אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מירוץ עם השעון

מירוץ עם השעון

חברות השעונים רוכבות על הפופולריות של מירוצי המכוניות. הן נותנות חסות למירוצים ולקבוצות מירוצים, מוציאות דגמים הקשורים לענף הספורט המוטורי ומשתמשות בנהגים כדוגמנים

17.06.2009, 11:57 | תומר הדר

מה המשותף ללואיס המילטון, קימי רייקונן, פרננדו אלונסו, פול ניומן ומיכאל שומאכר? התשובה הברורה והקלה היא שכולם היו בשלב כלשהו של חייהם נהגי מירוצים מקצועיים. אך התשובה הפחות ידועה היא שכולם ללא יוצא מן הכלל פרסמו בשלב כלשהו שעוני יד לגברים. הסיבה לבחירתם של נהגי מירוצים, שבמקרים רבים אינם פוטוגניים או רהוטים כמו שחקנים או דוגמנים, היא ששעוני יד ומירוצי מכוניות הולכים יד ביד שנים רבות, מכיוון שיצרני השעונים היו הראשונים שיכלו לספק מידע אמין ומדויק שאפשר למדוד את מהירותן של מכוניות מירוץ.

טאג הויר מונאקו טאג הויר מונאקו טאג הויר מונאקו

טאג הויר השוויצרית הציגה עוד בשנת 1911 שעון עצר שהותקן על לוח מחוונים של מכונית, ושלוש שנים מאוחר יותר נכנסה לתחום שעוני היד. בשנות השישים, אחרי ששעון של טאג הויר מונאקו הוצמד לפרקי זרועו של סטיב מקווין בסרט המירוצים "לה מאנס", כל יצרניות השעונים רצו להשתתף בחגיגה. רולקס יצרה ב־1961 את דגם ה"דייטונה", שנקרא על שמו של מסלול המירוצים האמריקאי, אומגה הציגה מאוחר יותר את הספידמאסטר, והיד שעונדת את השעון עוד נטויה. בניגוד למכוניות המירוץ, את רוב שעוני המירוצים של היצרנים המוכרים אפשר לרכוש בישראל.

טאג הויר מונאקו. אם יש יצרנית שעונים שיכולה לטעון לקשר חזק ואמיתי עם עולם מירוצי המכוניות, כנראה מדובר בטאג הויר השוויצרית. מדובר בחברה הראשונה בעולם שהעניקה את חסותה לקבוצת מירוצים והראשונה שהחתימה נהגי מרוצים שישמשו כדובריה. כיום טאג הויר מעניקה את חסותה לקבוצת המירוצים של מקלארן מרצדס, ועם דוברי העבר שלה נמנים איירטון סנה המנוח, לואיס המילטון וקימי רייקונן. כיום טאג הויר מייצרת כמה שעוני מירוצים, ובהם סדרת ה־F1 העממית וסדרת מרצדס מקלארן, אך השעון הבולט ביותר הוא הטאג הויר מונאקו. הגרסאות שנמכרות כיום נאמנות למדי למקור המרובע משנות השבעים, אם כי בשעונים החדשים אפשר למצוא גם לוגו של חברת GULF, העוסקת במירוצי מכוניות - מחווה למכונית המירוץ פורשה GULF 917 שהופיעה בסרט. מחיר: 38,400 שקל.

רולקס דייטונה. רולקס הבריטית יצרה את שעון הדייטונה הראשון בשנת 1961, במסגרת החסות שהעניקה למירוץ 24 השעות של דייטונה. אותם שעוני דייטונה שיוצרו בשנות השישים זכו להצלחה מסחרית מועטה, אך כיום נחשבים למבוקשים במיוחד, לא מעט מכיוון שהדייטונה היה השעון המועדף על השחקן המנוח ונהג המירוצים פול ניומן, שאף זכה לגרסה מיוחדת של הדייטונה. הדייטונה הנוכחי מסוגל, על פי הצהרותיה של רולקס, למדוד את מהירותן של כמה מכוניות בדיוק רב, גם אם מדובר במכוניות שנוסעות במהירות של 300 ק"מ לשעה. מחיר: 45 אלף שקל.

טיסו Racing, צילום: קרין קיש טיסו Racing | צילום: קרין קיש טיסו Racing, צילום: קרין קיש

טיסו Racing. טיסו השוויצרית העניקה את חסותה לנהגי מירוצים עוד משנות החמישים וכיום מעורבת, בין השאר, במירוצי אופנועים, נאסקאר ופורמולה 1. שעון ה־Racing, שנחשב חדש יחסית בהיצע של טיסו, עוצב כך שמחוגיו ייראו כמו חישורי גלגל ההגה של מכונית ספורט עתיקה, וכפתורי השליטה בכיווני השעון ייראו כמו ידיות להעברת הילוכים. מתחת לפסאדה של שנות החמישים מסתתר מנגנון קוורץ מודרני שמאפשר, על פי טיסו, מדידה של זמני הקפות מסלול עד רמת דיוק של אלפיות שנייה. הקשר בין טיסו לעולם המירוצים מומחש היטב בעיצובו של השעון, שהושרה על ידי מכוניות מירוץ, ובכפתורי השליטה שלו, שמזכירים כפתור התנעה של מכונית מירוץ, ידית הילוכים ופקק מילוי שמן. מחיר: 4,439 שקל.

סרטינה Ds Podium. חברת סרטינה הגרמנית הוקמה בשנת 1888 ומעניקה את חסותה לקבוצת המירוצים של ב.מ.וו סאובר. לצד הדוגמנים והידוענים שמפרסמים את השעונים של סרטינה נמצא גם נהג הפורמולה 1 רוברט קוביקה, שנוהג עבור ב.מ.וו סאובר. בין הנהגים שפרסמו בעבר את שעוני סרטינה גם נהג הראלי פטר סולברג ורוכב האופנועים מייק דוהאן. ה־DS Podium, שנקרא על שמו של דוכן המנצחים שעליו עומדים זוכי מירוצי הגרנד פרי, משופע במוטיבים מעולם המירוצים - החל בחלק האחורי של התצוגה בלוח השעונים, שצבעו מזכיר את גימור סיבי הפחמן של מכוניות מירוץ, וכלה במחוגים, שמזכירים שעון מהירות של מכונית. מחיר: מ־2,590 שקל.

לונג'ין גראנד ויטס. לונג'ין השוויצרית, שחוגגת השנה 179 שנים להיווסדה, היתה מעורבת במירוצי מכוניות עוד בתחילת המאה הקודמת והעניקה את חסותה ואת ציוד מדידת הזמנים לגרנד פרי הברזילאי שנערך ב־1933. ב־1980 פיתחה לונג'ין פטנט שאפשר מדידת זמנים למכוניות מירוץ באמצעות גלי רדיו, ובאותה שנה נהפכה גם לספקית ציוד התזמון הרשמית של חברת פרארי. שעון ה"גרנד ויטס", או בתרגום לעברית "מהירות גבוהה", נועד להנציח את הישגיה של החברה בתחום מירוצי המכוניות. מחיר: 14 אלף שקל.

תגיות