישראל הוא 10 מגה-ביט לשנייה - כפי שמציעה חברת הכבלים HOT תמורת תעריף חודשי גבוה יחסית של 250 שקל בחודש.

בשלב הראשון, רק 100 אלף מלקוחות רשת בזק יוכלו לרכוש את החבילות המהירות - רק הלקוחות שבאזורם שדרגה בזק את הרשת שלה לרשת החדשה, NGN (Next Generation Network). עם זאת, בחודשים הקרובים מספר לקוחות היעד לחבילות אלו צפוי לעלות בקצב גבוה יחסית, עם המשך פריסת הרשת החדשה.

HOT לא תישאר אדישה

הבשורה החשובה הגלומה בהכרזת בזק היא בגזרת המחיר. עד כה, HOT וחברות ה-ISP לא ממש רצו לקדם את החבילה המהירה של 10 מגה-ביט, על כן דרשו מחיר גבוה שהגיע לכ-400 שקל בחודש עבור תשתית ושירות אינטרנט. התמחור החדש של בזק, לצד מחיר החבילות שיציעו חברות ה-ISP, יגרום להפחתה ניכרת במחיר החבילה המהירה לרמה של כ-170 שקל לחודש, עבור תשתית ושירות. יש לצפות כי HOT לא תישאר אדישה ותפחית בהתאם את המחיר, ככל שפריסת הרשת החדשה של בזק תתרחב.

כיום, מהירות הגלישה הממוצעת בישראל היא נמוכה יחסית לעולם המפותח ועומדת על כ-2.7 מגה-ביט לשניה. ישראל מדורגת רק במקום ה-59 בעולם מבחינת מהירות הורדת נתונים ממוצעת, הרבה אחרי מדינות כמו רוסיה, סלובקיה לטביה, שבהן מהירות הגלישה הממוצעת עומדת על 11-7 מגה-ביט לשנייה. הפיגור הטכנולוגי של ישראל נובע בעיקר מהחלטה של בזק לעכב את שדרוג הרשת שלה ל-NGN ולהתחיל בפרויקט רק לפני כשנה. באופן מעט מפתיע החליטה HOT שלא להוביל את השוק למהירויות גבוהות, למרות שיש לה יכולת טכנולוגית המאפשרת מהירויות כאלה כבר כשנתיים.

ההכרזה של בזק תוביל את השוק כולו למהירויות גבוהות. בבזק ציינו כי קצב פריסת הרשת החדשה שלהם יהיה קצר הרבה יותר מקצב הפריסה באירופה. המשמעות היא כי כבר בשנתיים הקרובות צפויה ישראל לסגור חלק ניכר מהפער הטכנולוגי שנפער בינה ובין העולם, ומרבית משקי הבית בישראל ייהנו מקצבי הורדת נתונים גבוהים הרבה יותר מהקצבים המקובלים כיום. בתחום זה התיאבון לרוחב פס מגיע יחד עם שדרוג התשתית. כאשר קצבי הורדת הנתונים יעלה, צפויה עלייה של תוכן וידיאו מקומי בהתאם.

תגיות