אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המסים בפרמיירליג שולחים את כוכבי הכדורגל לספרד צילום: איי אף פי

המסים בפרמיירליג שולחים את כוכבי הכדורגל לספרד

אם היה נשאר במנצ'סטר יונייטד היה אמור כריסטיאנו רונלדו לשלם 15 מיליון ליש"ט יותר לרשויות המס בבריטניה מאשר לרשויות המס שישלם בספרד. וזו כנראה סיבה מספיק טובה לעזוב את הפרמיירליג

16.06.2009, 18:21 | אוריאל דסקל

האם עזיבתו הצפויה של כריסטיאנו רונלדו לריאל מדריד מסיימת את סוף תור הזהב של הפרמיירליג?

ייתכן שכן. לפי הערכות, חוסך לעצמו כריסטיאנו רונלדו כ-15 מיליון ליש"ט בזכות המעבר ממנצ'סטר יונייטד למדריד. אם מנצ'סטר יונייטד היתה מסכימה לשלם לפורטוגלי את אותו הסכום בדיוק כמו ריאל מדריד (כ-200 אלף ליש"ט בשבוע לשש שנים), היה משלם רונלדו כ-15 מיליון ליש"ט יותר לרשויות המס בבריטניה מאשר הוא ישלם לרשויות המסים הספרדיות.

ארשאבין מארסנל. מתגעגע ל-13% מס ברוסיה, צילום: אי פי אי ארשאבין מארסנל. מתגעגע ל-13% מס ברוסיה | צילום: אי פי אי ארשאבין מארסנל. מתגעגע ל-13% מס ברוסיה, צילום: אי פי אי

הסיבה לכך ברורה. בעוד בבריטניה נכנס בקרוב חוק המס החדש, לפיו בעלי הכנסה גבוהה ישלמו 50% מס על משכורותיהם, כדורגלנים בספרד משלמים רק 27% מס על הכנסותיהם. כדורגלנים זרים משלמים עוד פחות - 15% פחות בזכות היותם מוגדרים כ"זרים מומחים".

כתוצאה מכך, ייתכן ולקבוצות הגדולות בספרד יש יתרון בהבאת הכוכבים הגדולים בעולם הכדורגל - שאולי יקבלו סכום ברוטו מאוד גבוה מקבוצת פרמיירליג, אבל המס החדש כמעט ויבטל כל יתרון כלכלי מהגעתם לבריטניה. יתרון שהפך את הפרמיירליג לליגה החזקה ביותר באירופה.

לפי בכירים בעולם הכדורגל והמיסוי הבריטי, ייתכן שהיתרון בשוק ההעברות - שבשנים האחרונות היה שייך בעיקר לקבוצות האנגליות - עבר לספרדיות. לפחות לקבוצות הספרדיות הגדולות.

ייתכן מאוד ששחקנים כגון קרים בנזמה, זלאטן איברהימוביץ', סרחיו אגוורו ופרנק ריברי, יעדיפו את ההצעות שיש להם מאיטליה, ספרד ואפילו גרמניה על פני הפרמיירליג.

כיום מחפשים יועצי המס של הכדורגלנים המובילים בפרמיירליג פרצות בחוק החדש שיאפשרו להם לשלם פחות מסים.

לפי פירמת רואי החשבון בייקר טילי, שמייעצת ל-40 שחקנים בכירים באנגלים, כבר בחלון העברות הנוכחי שחקנים רבים מעדיפים לחפש קבוצות ברחבי אירופה ולא לחתום באי הבריטי.

פרצה בחוק?

 

גראהם גרנר ג'ונס מבייקר טילי אומר: "יש שחקן שמרוויח 50 אלף ליש"ט בשבוע, או 2.5 מיליון בשנה. כיום הוא לוקח הביתה כ-30 אלף ליש"ט נטו בשבוע. תחת החוק החדש הוא ייקח 4,000 ליש"ט פחות. מדובר בנושא גדול מאוד עבור הלקוחות שלנו".

ייתכן שכדורגלנים בבריטניה יבקשו שמשכורותיהם יוגשו להם כ"הלוואה" ששיעור המס עליה עומד על 5% בלבד. אך ספק אם הפרצה הזו עוברת את מבחן החוק.

לאורך השנים, רוב הכדורגלנים הבריטים הצליחו להוריד מהם אחוזים רבים מנטל המס על ידי הקמת נאמנויות, רכישת נכסים והקמת חברות במקלטי מס.

ארסן ונגר, מנג'ר ארסנל, שקבוצתו מתקשה לגייס שחקנים הקיץ בגלל המצב הנוכחי בשוק הבריטי, כבר הזהיר: "בגלל שיטת המיסוי החדש והקריסה של הליש"ט (מ-1.45 יורו בשנה שעברה ל-1.10 יורו כיום) הדומיננטיות של הפרמיירליג תיעלם בקרוב. זה בטוח. המיסוי החדש יהיה בעיה קשה לכל המועדונים האנגלים".

בנושא קשור, סטנטה, רשת הספורט האירית שנמצאת בבעיות כלכליות, עשויה לאבד בסוף השבוע הקרוב את זכויות השידור שהיא מחזיקה לפרמיירליג האנגלית לעונת 2009/10, במידה ולא תעביר לליגה תשלום של 10 מיליון ליש"ט.

בפרמיירליג הוציאו הודעה רשמית שבה נאמר כי במידה והכסף לא יועבר, הליגה תפתח מכרז מחודש על זכויות השידור של 46 המשחקים השייכים לסטנטה בעונה הקרובה.

תגיות