אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתוני הכנסת: 75% מהאמהות העובדות לא יהנו מההכרה בהוצאות הטיפול שמציע האוצר צילום: אי פי איי

נתוני הכנסת: 75% מהאמהות העובדות לא יהנו מההכרה בהוצאות הטיפול שמציע האוצר

לוועדה לקידום מעמד האשה הוצגו נתוני מרכז המחקר של הכנסת, המעלים עוד כי הרחבת הזכאות המוצעת למס הכנסה שלילי תסייע לכ-50 אלף נשים בלבד בשנתיים הבאות. יו"ר הוועדה, ח"כ חוטובלי: "הצעת האוצר היא לעג לרש ועלבון לנשים"

17.06.2009, 14:40 | הדר קנה

הוועדה לקידום מעמד האשה, בראשות ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד), דנה היום (ד') בנושא ההכרה בהוצאות טיפול בילדים. בפני הוועדה הוצגה הצעת החוק של האוצר, שאושרה השבוע ע"י הממשלה, לפיה משנת 2015 יקבלו אמהות עובדות לילדים מתחת לגיל 5 עוד נקודת זיכוי אחת בגין כל ילד. שווי נקודת זיכוי כיום הינו 196 שקל.

עד לתחילת יישומו של החוק יהיה יישום הדרגתי, החל ב-2011, באמצעות הוראת שעה, כאשר בשנה זו תינתן נקודת זיכוי בעבור ילד שגילו עד שנה, ב-2012 נקודת זיכוי לילד שגילו עד שנתיים, ב-2013 נקודה לילד שגילו עד 3 וב-2014 תינתן לאמהות נקודת זיכוי לילד שגילו עד 4. בנוסף, תורחב התחולה של מענק מס הכנסה שלילי לשנים 2009-2010, עבור אמהות לילדים מתחת לגיל שנתיים.

מרכז המחקר והמידע של הכנסת מסר היום לוועדה, כי בהינתן שיעורי המס הקיימים, כ-75% מהאמהות העובדות כלל לא יהנו מההטבה. הרחבת הזכאות למס הכנסה שלילי תסייע לכ-50 אלף נשים בלבד בשנים 2009-2010. גם לאחר היישום המלא של הצעת החוק הממשלתית, כ-33% מהאמהות העובדות, להן ילדים עד גיל 5, לא יהנו מהטבה כלשהי, בגין עלויות הטיפול בילדים - כך לפי מרכז המחקר.

ח"כ ציפי חוטובלי, יו"ר הוועדה, אמרה בישיבה, כי "הצעת החוק של האוצר היא לעג לרש ועלבון לציבור הנשים במדינת ישראל. מדובר בתהליך מדרגי, שסופו רחוק מאוד - רק בשנת 2015 - ובמהלכו התקצוב אינו ראוי, כ-200 שקלים. לא רציני להתחיל מהפכה חברתית בקביעת רף נמוך שכזה", אמרה חוטובלי.

יו"ר הוועדה אמרה, כי "הוועדה תמשיך בטיפול בנושא בשתי חזיתות: האחת בדרך של שיפור הצעת החוק הממשלתית והשנייה בהחלת דין רציפות על הצעת החוק שעברה בקריאה ראשונה בדרך הקודמת. אדאג לכך, שהדיון בהצעת החוק יימשך בוועדה לקידום מעמד האשה".

"כסף יש, השאלה למה"

ח"כ עמיר פרץ (עבודה) אמר בדיון: "פסק הדין בעניין ורד פרי היה הטריגר המרכזי למצב בו אנו מצויים היום. ההבדל בין פסק הדין להצעת החוק הוא תקציבי. פסק הדין עולה כ-3 מיליארד שקל והצעת החוק כ-300 מיליון בלבד. נושא ההכרה בהוצאות טיפול בילדים הוא שאלה חברתית עמוקה, הקובעת באופן מוחלט את מעמד האשה, יכולתה להתפתח, לפתח קריירה ולחזק את מעמדה".

ח"כ רונית תירוש (קדימה) אמרה: "הצעת החוק של האוצר אינה מספקת ואפעל להחלת דין רציפות על

הצעת החוק שלי, שעברה בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת ולקידומה".

עו"ד טליה לבני, יו"ר נעמ"ת, שהשתתפה אף היא בדיון, אמרה: "עלינו להתנגד להצעת החוק של האוצר באופן גורף. היא לא ראויה לדיון, מבזה, משפילה ומבלבלת ועל האוצר למשוך אותה עכשיו. הדבר הנכון לעשות הוא סבסוד מלא של מעונות היום, המשפחתונים והצהרונים. העלות של כך היא 1.3 מיליארד שקל. כלומר בתוספת של עוד חצי מיליארד שקל יהיה לנו חינוך חינם בכל המעונות והמשפחתונים".

אלה גרא משדולת הנשים הוסיפה: "העקרון שפסק הדין קבע, שמהות ההוצאה היא ליצירת הכנסה, צריך להיות נר לרגלינו. אם האוצר יעשה קיצוץ רוחב בכל ההוצאות המוכרות של 1%-2% - יהיה כסף להוצאה זו. סבסוד מעונות יום ויום לימודים ארוך חשוב, אך הוא מהווה סוגייה נפרדת".

מולם כל הדוברים עמד יובל יעקובי מאגף התקציבים במשרד האוצר, שאמר: "הצעת החוק הממשלתית מהווה שיפור מפסק הדין, בו הניכוי היה רק ל-25% מהאמהות, שהן אלו המגיעות לסף המס".

תגיות