אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתכנתים בשירות המדינה צילום: shutterstock

מתכנתים בשירות המדינה

שוק שמגלגל 50 מיליון דולר בשנה

16.06.2009, 11:54 | אסף גלעד

1,600 עובדי הייטק בישראל עובדים כיום במסגרת פרויקטים ממשלתיים של המדינה -x החל במחשוב מסד הנתונים של משרד התחבורה וכלה בפרויקטים של הביטוח הלאומי. אף שהם עובדים בשירות המדינה, אין מדובר בעובדי מדינה: הם עובדים של בתי תוכנה פרטיים דוגמת מטריקס, נס ומלם־תים, אלא שבניגוד לקולגות שלהם, הלקוח שלהם הוא מדינת ישראל. הם יושבים במשרדים ממשלתיים, אך מקבלים את משכורתם והכשרתם מהחברות הפרטיות.

המכרז שיפרסם בשבוע הבא החשב הכללי באוצר מטיל ספק גדול בנוגע להמשך העסקתם: כיוון שהמדינה משלמת על כל עובד שמעורב בפרויקט ממשלתי (מה שמכונה, "מס גולגולת"), יש לה עניין להוריד את התשלום הזה, בייחוד בימי משבר ותקציב מתכווץ. מה שעומד במרכז הדיונים כיום אינו רק שכרם של העובדים עצמם, אלא גם גובה התקורה, שהיא למעשה דמי התיווך שגובה המדינה מהחברות שעובדיהן נשלחים לעבוד על פרויקטים ממשלתיים.

 

"מכרזי מדינה בענף התוכנה נסגרים על תעריפים הנמוכים ב־15%־20% מתעריפים המקובלים בשוק הפרטי", מסבירה גלית פיין מחברת STKI. "הסיבה שחברות הייטק רבות ניגשות למכרז, למרות המרווחים הקטנים יחסית, היא בכך שהן רואות במדינה לקוח אסטרטגי לאורך זמן".

תגיות