אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בן אליעזר: בשנת 2009 צפויים להיסגר למעלה מ-47 אלף עסקים - 10.5% מהעסקים בישראל צילום: אלכס קולומויסקי

בן אליעזר: בשנת 2009 צפויים להיסגר למעלה מ-47 אלף עסקים - 10.5% מהעסקים בישראל

לדברי שר התמ"ת כ-85% מתוך העסקים הצפויים לסגירה הם עסקים של עצמאים שלרוב עובד בהם אדם אחד; המגזר העסקי צפוי לאבד השנה כ-13 אלף משרות

08.06.2009, 11:07 | כתב כלכליסט

"בשנת 2009 צפויים להיסגר למעלה מ-47 אלף עסקים בישראל, המהווים 10.5% מהעסקים בישראל", כך מסר היום (ב') שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר.

בן אליעזר, הציג נתונים מתוך מחקר שנערך ע"י מינהל מחקר וכלכלה במשרד, שבחן את סגירת העסקים בשל המשבר הכלכלי בעולם והשלכותיו על איבוד משרות בשוק העבודה.

הקרן לעסקים בינוניים חילקה רק 136 מיליון שקל מתוך סך של 1.3 מיליארד כך עולה מנתונים שהציג החשב הכללי, שוקי אורן, בוועדת הכלכלה. על הקרנות נמתחה ביקורת גדולה מהמגזר הפרטי לפיה רק מעט מהכסף הועבר לבעלי העסקים בשל קשיים ביורוקרטיים שאול אמסטרדמסקי, תגובה אחתלכתבה המלאה

לדברי בן אליעזר, "מדובר במספר הגדול בכ-7.6 אלף עסקים יותר מהצפוי, לו המגזר העסקי היה ממשיך לצמוח בשעורים הממוצעים של השנים האחרונות. כ-85% מתוך העסקים הצפויים לסגירה הם עסקים של עצמאים שלרוב עובד בהם אדם אחד.

"המגזר העסקי צפוי לאבד השנה כ-13 אלף משרות, בשל השלכות המשבר העולמי על המשק הישראלי. הצמצום במספר המשרות עלול להגיע לכ-11% ויותר מסך המפוטרים שעבודתם תופסק השנה ביוזמת המעסיק. יודגש שהבדיקה מתייחסת לשנה הראשונה של המשבר, ואם הוא יימשך, אפשר שהמספרים לעיל יהיו גדולים מכפי שציינו".

"מאז היכנסי לתפקיד, אני עוסק ביחד עם אנשי משרדי בשאלה אחת ויחידה: כיצד אנחנו מרחיבים את מספר האנשים המועסקים במשק הישראלי. זוהי השאלה המרכזית שמטרידה אותי, ולכך גם מכוונים כל אנשי משרדי, החל מהמדען הראשי ומרכז ההשקעות ועד למעונות יום ומרכזי הכשרה מקצועית. מצד אחד - עצירת גל הפיטורים, ומהצד השני, הרחבת אפשרויות התעסוקה והאצת המשק", אמר בן אליעזר.

"אנחנו, במשרד התמ"ת, רואים בציבור העסקים הקטנים והבינוניים כאחד הסקטורים החשובים ביותר במשק, וככזה נדרשים כלים רבים על מנת להתמודד עם הבעיה כממשלה.

"אחד מהכלים החשובים ביותר, אותו אני מוביל בימים אלו, הוא פתרון מחנק האשראי. כבר הוכח כי הפתרון שנמצא מאז החל המשבר, בדמותן של קרנות סרבניות - אינו נותן תשובה אמיתית לבעיה, ולכן אנחנו פתחנו בדיונים אל מול האוצר על מנת שיהיה ניתן לפתור את הבעיה ולהזרים חמצן לעסקים אלו.

"אני תקווה כי תוך זמן קצר ישופרו הכלים לסיוע לעסקים קטנים ובינוניים, כלים אשר יטפלו בסקטור זה ויציע לו אפשרויות להתמודדות עם המשבר. בנוסף, התקציבים שהצלחנו להביא לטיפול בבעייה במסגרת התקציב האחרון - יסייעו בעדנו".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
רעיון שנפסל
אחת מחברות ההיטק הגדולות בארץ, באה משרד האוצר בהצעה לקלוט מאות עובדים, רובם מהנדסים. הבקשה שללהםם הייתה פשוטה - ב- 9 חודשים הראשונים, המדינה תוותר על מס הכנסה. כלומר, עם מהנדס מרוויח 20000 ש"ח ברוטו, ומזה נשאר 12000 ש"ח נטו, כל מה שביקשו זה שיתנו לשלם ב- 9 חודשים הראשונים רק את ה- 12000, כאשר אחרי תקופה זו, חוזרים למסלול רגיל. ומה אתם חושבים הייתה התשובה? כמובן שמשרד האוצר לא הסכים. הטענה הייתה שהנ"ל יהווה תקדים, ולא ניתן לעשות זאת. אותם מהנדסים כבר נקלטו, בסניפים אחרים של החברה בחו"ל. אז שלא יספרו לנו שמחפשים פתרונות לאבטלה. אם רק היו יושבים בממשלה אנשים עם ראש פתוח, ולא "פרשנים" כמו פואד, אז היה כבר מזמן אפשר להוריד את האבטלה בצורה משמעותית. אם זה לא היה כל כך עצוב אז הייתי צוחק. במו ידיהם ממשלת ישראל מחסלת את ההיטק בארץ.
יוחאי , רעננה  |  28.06.09
לכל התגובות