אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המאבק בין ברונסון לבעלי השליטה בטיקרו - לביהמ"ש צילום: shutterstock

המאבק בין ברונסון לבעלי השליטה בטיקרו - לביהמ"ש

סטיבן ברונסון המחזיק ב־14% מטיקרו תובע את איציק תמיר ואריק פנט בטענה לקיפוח המיעוט. ברונסון תובע להכיר בתמיר ופנט כקבוצה אחת

18.06.2009, 12:44 | ענת רואה

המאבק בין המשקיע האמריקאי סטיבן ברונסון לבעלי השליטה בטיקרו טכנולוגיות מגיע לבית המשפט. ברונסון ורעייתו קימברלי, המחזיקים ב־14.01% ממניות חברת טיקרו טכנולוגיות הנסחרת בנאסד"ק, תבעו את החברה ואת יצחק תמיר ואריק פנט, שכל אחד מהם מחזיק ב־12.4% ממניותיה, בטענה לקיפוח המיעוט.

 

בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד אלעד מן, ממשרד מן־ברק, נטען כי עיקרה נעוץ בהתנהגות פסולה, חסרת תום לב ושרירותית שבה נהגה החברה כלפי בעלי מניות המיעוט, תוך קיפוח חמור ומתמשך של בעלי המניות מן הציבור, אפלייתם ורמיסת זכויותיהם הבסיסיות.

לפי הנטען בתביעה, הניהול הכושל והרשלני התבטא בין השאר בכשל מתמשך בניצול משאבי החברה, בהשלטת קיפאון מוחלט על עסקיה תוך הענקת הטבות מפליגות למקורבים, הסתרה והעלמת מידע ומעשים ומחדלים רבים המטילים צל כבד על התנהלות עסקי החברה תחת ההנהלה הנוכחית. התובעים מבקשים מבית המשפט לקבוע כי יצחק תמיר ואריק פנט משמשים קבוצת שליטה אחת וכי הם מתואמים ביניהם. כמו כן הם דורשים לחייב את החברה לחשוף את פרטי חבילת ההטבות והשכר שניתנה לאביב בוים, ששימש עד לאחרונה מנכ"ל. בתביעה נטען כי בוים הוא איש שלומם המובהק של תמיר ופנט, וכיום הוא עדיין בעל מניות בחברה.

בתביעה נכתב כי טיקרו היא למעשה שלד בורסאי נטול פעילות. ב־2003 מכרה החברה את מלוא פעילותה בתחום השבבים, ולמעשה רק ב־2008 ביצעה פעולת השקעה ראשונה בחברת ביוקנסל הישראלית בסך 2.5 מיליון דולר.

לדברי התובעים, הם העלו הצעות רבות בפני תמיר אך נדחו. "כפי שמעידים הדו"חות הכספיים של החברה", נכתב בתביעה, "היא יושבת על 'הר מזומנים' לא מנוצל ולא מנוהל, שספק אם נושאי המשרה והדירקטורים השקיעו את מאמץ להשקיעו לטובת החברה".

לדבריהם, תמיר ופנט אינם מסתירים את הקשר ההדוק ביניהם ולכן יש להכריז עליהם כקבוצת בעלות אחת. התובעים דורשים לקבל צו גילוי לכל מסמכי הפרוטוקול והחלטות ההצבעה כדי לבחון את אופן הצבעתם של השניים.

לטענת התביעה, מניעת מידע מהותי על חבילת התגמול הכוללת של בוים פוגעת קשות בזכות בעלי המניות לקבל מידע. לדבריהם, בפברואר 2009 הודיעה החברה כי בוים קיבל מניות מהחברה וכיום הוא מחזיק ב־6% ממנה, אך לא ידוע אילו זכויות נותרו לו.

גורמים בחברה אמרו ל"כלכליסט" בתגובה לתביעה כי מדובר בטענות מופרכות: "לא מודדים חברה לפי מספר פעולותיה. החברה נשארה בזמנו עם 10 מיליון דולר ואחרי מעקב של שנתיים וחצי החלטנו ללכת על השקעה בביוקנסל בסך 2.5 מיליון דולר, כשהיום יש בחברה 7.5 מיליון דולר. השאלה האמיתית היא האם בעלי מניות המיעוט נפגעו והתשובה היא חד משמעית לא, לא נמשכו כספים מהחברה והיא מתנהלת בתום לב מוחלט".

באשר לטענת התובע על אי חשיפת תנאי העסקה של המנכ"ל לשעבר אמרו הגורמים כי שכרם של חברות ישראליות בנאסד"ק אינו מפורסם ובכל מקרה לא מדובר בשכר גבוה.

תגיות