אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין יוצא להגנת סנגורי קצב צילום: אלכס קולומויסקי

מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין יוצא להגנת סנגורי קצב

ועד מחוז תל אביב בלשכה יבקש להצטרף כצד להליך בבית המשפט העליון הנוגע לקביעת הדיונים בתיק של הנשיא לשעבר משה קצב ולטעון כי לא הגיוני לחייב סנגורים להתייצב 4 פעמים בשבוע באותו תיק, שכן הדבר יגרום להם להפר את חובותיהם האתיות כלפי לקוחות אחרים

15.06.2009, 14:15 | ענת רואה

ועד מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין קיבל אתמול החלטה להגיש בקשה לבית המשפט העליון ולבקש להצטרף כצד ובמעמד "ידיד בית המשפט" להליך שמתנהל בעליון בעניין קביעת הדיונים בתיקו הפלילי של הנשיא לשעבר משה קצב.

עו"ד ציון אמיר, סנגורו של משה קצב, צילום: עמית שעל עו"ד ציון אמיר, סנגורו של משה קצב | צילום: עמית שעל עו"ד ציון אמיר, סנגורו של משה קצב, צילום: עמית שעל

ועד המחוז מתכוון לטעון כי לא הגיוני לחייב את סנגוריו של קצב, ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואבי לביא, להתייצב 4 פעמים בשבוע באותו תיק, שכן הדבר יגרום להם להפר את חובותיהם האתיות כלפי לקוחות האחרים, ובעיקר את החובה לייצג גם את הלקוחות האחרים בצורה נאמנה.

ההחלטה התקבלה בעקבות חוות דעת שהוכנה לבקשת יו"ר ועד המחוז, עו"ד דורון ברזילי, לגבי ההיבטים האתיים שבקביעת מועדים תכופים לדיונים בבית המשפט ללא הסכמת הסנגור. את חוות הדעת הכין עו"ד עמוס ויצמן ונכתב בה כי זו מתייחסת למצב בו סנגורים עמוסי עבודה מייצגים נאשמים בפלילים ונדרשים ע"י בית המשפט להתייצב לדיונים כמעט מידי יום באופן שמתנגש עם חובותיהם ללקוחות אחרים שלהם.

לפי חוות הדעת, עורך דין אינו רשאי לקבל על עצמו לייצג לקוח או להמשיך בייצוגו אם הדיון בעניינו מתנגש עם דיונים אחרים שנקבעו לו, ובמקרה שכבר קיבל את הייצוג, עליו לפעול להסיר את המניעה או להשתחרר מהייצוג, תוך קבלת רשות מבית המשפט.

בחוות הדעת נכתב כי ללא פיתרון ראוי לבעיה זו לא יוכל עו"ד לקיים את חובותיו האתיות כלפי לקוחותיו. עוד נכתב, כי אין זה ראוי לכפות על עו"ד דיונים באופן שהוא ייאלץ להפר את כללי האתיקה ואת חובותיו כלפי אותו הרכב שופטים או שופטים אחרים בתיקים אחרים. "עורכי דין ובייחוד ממשרדים קטנים מופיעים אישית בשם לקוחות שונים ובעת שבית המשפט קובע מועדים עליו לעשות זאת מתוך התחשבות בכל האינטרסים".

לפי הנכתב, הנזקים שעלולים להיגרם במצב בו שופטים לא יתחשבו באינטרסים לגיטימיים אחרים של סנגורים יהיה חוסר יכולת לקבל תיקים, מה שיוביל לנזק כלכלי עצום ולכך ש"עורכי דין יצטרכו להופיע תחת כפייה והם לא יופיעו ויעשו מלאכתם בנפש חפצה אלא מתוך רגשי התמרמרות. עורך הדין הכי מקצועי הוא גם אדם בעל רגשות".

האיזון הראוי לדברי עו"ד ויצמן, הוא קביעת דיונים בקצב של פעמיים בשבוע או לסירוגין שבוע פעמיים ובשבוע שלאחר מכן שלוש פעמים. בכך, נכתב, נוצר איזון נאות ואין בכך משום יצירת סחבת לא ראויה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הלישכה טועה
ראשית, החוק קובע כי משפטים יתנהלו, ככל הניתן, מיום ליום. ועובדה, בארצות רבות, משפטים מתנהלים מיום ליום, מבוקר עד ערב, והצדק נעשה. וגם המשפט. אולי תשאלו את עצמכם כמה תיקים נוספים נטלו על עצמם עורכי הדין הנכבדים לטיפול בשנתיים האחרונות (כן ירבו, בבקשה). הם אחראים על יומנם ועל חלוקת זמנם, לא בית המשפט. אם אינם מסתדרים - שיעבירו תיקים. עורכי הדין צריכים להתאים עצמם ליומנו של בית המשפט ולא להיפך. האם הלישכה הייתה כך נרתמת לעזרתו של עו"ד פלוני מעיר שדה? וודאי שלא.אסור לנסות לכופף את בית המשפט. להיפך. צריך להתחיל להבנות מערכת בה המשפטים מתנהלים במהירות וברציפות.
צביקה  |  16.06.09
1.
השופט קרא מיישם רצונה של בייניש
לא יעזור ולא יועיל כלום.מנוי וגמור עם המערכת המשפטית לתת מענה לתלונות הציבור על סחבת בבתי משפט. אלא ששוב פעם קצב הוא שק החבטות והפיילוט של המערכת.כרגיל וכמקובל במחוזותינו רצוי וראוי לדרוך שוב ושוב על גופה מתה.מה גם שזה תואם את האג'נדה של בייניש לענין מי יכהן במשרה זו או אחרת.
ציונה ר' , ירושלים  |  16.06.09