אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הביורוקרטיה בוועדות התכנון עלולה להקטין בחצי את הרווח של בעלי הקרקע"

"הביורוקרטיה בוועדות התכנון עלולה להקטין בחצי את הרווח של בעלי הקרקע"

כך אומר עו"ד צבי שוב המתמחה בדיני מקרקעין. לדבריו, "אסור לוותר לועדות התכנון - ניתן לחייב אותן באמצעות בתי המשפט לעמוד בזמנים"

07.06.2009, 19:39 | אורי חודי

"עיכוב בתוכניות בניין עיר בשל הליכים ביורוקרטיים שונים 'מחסל' לבעל הקרקע רווח השווה לכמחצית משוויו של המגרש שבעלותו" - כך אומר עו"ד צבי שוב, בעל משרד המתמחה בדיני מקרקעין.

שוב אמר את הדברים לקראת כנס מקצועי שהוא עורך בתל אביב לעורכי דין ושמאים, בנושא תוכניות בניין עיר, שימושים חורגים והקלות.

שוב מסביר כי הערכות שמאיות קובעות דמי שימוש הנעים בין 6% ל-8% משוויו של מגרש בכל שנה, במידה שנעשה בו שימוש . לדבריו, "במקרים של עיכובים בתוכניות בניין עיר, המגרש שוכב כאבן שאין לה הופכין - ולאחר 10 שנים בעל הקרקע מפסיד רווח פוטנציאלי המצטבר לכמחצית משווי המגרש".

שוב מציין כי בעלי הקרקע לא צריכים להיכנע לתופעה ולקבל אותה כגזירה משמים: "ועדות התכנון אמורות לעמוד בזמנים הקבועים בחוק; כך לדוגמה, אישור או דחיית תוכנית אמורים להסתיים תוך שלושה חודשים מתום הפקדת התוכנית. אבל ועדות התכנון בישראל מתעלמות פעמים רבות לחלוטין מהמועדים הקבועים בחוק, ויש תוכניות שזמן אישורן אורך גם 10 שנים ויותר".

לדבריו, ניתן לפעול בשתי דרכים משפטיות מקבילות. הראשונה גורסת כי יש לתקוף את הוועדות באמצעות פנייה לערכאות - כבר במהלך התכנון. לרוב, הוועדות ייאלצו לתת תשובה, והדבר יאיץ את ההליך או לפחות יעלה את הבעיות על השולחן. "דרך נוספת" מסביר שוב, "היא תביעה נזיקית נגד הרשות, אבל זאת רק לאחר שהנזק יתברר".

 "עיריית תל אביב חויבה ב-2001 בתשלום פיצויים של כ-1.5 מיליון שקל לא כולל מע"מ, וכ-100 אלף שקל הוצאות משפט, לאחר שבית המשפט פסק כי עיכבה היתר בנייה במשך שבע שנים ללא סיבה". 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
לי לקח תב"ע יותר מ-6 שנים, וסה"כ כולל ההיתר 12 שנה בירושלים של אולמרט ולופליאנסקי
הכל רקוב ועובד בדרך של איפה ואיפה, בבית פרטי ללא התנגדויות הרשויות כולל משרד הפנים שהייה בידים של שס, לקח לי 6 שנים אישור תבע להוספת דירה ועוד 6 שנים להיתר. השכן שלי על גודל אדמה שווה קבל הכל ב-3 שנים, ויותר אחוזי בנייה [ אשתו עובדת עירייה]. הכל רקוב ומשוחד, בדרך היישרה זה גם יכול להרוג בדרך את מבקש הבקשה. הכותב צודק- צריך לקחת עו"ד צמוד לכל אורך הבקשה, ולהקליט את כל השיחות כולל צילומים ולהחתים כל פקיד על כל מסמך אפילו שלמסמך אין קשר ישיר לבקשה.
דןדן , ירושלים  |  07.06.09