אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנהויזר-בוש InBev מוכרת את מבשלות החברה באירופה צילום: בלומברג

אנהויזר-בוש InBev מוכרת את מבשלות החברה באירופה

יצרנית הבירה הגדולה בעולם נמצאת במירוץ לגיוס מזומנים לאחר שחובותיה תפחו ל־45 מיליארד דולר. מוכרת גם בקוריאה ובסין

14.06.2009, 19:17 | סוכנויות הידיעות

אנהויזר-בוש InBev, יצרנית הבירה הגדולה בעולם, העמידה למכירה את מפעליה במרכז ובמזרח אירופה. יצרנית מותגי הבירה סטלה ארטואה, בקס ובאדווייזר חייבת לגייס כסף כדי להפחית את חובה ההולך ונצבר.

החברה נהפכה למובילה בתעשיית הבירה ב-2008, לאחר ש-InBev שילמה 52 מיליארד דולר תמורת אנהויזר-בוש, ובכך נוסדה חברה המייצרת יותר מ־200 מותגי בירה ברחבי העולם.

כדי לממן את הרכישה נאלצה החברה לקחת הלוואת גישור בגובה 7 מיליארד דולר, אשר העלתה את החוב המשולב של הקבוצה ל־45 מיליארד דולר - רגע לפני פרוץ משבר האשראי העולמי. InBev מנסה להפחית את החוב באמצעות מכירת חלק מנכסיה.

בחודש שעבר מכרה מבשלה בדרום קוריאה לענקית ההשקעות קולברג קרביס רוברטס תמורת 1.8 מיליארד דולר. כמו כן, מכרה החברה 20% ממבשלת טסינגאטו הסינית לחברה יפנית תמורת קרוב ל-700 מיליון דולר, וגייסה 100 מיליון דולר נוספים על ידי מכירת הייצור וההפצה של המותג הקנדי לאבאט באמריקה.

העיתון הבלגי "לה סואר" שדיווח ביום שבת על המהלך של ענקית הבירה, מסר כי היא מעוניינת להעביר את מרכז תשומת הלב לפעילות העסקית בצפון ובדרום אמריקה. לפי העיתון, בנק ברקליס מייעץ לאנהויזר־בוש במהלכי המכירה. עסקי החברה במרכז ובמזרח אירופה כוללים 11 מבשלות בשבע מדינות, ביניהן בולגריה, רומניה וצ'כיה. ביחד הן מעסיקות 6,000 עובדים. המבשלות אמורות להימכר תמורת כ־2 מיליארד דולר, ויקסמו קרוב לוודאי לחברות מתחרות כמו הייניקן, כמו גם לחברות השקעה פרטיות. לפי העיתון "לה סואר", חברת השקעות פרטית אחת לפחות, CVC פרטנרז, הביעה עניין בעסקה.

בשלב זה, העסקים ברוסיה, הנחשבים בעלי פוטנציאל גידול מהיר, עדיין לא עומדים למכירה, אך על פי הערכות האנליסטים, הם יוכלו להוסיף עוד 2 מיליארד דולר, כך שזו בהחלט אפשרות לעתיד. נכסים נוספים שעשויים לעמוד למכירה כוללים את פארקי השעשועים של InBev בארצות הברית, בהם סי־וורלד (Sea World) והבוש גארדנז. מקורות פנימיים בתעשייה הצביעו על כך שהמפעלים הגרמניים, שכוללים את המותג בקס, מוצעים באופן לא רשמי למכירה, אם כי מקורבים לחברה מכחישים. מכירת הנכסים תסייע לחברה לעמוד בדרישות החוב שלה לטווח הקצר. הלוואת הגישור, שמועד פירעונה הוא נובמבר, כבר צומצמה ב־3.5 מיליארד דולר באמצעות מכירת אג"ח.

תגיות