אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלחץ הלא יעיל של המוסדיים: גניגר יפחית את שכרו ל־145 אלף שקל "בלבד" צילום: אוראל כהן

הלחץ הלא יעיל של המוסדיים: גניגר יפחית את שכרו ל־145 אלף שקל "בלבד"

באפריל ביקשה תיא להעלות את עלות שכרו של היו"ר מ־65 ל־178 אלף שקל אך נתקלה בסירוב

10.06.2009, 08:34 | סיון איזסקו

תיא השקעות דיווחה אתמול כי דירקטוריון החברה שקל מחדש את תנאי העסקתו של עמירם גניגר, והחליט להכניס כמה שינויים בתנאי השכר, כדי לרצות את הגופים המוסדיים.

תחילתה של הפרשה ב־8 באפריל השנה, אז זימנה תיא אסיפת בעלי מניות, שאמורה היתה להתקיים ב־26 במאי. על סדר היום עמדה העלאת שכרו החודשי של גניגר, יו"ר, מנכ"ל ובעל השליטה בחברה, מ־65.4 אלף שקל בחודש ל־178 אלף שקל בחודש, נוסף על בונוס שנתי בשיעור של 7.5% על הרווח הנקי המאוחד לפני מס העולה על 7 מיליון שקל, רכב מקבוצת רישוי 7 ועוד. אולם עוד בטרם התכנסה אסיפת בעלי המניות כדי להצביע על העלאת גובה השכר של גניגר, הבהירו לו הגופים המוסדיים כי בכוונתם להתנגד לתנאי העסקה החדשים. בעקבות זאת ביטלה החברה את האסיפה. אתמול, כאמור, דווח כי הוחלט להכניס שינויים בתנאי השכר, בתקווה כי השינויים יניחו את דעתם של הגופים המוסדיים, ובעיקר מנורה מבטחים, המחזיקה ב־25% ממניות תיא, וחברת הביטוח הראל, המחזיקה ב־14% מהמניות.

בעוד שבמקור ביקשה החברה לאשר הסכם לשלוש שנים, המתחדש אוטומטית לתקופה של שלוש שנים נוספות, מבקשת כעת החברה לחדש את ההסכם לתקופה של כשנה אחת בלבד, אשר בסופה יידונו מחדש תנאי העסקתו של בעל השליטה.

שינוי נוסף שהוכנס לבקשת הגופים המוסדיים: בעוד שבמקור ביקש בעל השליטה לקבל בונוס של 7.5% על רווח נקי מאוחד העולה על 7 מיליון שקל, הרי שלבקשת המוסדיים שונה הסעיף כך שגניגר יקבל בשנת 2009 בונוס רק על רווחים העולים על 11 מיליון שקל, ובשנת 2010 על רווחים העולים על 7 מיליון שקל. נוסף על כך, השכר החודשי של גניגר יעמוד על 145 אלף שקל בחודש ולא על 178 אלף שקל, כפי שביקשה החברה לאשר.

תיא השקעות חתמה את שנת 2008 בהפסד נקי של 10.9 מיליון שקל, אולם בשנה זו הסתכמה עלות השכר של עמירם גניגר בכ־2.2 מיליון שקל, ובונוס של 340 אלף שקל שולם לאחיו אריה גניגר, ששימש מנכ"ל החברה־הבת מרכז תיא. תיא השקעות נסחרת לפי שווי של כ־77 מיליון שקל, והיא פועלת כחברת אחזקות המחזיקה בחברות־בנות הפועלות בתחומי הטלוויזיה, ההפקות והתוכן. כמו כן יש לחברה פעילות מועטה בתחום הנדל"ן.

כעת נותר להמתין לאסיפה שנקבעה ל־16 ביולי כדי לבחון אם חברות הביטוח - המחזיקות במניות תיא השקעות עבור לקוחות הפנסיה שלהן - מתכוונות לאשר את תנאי השכר המשופצים לבעל השליטה, או שמא הן ידרשו שיפוץ נוסף לפני שההסכם יאושר. תגובתו של גניגר לא התקבלה עד מועד סגירת הגיליון.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
פרס למנהל גרוע
הי"ור המעולל של החברה לא מצליח לקבל שכר מחברת הבת לכן דורש שכר כפול אשר לא מובן לאור התוצאות וגם בונוס. יש לא לשנות את השכר לשנה ןלהגדיל את הבונוס לפי התוצאות יש לזכור לחברה יש הנהלה ומנהל לכן יו"ר נמדד לפי תוצאות יש לבדוק את תשלום הבונוס לאח של יו"ר. ההרגשה שהבעלים מתיחסים לחברה כחברה פרטית ולא ציבורית .כמשקיע בחברה הרבה שנים השמח לשתף פעולה נגד המוסדים
משקיע מאוכזב , תל-אביב  |  10.06.09
1.
ביטוח יקר - אשרו את השכר, אח"כ נתבע אתכם על כל דמי הניהול
ביטוח יקר אם בעת הנוכחית, אתם חושבים שראוי להעלו שכר פי 2. אשרו זאת, אח"כ נתארגן ביחד כל לקוחותיכם, ננצל את ההתנהגות שלכם על מנת לטעון שהניהול שלכם קלוקל, ונתבע מכם את כל דמי-הניהול שלקחתם מאיתנו + הפסדים, בתביעה ייצוגית. הגיע הזמן שתבינו, אתם לא סתם בדירקטוריונים, אתם שם כי אתם מנהלים כסף אשר שייך למישהו. עליכם לתת תמורה לדמי הניהול שאתם גובים. לאחר המשבר האחרון, הבנו שצריך לבדוק אתכם בשבע עיניים - עכשיו עליכם להוכיח בגרות. התחלתם בגישה נכונה ביחס לבקשה הזו, כעת המשיכו. שכר של 65 אלף בתוספת רכב ובונוס על רווח (אבל רווח רב שנתי ביחס לענף בבקשה, אחרת - אתם מזמינים לנו עוד מפלה) איננו נמוך! בהצלחה
לקוח פנסיה  |  10.06.09