אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: השקעות ראשונות לקרנות המנוף: קרדן ישראל וניסן תעשיות צילום: shutterstock

בלעדי: השקעות ראשונות לקרנות המנוף: קרדן ישראל וניסן תעשיות

קרן המנוף של גבי פרל במגעים להשקעה של 100 מיליון שקל בחברת קרדן ישראל ו-KCPS נמצאת במגעים להשקעה של כ־50 מיליון שקל בחברת ניסן

07.06.2009, 09:21 | גולן חזני

קרן המנוף בראשית, שהקים גבי פרל ומנוהלת על ידי ד"ר מני וסרמן ורן גורודצקי, כמו גם קרן KCPS, מצויות במגעים מתקדמים לשתי השקעות ראשונות. ל"כלכליסט" נודע כי בראשית נמצאת במו"מ להשקעה של 100 מיליון שקל בחברת קרדן ישראל ואילו KCPS נמצאת במו"מ להשקעה של כ־50 מיליון שקל בחברת ניסן.

קרדן ישראל מנסה לגייס 150 מיליון שקל באג"ח כדי למחזר חוב בקבוצה ולהשקעות חדשות, בעיקר בתחום הנדל"ן. מעלות אישרה בשבוע שעבר דירוג A מינוס עם תחזית שלילית לאג"ח של קרדן. החברה, שבשליטת יוסף גרינפלד, עשויה לגייס את עיקר הסכום מקרן בראשית.

בין הצדדים קיימים עדיין פערים בנוגע לתשואה ולריבית, ובמקרה כזה יתרת הגיוס תהיה משניים־שלושה גופים מוסדיים. אופציה אחרת היא לגייס בהנפקת אג"ח רגילה, אולם האג"ח של קרדן ישראל, שמחזיקה גם ב־UMI משווקת כלי רכב של ג'נרל מוטורוס בישראל, נסחרות בתשואה של כ־12%, תשואה שלפיה קרדן ישראל אינה מוכנה כיום לגייס חוב.

מעלות ציינה כי לפשיטת הרגל של ג'נרל מוטורס (GM) לא תהיה השפעה מהותית על תפקודה של UMI, שכן תוכנית ההבראה של GM אינה צפויה לכלול הפסקת ייצור של הדגמים המובילים שמשווקת UMI בארץ. UMI מהווה כ־28% משווי תיק הנכסים של קרדן ישראל ומקור הדיבידנדים העיקרי של החברה.

במקביל, מנהלת KCPS מגעים להשקעה של כ־50 מיליון שקל בניסן למיחזור חוב. בתמורה להשקעה תקבל קרן המנוף בראשית מניות של החברה־בת ספאנטק כביטחונות. בשלב זה יש פערים במשא ומתן לגבי התשואות; הקרן רוצה 15% ריבית לשנה ואילו ניסן פחות. ניסן, שבשליטת חזי ניסן, רכשה ב־2005 את השליטה בחברת ספאנטק, העוסקת בייצור בדים לא ארוגים המשמשים כחומר גלם בייצור מגבונים לחים בטכנולוגיית ספאנלס.

לספאנטק היו שני מפעלים, בטבריה ובקיבוץ שמיר, וחזי ניסן החליט להקים מפעל נוסף בצפון קרוליינה שבארצות הברית בהשקעה של כ־50 מיליון דולר. החברה גייסה כ־145 מיליון שקל באג"ח. את הקרן היא מחזירה מדי שנה, והאג"ח ייפדה החל בינואר 2010 במשך ארבע שנים. בשנים האחרונות סבלה ספאנטק מעלויות השקת המפעל החדש בארה"ב, התייקרות כלל עולמית של מחירי חומרי הגלם וייסוף השקל לעומת הדולר והיורו, מגמה שהתהפכה בחצי השנה האחרונה.

תגיות