אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לה צ'אמפה: על רגל אחת צילום: אוראל כהן

לה צ'אמפה: על רגל אחת

בלה צ'אמפה דל מאר אין כל כך איפה לשבת, אבל טאפאס טעימים וכריך חמון ומנצ'גו בסגנון קטלוני יורדים נהדר עם כוסית קאווה גם בישיבת אגב על הבר

15.06.2009, 09:45 | גלי וולוצקי
אף שענף המסעדנות נמצא בעיצומה של מתקפת ברי יין, הרי שלסועדי הצהריים לא ממש מזדמן ליהנות מהחידוש הזה, שכן מרביתם פתוחים רק בשעות הערב.

בר הקאווה לה צ'אמפה דל מאר, הסניף של לה צ'מאפה הוותיק יותר ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, נפתח לאחרונה ברחוב הארבעה, ומציע ארוחות עסקיות ושעות פתיחה ארוכות יותר.

העסקית בלה צ'אמפה מציעה שני מסלולים. האחד כולל שניים־שלושה טאפאסים בסגנון קטלוניה, שהמקום מתמחה בהם, לחם קלוי עם עגבנייה (ה־Pan Con Tomate הספרדי המסורתי) וכוסית קאווה (39–49 שקל), והשני מציע כריך (39 שקל) המורכב לפי גחמת הסועד מחצי בגט וממבחר הנקניקים והגבינות, תוספת של תפוחי אדמה מטוגנים וכוסית קאווה בלתי נמנעת.

טאפאס ופאן קון טומטה, צילום: אוראל כהן טאפאס ופאן קון טומטה | צילום: אוראל כהן טאפאס ופאן קון טומטה, צילום: אוראל כהן

סידורי הישיבה במקום מינימליים, שכן בבר קאווה נהוג לשתות בעמידה, ולכן גם סועדי הצהריים נאלצים להסתפק בכיסאות הבר הלא כל כך נוחים או להתמקם ליד אחד משני השולחנות העשויים מתחתיות של חביות יין. אבל כשמתגברים על האי־נוחות הזו מגלים עסקית קלילה ונעימה במחיר סביר.

הזמנו ארוחה אחת מכל סוג, ואחרי התלבטויות רבות בחרנו ממגוון הטאפאסים הגדול בשרימפס חלוטים בתיבול מחית כמהין, שהיו נחמדים מאוד, בתמנון כבוש שתובל בלימונים ובקליפות תפוז, והיה נגיס ומתקתק במידה, ובהמבורגר קטלוני - זעיר, בפפריקה מעושנת ומצוין. הפאן קון טומטה הוגש כמנהג הספרדים, עם עגבנייה חצויה, בקבוק שמן זית, שן שום ומלח גס לצדו, ותפקיד הסועד לשפשף את השום, למרוח את השמן והעגבנייה ולתבל במלח את התענוג הפריך והבסיסי הזה. לא התאפקנו וביקשנו לטעום גם מהקרוקטים בגבינת צ'דר (19 שקל), שהיו פריכים מבחוץ ותוכם נימוח.

הכריך שהוכן לבקשתנו מנקניק חמון ספרדי אמיתי ומגבינת מנצ'גו היה טעים, וכך גם הפאטאס בראוואס - קוביות תפוחי אדמה מטוגנות, שהוגשו עם רוטב על בסיס מיונז, ונחשבות לצ'יפס הספרדי.

את הארוחה ליווינו בקאווה יבשה מיקב Vallformosa, שהיתה מעט מתקתקה וטעימה, והלמה את הטאפאסים ואת מזג האוויר החם והמעיק שבחוץ.

לה צ'אמפה דל מאר היא מקום חינני, שמאפשר לעובדי מרכז העיר ליהנות מארוחה קלילה ובריאה יחסית (אם מתמקדים במנות הכבושות והצלויות ונמנעים ממנות העשויות בצ'יפסר), שהיתרון הגדול שלה הוא בקפיצה הקטנה באמצע יום העבודה לברצלונה.

 

ת.ז

שם: לה צ'אמפה דל מאר.

ז'אנר: בר קאווה קטלוני.

מיקום: הארבעה 16, תל אביב, טל': 03-5610630.

מחיר העסקית: 39–49 שקל. א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: אנשים שאוהבים קאווה באמצע היום.

שירות: נעים וזריז.

נגישות נכים: כן, אך אין שירותים מותאמים.

חניה: בתשלום, במגרש של רחוב הארבעה.

שורה תחתונה: כאילו ברצלונה.

תגיות