אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך השתקם "מותג קובי" צילום: איי פי

כך השתקם "מותג קובי"

עבודה קשה וצירוף נסיבות מוצלח החזירו את קובי ברייאנט מסחרור מסוכן לקריירה למעמדו הראוי: הכדורסלן הטוב בעולם. בדרך, הילד המסוכסך והשחצן נעלם

15.06.2009, 12:25 | אסף רותם

זהו, הקוף ירד מגבו של שחקן הכדורסל הכי טוב ביקום (זולת לברון ג'יימס כמובן) – קובי ברייאנט, עם אליפות רביעית לשחקן, ועשירית למאמן שנמצא איתו מרבית הקריירה, פיל ג'קסון.

ג'קסון, שזכה בטבעת עשירית, לראשונה בתולדות הליגה, בוודאי עוד זוכר את קובי כשהגיע לליגה ישירות מהתיכון, בטרנד שכלל רבים וטובים כמו קווין גארנט, טייסון צ'אנדלר וקוואמי בראון האפסי, טרנד שהגיע לשיאו עם בחירתו של לברון ג'יימס. בריאנט של אז היה תחרותי לא פחות מהיום, אבל נתן משקל רב במיוחד ליהירות הנעורים, ולחיוך השחצני שהגדיר את שלוש האליפויות הראשונות בהן זכה.

בריאנט היה שחצן דיו כדי לא להכיר בערכו המדהים של שאקיל אוניל, הסנטר הגדול ביותר בעשרים השנים האחרונות. וכך אילץ את הקבוצה לשלוח בטרייד את שאקיל למיאמי, ונאלץ, לשמחת כל עולם הספורט, לאכול את הכובע כששאק זכה באליפות עם דוויין ווייד, בעוד הוא עצמו התקשה להגיע לפלייאוף.

תוך כדי גם פיל ג'קסון בחר להתרחק מרחק מהכוכב הסורר, וקובי הביא את רודי טומג'אנוביץ', שנאלץ לפרוש בשל מצב בריאותי. הלייקרס נראו רע, והמותג של בריאנט היה זה שספג את כל זעם האוהדים. ואז הגיע משפט האונס. לאדם שהוא מותג, משפטי אונס לא עושים טוב.

במהלך המשפט עזבה אותו הספונסרית הראשית דאז, חברת הנעליים אדידס, וגם ההסדר שהשתיק את הפרשה לא הוסיף למותג קובי אסוציאציות חיוביות.

קובי נכנס לסחרור, ותחת חוסר היכולת לזכות באליפות נוספת התקשה הכוכב לתפקד, עד שאפילו דרש טרייד, וכל זה לפני שתי עונות בלבד.

מלקולם גלאדוול כותב בספרו outliers כי ההצלחה היא תולדה של נסיבות בראש ובראשונה, ואחריהן עבודה קשה. ולקובי, למזלו, היו את הנסיבות הנכונות, ובראשן המשרד של הלייקרס בהנהגת מיץ' קופצ'אק.

כשהעונה שעברה נפתחה ללא טרייד, פתאום גילה קובי סביבו את האיכויות של קופצ'אק - קבוצה לא רעה, עם למאר אודום, שהגיע עבור שאק, והסנטר אנדרו ביינום הצעיר. ואז, במהלך העונה הגיע פאו גאסול בטרייד שערורייתי, תמורת אוויר (אותו קוואמי בראון האפסי). לפתע, הנסיבות נראו בשלות, וכל מה שנותר הוא העבודה הקשה.

קובי תמיד עבד קשה, כפי שניתן לראות על גופו. בשנים האחרונות הוא קם בשש בבוקר לאימון של שלוש שעות, לאחר שהבין כי יזכה לגאולה רק אם ימשיך לעבוד קשה, ויחסום אוזניו לדרישות הקהל וביקורת הפרשנים. בזכות מאמנו, ג'קסון, הריח את יכולות הקבוצה, וזה נתן לו תמריץ נוסף.

ואמנם, עם העבודה הקשה קל יותר לבודד רעשי רקע.

הילד המסוכסך והשחצן נעלם לדפי ההיסטוריה. והנה הדוגמה הטובה ביותר: אחרי שזכה בשנה שעברה בתואר השחקן המצטיין של הליגה, קנה לחבריו לקבוצה שעונים שוויצרים בשווי 9,000 דולר האחד, כאות תודה על עזרתם.

הסרט הדוקומנטרי שעשה עליו הבמאי עטור השבחים ספייק לי חשף כיצד הפך בריאנט על המגרש מסופרסטאר סוליסט למנהיג אמיתי. ולבסוף, האליפות החדשה משלימה את בניית אחד המותגים הרווחיים ביותר בספורט, אחד שנהנה מהצלחה בינלאומית, אך גם מחוזקו של מותג הלייקרס בשוק המקומי. ועם הבגרות של השחקן, גם המותג הפך נחשק יותר עבור המפרסמים.

קובי, שנזרק מאדידס לאור משפט האונס, חתום היום בניייקי ומביא הביתה 16 מיליון דולר מחסויות - יותר מכל אחד ב-NBA, מלבד המשיח ג'יימס.

בסך הכל הוא הספורטאי החמישי מבחינת ההכנסות, עם 35 מיליון דולר בשנה. ועם שושלת חדשה שמפציעה מעל הליגה, צפו שההכנסות הללו עוד יעלו. בסך הכל הילד רק בן 30.

תגיות